INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  MEDIA

TVR e gata de Mondial! Surprizele pregătite de postul public în următoarea lună

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat joi, 14 iunie 2018 09:26

Postul public de televiziune transmite în exclusivitate pentru România cea mai aşteptată întrecere sportivă a planetei. Peste 400 de ore de transmisii live la TVR 1, TVR 2 şi TVR HD dedicate CM de fotbal din Rusia. 

Așteptarea a luat sfârșit! Începând de astăzi, după 4 ani de la triumful Germaniei în Brazilia, Campionatul Mondial FIFA ne dă întâlnire în Rusia, iar postul public de televiziune, singurul deținător al drepturilor de televizare a turneului final din acest an, a pregătit un maraton pentru iubitorii fotbalului de la noi.

Toate cele 64 de partide de fotbal vor fi transmise de TVR în exclusivitate. Peste 100 de ore de "Studiouri Mondial" vor completa, de la Bucureşti, transmisiunile directe din Rusia. În perioada 14 iunie-15 iulie, în cele 32 de zile de Campionat Mondial de fotbal, TVR va dedica peste 400 sute de ore sportului rege, fie că e vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal sau despre studiouri de analiză, ştiri, rubrici sportive în emisiunile posturilor.

Trei la Mondial, cinci la București

Televiziunea Română va avea trei jurnalişti la faţa locului care vor comenta 25 dintre meciurile Campionatului Mondial: Marian Olaianos, Emil Hossu Longin şi Florin Mihoc. "Nu există poveste mai frumoasă! Sau, cum îmi place mie să spun, Campionatul Mondial este cea mai frumoasă poveste a celui mai iubit sport. A existat mereu o concurenţă între Jocurile Olimpice şi Campionatul Mondial de fotbal. O luptă pentru putere. Ca unul care a trăit şi care a participat la cateva ediţii de Jocuri Olimpice și care, acum, merge la al 4-lea Campionat Mondial, pot spune că lupta a fost câştigată de fotbal", spune Olaianos.

De la Bucureşti vor asigura comentariul Dragoş Bocanaciu, Bogdan Tomulică, Narcis Şelaru, cărora li se vor alătura comentatorii de la Radio România Actualități, Cătălin Cârnu şi Adrian Soare. Costin Deşliu, Cristian Mândru, Vlad Arhire şi Tudor Furdui vor fi gazdele "Studiourilor Mondial", difuzate înainte şi după meciuri.

Invitați speciali la emisiuni

Ca de fiecare dată, va exista și un grup de experți la care postul public de televiziune a apelat. În acest an, directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, Alin Buzărin, editorialistul GSP, Marius Mitran, director de comunicare LPF, Mihai Stoichiţă, director tehnic FRF, fostul internaţional Aurel Ţicleanu şi mulţi alţii se vor număra printre specialiştii invitaţi pentru a comenta partidele.

"Echipa TVR se va limita la 3 oraşe, Moscova, Sankt Petersburg şi Nijni Novgorod. Pentru un comentator va fi un challenge cel puţin la nivelul unui baraj de calificare. Avem 25 de meciuri de acoperit, 16 din faza grupelor, 4 optimi, un sfert, semifinalele şi finalele. Pentru orice iubitor de fotbal Moş Crăciun vine, pentru prima oară anul ăsta, pe 14 iunie", declară Emil Hossu Longin, comentatorul postului public.

Cei care utilizează telefoanele mobile sau tabletele pot viziona Campionatul Mondial online, pe siteul tvrplus.ro, fără costuri suplimentare.

"Atunci când spui că urmează să comentezi un Mondial de fotbal, fie că e la Rio sau la Moscova, cei mai mulţi au imaginea unui sejur cu aer exotic, all inclusive, «presărat» cu cele mai râvnite bilete la partide, pentru care alţii plătesc o avere. Eu însumi am căzut «victimă» acestui raţionament până când am trăit pe propria piele experienţa din Brazilia, în 2014. În realitate, e un cantonament în adevăratul sens al cuvântului!"
Florin Mihoc, comentator TVR

AICI poți urmări totul despre Mondialul din Rusia » Programul integral al competiției și loturi tuturor naționalelor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
vicol_vali
vicol_vali  •  15 Iunie 2018, 00:54

Pe site merge foarte greu, cu tot cu 4G sau Wifi. Aplicaţia TVR+ e moartă. Este incredibil cum TVR nu poate face un site/aplicație de streaming funcţională. TVR1 şi TVR2 sunt şi pe DigiOnline, dar nu-i lasă să transmită. Măcar atât să facă. Să-i lase să transmită meciurile.

tipsy
tipsy  •  14 Iunie 2018, 23:05

400 de ore de fotbal intr o luna, ca e tare important fotbalul. Da le circ si paine si vor fi fericiti

kingme
kingme  •  14 Iunie 2018, 19:25

Macar atat sa faca si TVR-ul,nu mai trebuie schimbat operatorul de cablu pentru editia asta,in rest nu ma intereseaza de comentatori cum intereseaza pe mai multi de parca se uita la meci pentru comentariu.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează