INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CROAȚIA - ANGLIA, MIERCURI, 21:00, TVR 1, GSP.RO

Slaven Bilic a trecut peste perioada petrecută la West Ham: "Iubesc Anglia, dar nici măcar unu la sută din mine nu vreau să câștige acest meci"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 10 iulie 2018 15:12

Slaven Bilici, fostul fundaș medaliat cu bronz la CM 1998, 6 ani selecționer al Croației: ”Iubesc Anglia, dar nici măcar unu la sută din mine nu vreau să câștige acest meci”.

  • Croația joacă miercuri, de la 21:00, semifinala CM 2018 împotriva Angliei. Partida e liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe TVR 1. 

Slaven Bilici va împlini 50 de ani pe 11 septembrie. Și-a dedicat aproape întreaga viață fotbalului croat. Stoperul care a absolvit facultatea de Drept a fost titular în acea semifinală unică de Mondial jucată de "vatreni" în 1998 (1-2 cu Franța) și a antrenat opt ani naționalele Croației: doi la U21 (2004-2006) și șase la prima selecționată (2006-2012). În același timp, s-a îndrăgostit de Anglia în anii petrecuți acolo ca fotbalist și manager.

"Sută la sută pentru prima finală din istorie"

Nane, așa cum i-a rămas supranumele de la fratele său Domagoj, a fost intervievat de Daily Mail și le-a mărturisit reporterilor britanici: "Nu pot să mint și să vă zic că sentimentele mele sunt 50-50, nici măcar 99 la sută Croația și unu la sută Anglia. Iubesc Anglia, dar nici măcar unu la sută din mine nu vrea să câștige acest meci. Sută la sută, îmi doresc ca țara mea să atingă prima sa finală de Mondial din istorie".

"Modrici știe cât s-a plâns în vestiar atunci"

Cel ce l-a pregătit pe Modrici de la U21 și i-a promovat la seniori pe Rakitici, Mandžukić și Perišici povestește: "Au curse multe lacrimi în această echipă. La Euro 2008, am fost la zece secunde de semifinală, dar Turcia ne-a egalat și ne-a învins la penaltyuri. Modrici și alții își amintesc cât s-a plâns în vestiar atunci. Băieții au fost zdrobiți de ratarea calificării la Mondialul din 2010. În 2016, au crezut că vor face ceva special la Euro, până când golul Portugaliei din ultimele minute ale prelungirilor le-a luat totul...".

Însă Bilici anunță: "Toate aceste lacrimi vor fi cel mai important factor motivator. Acum, mai mult ca niciodată. Vor fi lacrimi pentru victorie". 

44 de selecții a strâns Slaven Bilici la naționala Croației, marcând 3 goluri

5ani a petrecut Bilici în Anglia: 3 ca jucător (West Ham și Everton), 2 ca manager (West Ham)

"Amintirile croaților sunt dureroase și jucătorii realizează că a venit vremea lor. Aceasta este furtuna perfectă. Au echipa ideală, plină de calitate și de experiență"Slaven Bilici

"Întotdeauna, am ieșit la lumină în meciurile mari, împotriva națiunilor puternice din fotbal. Dar partidele mici și urâte ne-au dat înapoi"Slaven Bilici, fost internațional croat

"Modrici și Rakitici formează cel mai valoros duet de mijlocași de la acest Mondial. Însă nu subestimați nici ceilalți jucători"Slaven Bilici, fost internațional croat

 Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează