INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ARGENTINA

VIDEO Acum Messi nu trece de grupă, dar în urmă cu fix 32 de ani, Maradona dădea golul secolului » Comentatorul a plâns: "Geniu, geniu, geniu! Sfinte Dumnezeule! Butoiaşule atomic... de pe ce planetă ai venit?!"

Diego Maradona
(foto: Guliver/Getty Images)
Diego Maradona (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 iunie 2018 08:37

22 iunie 1986. O zi pe care Diego Maradona, Argentina și întreaga lume n-o vor uita niciodată. Maradona avea 26 de ani și nimeni nu-i putea sta în cale pe terenul de joc, era pur şi simplu de neoprit. 

"El Pibe D'Oro" a marcat împotriva Angliei, la CM 1986 din Mexic, " golul secolului".

La fel de emoţionant ca reuşita în sine a rămas în memoria tuturor comentariul inconfundabil al lui Victor Hugo Morales, un uruguayan care lucra la un post de radio din Argentina.

Comentariul lui Victor Hugo Morales la golul de 2-0 marcat de Maradona, contra Angliei

"Mingea e la Maradona, marcat de doi adversari, Maradona controlează balonul, geniul fotbalului mondial ţâşneşte pe dreapta, trece şi de al treilea adversar şi va pasa la Burruchaga. Continuă Maradona!
Geniu! Geniu! Geniu! ta-ta-ta-ta-ta-ta şi Gooooooooooool! Goooooooooooooool!
Vreau să plâng... Sfinte Dumnezeule! Trăiască fotbalul! Golaaaaazoooo!!! Diegooooo! Maradona!
E un gol care te face să plângi, vă rog să mă iertaţi...
Maradona, într-o cursă memorabilă, la cea mai frumoasă acţiune a tuturor timpurilor...
Butoiaşule atomic... de pe ce planetă ai venit?! Să pierzi pe drum atîţia englezi, pentru ca ţara să fie un pumn strâns, urlând pentru Argentina... Argentina 2 - Anglia 0...
Diegol, Diegol, Diego Armando Maradona...
Mulţumesc, Doamne, pentru fotbal, pentru Maradona, pentru lacrimile astea, pentru acest Argentina 2 - Anglia 0..."

Victor Hugo Morales e un jurnalist uruguayan, corespondent sportiv, comentator, dirijor şi scriitor.

Pe străzile din Rusia, unde acum se desfășoară Campionatul Mondial, jurnaliștii spanioli au întâlnit doi fani: unul argentinian, altul spaniol, care au reprodus celebrul comentariul din '86. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  23 Iunie 2018, 00:23
Postat de thomassystem pe 22 Iunie 2018, 15:25

Messi, cel mai grande? Păi cu Cristiano ce facem? Leșinatul argentinian are 4 mondiale, zero absolut, în cele două meciuri din actuala ediție o catastrofă de jucător. Ar trebui France Football să-i ceară baloanele înapoi. Maradona a jucat două finale una câștigată. Cristiano, campion european. Messi, un blazat inutil.

ca nu a castigat un mondial,nu inseamna ca nu e cel mai mare,si m am bucurat pt ronaldo cand a luat euro,frustratilor,aici nu e o competitie,in sensul ca messi si ronaldo sunt uriasi amandoi,insa talentul este la messi,ronaldo e cu munca,o spun si mari specialisti @! baloanele de aur le a luat pe merit,de aia e cel mai bun,si o sa iasa si din pasa proasta

andyandrei2015
andyandrei2015  •  23 Iunie 2018, 00:20
Postat de larisa_i pe 22 Iunie 2018, 15:09

Daca ala cel mai grande e jucatorul care in 4 campionate mondiale n-a facut nimic si in multe dintre meciuri nici nu stiai ca joaca, inseamna ca tu esti cunoscator de handbal

vezi de treaba ta,hatera obosita,esti fan ronaldo si de aia,toti care il plac pe ronaldo sunt contra lui messi,surpriza ce sa vezi ,sunt mare pt tine la fotbal,cand vine vorba despre messi,ronaldo,ibra,neymar si altii ,sunt mandru ca am apucat sa vad in zilele noastre asemenea jucatori @ messi e cel mai mare din multe motive,ca nu a reusit foarte multe la nationala ,e adevarat,insa au fost multe circumstante ,nu poti compara fotbalul de acum cu cel de pe vreemea lui pele si maradona,e mult mai in viteza,tehnicitate ,etc,de aceea messi este cel mai mare si ronaldo este poate aproape la fel de bun,insa la el este munca mult mai multa,nu talentul lui messi

thomassystem
thomassystem  •  22 Iunie 2018, 15:25
Postat de andyandrei2015 pe 22 Iunie 2018, 13:00

corect,messi este cel mai grande din lume si asa va ramane,nu poti da vina pe el pentru un antrenor zero si unii jucatori pe care ii doare in basca

Messi, cel mai grande? Păi cu Cristiano ce facem? Leșinatul argentinian are 4 mondiale, zero absolut, în cele două meciuri din actuala ediție o catastrofă de jucător. Ar trebui France Football să-i ceară baloanele înapoi. Maradona a jucat două finale una câștigată. Cristiano, campion european. Messi, un blazat inutil.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează