INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  EGIPT - URUGUAY

Record la CM 2018 » Tocmai a devenit cel mai VÂRSTNIC fotbalist din istoria competiției

FOTO: Reuters +4   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 25 iunie 2018 17:21

Essam El-Hadary, 45 de ani și 5 luni, portarul egiptenilor, a devenit astăzi cel mai vârstnic fotbalist care joacă la un Mondial.

Hector Cuper, selecționerul de 62 de ani al Egiptului, l-a trimis El-Hadary direct în cărțile de istorie ale Campionatelor Mondiale. L-a titularizat în ultima partida din grupe, una fără miză, împotriva Arabiei Saudite (Detalii AICI).

A bătut astfel recordul columbianului Faryd Mondragón. Păstrat în lotul Egiptului la 45 de ani și 5 luni, Essam El-Hadary e cel mai bătrân jucător din istoria Mondialelor. Din 1930 până azi! Nici la Campionatele cu parfum interbelic nu s-a întâmplat asta, ca un jucător născut cu aproape o jumătate de secol înainte să participe. O face "faraonul" cu numărul 1 pe tricou, portar la Al-Taawoun, în Arabia Saudită. El-Hadary a sărbătorit recordul apărând un penalty în mintuul 41.


Essam El-Hadary

PESTE COLUMBIANul mondragon

El depășește recordul lui Faryd Mondragon, care a apărat, la peste 43 de ani, la Campionatul Mondial din 2014. A jucat pentru Columbia în meciul contra Japoniei din grupe. Intrat atunci în minutul 85, l-a bătut pe un alt Matusalem al turneelor finale, Roger Milla. Camerunezul a rămas totuși cel mai vârstnic marcator și-n ziua de azi.

play icon Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează