INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CM 2018

Șocant: Golgeterul Mondialului nu a tras niciun șut pe poartă de 6 ore și 3 minute!

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 15 iulie 2018 11:08

Anglia a terminat Campionatul Mondial din 2018 pe locul 4, după ce a pierdut finala mică cu Belgia, 0-2. Harry Kane, Gheata de Aur cu 6 reușite la acest turneu final, nu a mai cadrat o minge din 3 iulie, de la meciul contra Columbiei, din "optimi". Iar aceea a fost din penalty!

La 24 de ani, cu banderola Angliei pe braț, Harry Kane este golgeterul Mondialului. O mare performanță, egalându-l pe Gary Lineker, cel mai prolific jucător la turneul din 1986, tot cu șase reușite. Dar, spre deosebire de Lineker, care puncta de șase ori din faze de joc (trei dincolo de grupe), atacantul lui Tottenham a dezamăgit profund în a doua parte a competiției.

Gheată de Aur fără strălucire

Nu doar că a înscris doar o dată în meciurile eliminatorii, din penalty, în "optimile" împotriva Columbiei, însă Kane a tras un singur șut pe poartă în ultimele patru partide. Atunci, din acea lovitură de pedeapsă. În rest, pauză. Nimic. După 11 metri cu sud-americanii, nu a mai cadrat nicio minge timp de 6 ore și 3 minute.

O Gheată de Aur fără strălucire. Golurile sale nu vor rămâne în memoria fanilor:

- 3 din penalty;
- 2 după cornere;
- 1 deviat cu călcâiul involuntar, la șutul lui Loftus-Cheek.

Nici confruntările în care a marcat nu au fost de pus în ramă:

- 2-1 cu Tunisia (2);
- 6-1 cu Panama (3);
- 1-1, 4-3 la penaltyuri cu Columbia.

"Nu fi supărat, Harry!"

Totuși, englezii i-au luat apărarea căpitanului. "Nu fi supărat, Harry! Câștigi Gheata de Aur", a titrat Mail on Sunday, iar selecționerul Southgate a spus: "În timpul acestui Mondial, Harry a condus foarte bine naționala. El a fost primul care a inoculat cultul victoriei la echipa noastră".

363 de minute fără șut pe poartă are Harry Kane la acest Mondial

3 a fost nota primită de englezul Kane în L'Équipe pentru finala mică

5,5 a fost nota căpitanului Angliei în Mail on Sunday la 0-2 cu Belgia

1,7 a fost media mingilor atinse pe meci în careu în meciurile eliminatorii (4,7 - în grupe)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
maxp
maxp  •  17 Iulie 2018, 10:47

Intre timp n-a tras pe poarta de vreo 72 de ore. Ce sa faca si el daca s-a terminat mondialul?!

894347060631419
Ady Oster  •  15 Iulie 2018, 14:33

Ah, pentru dl. Jumatate Cupa Mondiala s-a terminat. Si daca da Mandzukic azi 5 goluri ce face? Ia gheata de aur de la Kane si i-o da lui? :)

marius.bxl
marius.bxl  •  15 Iulie 2018, 13:44

Ce sa faca amaratul asta .faraonu mo salah este la ani lumina de englez.faraonul cum a intrat a gaurit plasa .nu degeaba e cel mai mare faraon dintre toti faraonii

Vezi toate comentariile (13)
Comentează