INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  INCIDENTE

VIDEO Afirmație șocantă a unui polițist la adresa protestatarilor din finala Mondialului: "Păcat că nu mai suntem în 1937" + Condiții inumane în arest: "Nu au unde dormi și mânca"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 16 iulie 2018 17:51

Finala Mondialului dintre Franța și Croația a fost întreruptă preț de câteva minute în repriza secundă după ce mai mulți membri ai formației "Pussy Riot" au intrat pe teren pentru a protesta la adresa poliției din Rusia.

Aceștia au fost imobilizați de stewarzi și transportați ulterior la poliție, unde ar fi fost supuși unor tratamente inumane, conform unui comunicat emis de formație pe contul oficial de Facebook. 

1. "Patru membri ai Pussy Riot și-au petrecut toată noaptea într-o circă de poliție, acolo unde nu sunt condiții de dormit sau de mâncat."

2. "Aceștia trebuie să fie aduși astăzi la audieri, dar oficialii nu ne-au dat informații despre unde și când va avea loc procesul."

3. "Poliția nu l-a lăsat pe avocatul nostru să ia legătura cu aceștia, să vorbească cu ei. Este împotriva legii, oricine trebuie să aibă dreptul să vorbească cu un avocat."

4. "Membrii pot primi până la 15 zile de detenție, după acest delict."

5. "Cel puțin două surse ale poliției au dezvăluit pentru presa rusă că oficialii au inițiat o procedură prin care să stabilească gravitatea faptelor". 

De asemenea, pe internet  a început să circule un clip în care doi dintre protestatarii care au intrat pe teren au fost jigniți de un polițist: "V-ați bătut joc de Rusia, da? Păcat că nu mai suntem în 1937", o afirmație cu adevărat șocantă având în vedere atrocitățile comise în URSS în acel an, când sute de mii de persoane au fost victime ale persecuțiilor staliniste. 

Pussy Riot, o formație feministă de punk rock din Moscova, care organizează spectacole provocatoare despre viața politică din Rusia în locuri neobișnuite, a revendicat acțiunea numită "Polițiștii intră în joc", emițând un comunicat: "Vrem să reamintim cu ocazia Mondialului că polițiștii care intervin în Rusia pot ajuta, dar dacă intră în joc fără nici o regulă, pot distruge această lume".

Vezi și: VIDEO+FOTO Mai mulți tineri în uniforme au intrat pe teren la finala CM! Cine erau și pentru ce protestau

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
10204072431627928
Mircea Serban  •  17 Iulie 2018, 00:07

Chiar asa, pacat caci, dat inapoi timpul pustoaica aceea ar fi fost inca undeva prin gena strabunicului! Ca in toata lumea in Politie majoritatea celor cine bat sunt idioti asta se stie! Acum s-a vazut si cat de nesimtit e Putin, ce statea ca vita lanaga o lady fara sa-i pese ca ea nu avea umbrela caci, SPP-ul croatilor nu a fost lasat sa fie prezent iar, al francezilor era inutil de vreme ce Napoleon e deja ...cognac!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  16 Iulie 2018, 19:06

...ce minte au astia de se numesc ...***...?...platitudini mai mari gasesti doar la nea Ovi ...trebuiau ei sa ne spuna cum trebuie sa intre politistii in joc ...prea ne cred prosti ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  16 Iulie 2018, 19:02

Hai, mai povestiți-ne cum s-au bătut( de bucurie!) suporterii francezi cu forțele de ordine, cum s-a dat cu gaze lacrimogene, cum s-au incendiat coșuri de gunoi, cum s-a aruncat cu pietre și s-a distrus mobilier stradal, așa, dacă tot vorbim de șoc și de 1937!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează