INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  BELGIA - TUNISIA 5-2

VIDEO + FOTO » Belgia - Tunisia 5-2 » Joc entuziasmant și calificare pentru belgieni! Hazard și Lukaku au reușit câte o dublă

FOTO: Reuters +16   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 23 iunie 2018 16:52

Belgia S-a impus clar în meciul cu Tunisia, 5-2, după un meci spectaculos. Grație acestei victorii, belgienii au 6 puncte și s-au calificat în runda următoare. Eden Hazard și Romelu Lukaku au reușit câte o dublă.

Cu o ofensivă de vitrină, Belgia nu are cum să nu fie una dintre trupele spectaculoase de la acest Campionat Mondial. Și să bifeze meciul cu cele mai multe puncte din Rusia 2018, 7! Chiar dacă primele adversare au fost mai degrabă modeste, Panama și Tunisia, băieții lui Martinez nu s-au chinuit și au avut emoții prea puține. Iar cuplul letal Hazard - Lukaku s-a distrat cu o apărare de gumă a nord-africanilor.
Primul a venit Hazard, gol din penalty obținut tot de el. Apoi, Romelu a bătut toate recordurile posibile cu "dubla" sa.

  •  Primul fotbalist de la Maradona, 1986, care dă măcar două goluri în două partide consecutive (atunci, Diego Armando a înscris chiar contra Belgiei și a Angliei)
  • Golgeterul all-time al Belgiei la turnee finale de CE și CM, 7 reușite, depășindu-l pe Jan Ceulemans (6).
  • 4 goluri la un singur turneu final, mai multe decât orice alt fotbalist belgian.

Chinul lui Batshuayi

Măcinați de accidentări, Nabil Maaloul a fost obligat să facă două schimbări în prima repriză - făcuse una și cu Anglia tot la fel! -, tunisienii au reușit doar un gol. Bronn, la 109 secunde după 2-0-ul belgian, ieșit și el pe targă.
Iar Hazard și-a definitivat opera, 4-1. Ultimii cu două "duble" în același meci, Kroos și Schurrle, tasaseră Brazilia în 2014, 7-1.

Chiar dacă rezerva Batshuayi s-a jucat cu ocaziile și a ratat de două ori din fața porții, Michy a reușit golul 5 în ultimul minut regulamentar, reușită definitivată de încă un gol tunisian, Khazri.

Iar Belgia e mai mult ca sigur în "optimi". Și, în ultima etapă, va juca împotriva Angliei pentru locul 1 în grupă.

9
fotbaliști ai Tunisiei sunt născuți în Franța

13penalty-uri e borna la care s-a ajuns la cel transformat de Hazard, exact câte în toată Cupa Mondială din 2014

SuperHazard face tot!

O statistică impresionantă și legată de căpitanul "naționalei" Belgiei, Eden Hazard. Fotbalistul lui Chelsea a contribuit la 23 de goluri în ultimele sale 21 de selecții! Proporția e aproape perfectă. 11 goluri, 12 assisturi. Ieri a dat o "dublă" și o pasă decisivă pentru Romelu Lukaku.

Belgia - Tunisia 5-2

Au marcat: E. Hazard 6'-pen., 51', Lukaku 15', 45+1, Batshuayi 90'/ Bronn 18', Khazri 90+2

Clasament Grupa G

1. Belgia 6 puncte / 2 meciuri
2. Anglia 3p/ 2m
3. Panama 0p/1m
4. Tunisia 0p/2m
 
 

Echipele de start:

Belgia: Courtois - Alderweireld, Boyata, Vertonghen - Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco - Hazard, Lukaku, Mertens
Rezerve: Mignolet, Casteels, Batshuayi, Chadli, Dembele, Dendoncker, Fellaini, T. Hazard, Januzaj, Kompany, Tielemans, Vermaelen
Antrenor: Roberto Martinez

Tunisia: Mustapha - Bronn, Ben Youssef, Meriah, Maaloul, Khaoui, Skhiri, Sassi - Ben Youssef, Khazri, Badri
Rezerve: Mathlouthi, Bedoui, Benalouane, Ben Amor, Chaalali, Haddadi, Khalifa, Khali, Nagguez, Sliti, Srarfi
Antrenor: Nabil Maaloul 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
robertino2
robertino2  •  23 Iunie 2018, 17:00

Antrenorul Belgiei l-a scos pe Lukaku pentru ca este fan Ronaldo.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  23 Iunie 2018, 16:54

Baciuoaie are nevoie de zece șuturi la poartă pentru a marca o dată. Nu mă mir de ce Dortmund a fost atât de jos și anul ăsta!

depeche
depeche  •  23 Iunie 2018, 15:29

Ca sa nu mau spun de "Belgia are șansa să se califice în faza următoare a Mondialului, dar se va impune. " "Daca"... nu "dar"

Vezi toate comentariile (7)
Comentează