INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  RUSIA - ARABIA SAUDITĂ 5-0

VIDEO + FOTO Rusia începe PERFECT Mondialul! 5 reușite încântătoare în duelul cu Arabia Saudită

FOTO: Reuters +20   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iunie 2018 16:34

Rusia s-a impus în partida inaugurală a Campionatului Mondial din 2018, scor 5-0, în fața Arabiei Saudite.

Rușii, gazdele competiției, și-au arătat intențiile ofensive încă din primele minute. Pressing-ul agresiv impus de selecționerul Stanislav Cherchesov a dat roade după doar 12 minute. Yury Gazinskiy a reluat excelent cu capul, fiind primul gol inaugural marcat printr-un astfel de procedeu după 20 de ani. Fostul jucător al Realului, Denis Cheryshev, intrat în locul accidentatului Alan Dzagoev, a dublat diferența cu 3 minute înaintea pauzei.

Repriza secundă s-a desfășurat sub aceleași coordonate. Rusia a cedat posesia, le-a permis adversarilor să plimbe steril mingea, și au lovit periculos pe contraatac. La doar un minut după intrarea pe gazon, Artem Dzyuba a marcat cu o reluare acrobatică din interiorul careului de 6 metri.

Denis Cheryshev și-a desăvârșit opera cu o nouă capodoperă. A primit o pasă de la pivotul Dzyuba și a reluat cu exteriorul de la marginea careului de 16 metri, direct în vinclul porții saudite, în primul minut de prelungire. Golovin a închis tabela dintr-o lovitură liberă, cu concursul larg al portarului Abdullah Al Muaiouf.

Rusia trece cu bine de cel mai ușor meci din grupă și așteaptă duelurile cu Egipt, de pe 19 iunie, și Uruguay, 25 iunie.

Rusia - Arabia Saudită 5-0
Au marcat: Gazinskyi '12, Cheryshev '43 '90+1, Dzyuba '72, Golovin '90+3

 Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

echipele de start

Rusia: Akinfeev - Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov - Gazinski, Zobnin - Samedoc, Dzagoev, Golovnin - Smolov
Rezerve: Cheryshev, Dzyuba, Erokhin, Gabulov, Granat, Kudryashov, Kuzyayev, Lunev, Miranchuk Al, Miranchuk An., Semenov, Smolnikov
Antrenor: Stanislav Cherchesov

Arabia Saudită: Al Muaiouf - Al Burayk, Hawsawi Om., Hawsawi Os., Al Shahrani - Al Dawsari, Otayf, Al Faraj, Al Jassim, Al Shehri - Al Sahlawi
Rezerve: Albulayhi, Al Harbi, Al Khaibari, Al, Khaibri, Al Moghawi, Al Mosailem, Al Mowallad, Al Owais, Asiri, Bahbir, Hawsawi
Antrenor: Juan Antonio Pizzi

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (53)
1745340189010853
Gheorghe Murtea  •  15 Iunie 2018, 08:31

E firesc sa faci un scor si un asa zis meci mare cu o echipa modesta insa sa ii vad cu echipe adevarate caci echipa este slaba dupa cite am vazut pina la 2-0 caci de atunci nu se mai merita sa iti pierzi timpul cu astfel de meci.

1163122757037975
Blackzet Ionut  •  15 Iunie 2018, 01:16
Postat de cristy82 pe 14 Iunie 2018, 19:55

se maresc numarul de locuri pentru echipele din celelalte continente nicidecum pentru europa.

Cică de vor da și pt Europa 3 în plus

adriann_
adriann_  •  14 Iunie 2018, 23:41
Postat de sibelius pe 14 Iunie 2018, 21:53

SUA e prezenta din '90 incoace(exceptie anul acesta). Australia e prezenta si ea de cand s-a mutat in Asia.

Australienii au procedat foarte inteligent, si-au dat seama ca in Asia nivelul este extrem de scazut si s-au inscris acolo in calificari, evitand astfel barajul cu o echipa din America de Sud, baraj din care erau mai mereu eliminati. Chestia e ca din Asia vin in continuare echipe gen Arabia Saudita, care pur si simplu nu au ce cauta la un turneu final. Intelege toata lumea nevoia de reprezentare globala samd dar nu poti sa lasi acasa Chile sau Olanda ca sa aduci non-fotbalisti de prin Arabia samd, pur si simplu e contraproductiv pentru competitie.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează