INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SPANIA

Xavi îl critică pe Lopetegui și își arată susținerea față de președintele Federației Spaniole: ”A fost o decizie inoportună și neașteptată”

Xavi Hernandez
(foto: Guliver/Getty Images)
Xavi Hernandez (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat vineri, 15 iunie 2018 12:43

Plecarea lui Julen Lopetegui de la cârma naționalei Spaniei cu doar două zile înainte de primul meci al ibericilor al turneului final din Rusia i-a surprins până și pe campionii mondiali din 2010.

Fostul mijlocaș al Barcelonei, Xavi Hernandez, îl felicită pe președintele Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, pentru decizia de a-l demite pe Lopetegui, noul tehnician al celor de la Real Madrid, și a-l numi în locul său pe Fernando Hierro, care va avea misiunea de a conduce ”Furia Roja” spre un nou titlu mondial.

”Pentru mine, decizia lui Lopetegui a fost inoportună, neașteptată și precipitată. A fost o surpriză pentru toți, dar Rubiales a reacționat bine. Chiar dacă nu sunt persoana care să-și dea cu părerea despre Real Madrid, consider că Federația a luat o decizie inspirată”, au fost cuvintele legendei naționalei Spaniei.

Hierro va debuta ca selecționer al ibericilor vineri seară, în derby-ul grupei B, împotriva Portugaliei. Pe lângă lusitani, spaniolii se vor lupta cu Maroc și Iran pentru calificarea în optimile de finală ale competiției, iar Xavi este convins că fostul fundaș al Realului va face o treabă excelentă pe banca Spaniei.

”Este un om foarte bine pregătit, ne-a ajutat mult în 2010 după ce am pierdut meciul în fața Elveției. Sper că echipa nu va fi afectată, nu este cel mai bun scenariu. Le urez noroc băieților, pentru mine rămân favoriți cerți la trofeu”, a completat Xavi.

Xavi Hernandez, ajuns la 38 de ani, este în continuare legitimat la clubul qatarez Al-Sadd, acolo unde a venit în 2015 după despărțirea de Barcelona. Alături de naționala Spaniei, acesta a reușit să câștige două Campionate Europene, în 2008 și 2012 și un titlu de campion mondial, la competiția din Africa de Sud, 2010.

surse: marca.com, sport-english.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
almaviva
almaviva  •  15 Iunie 2018, 19:37

"Chiar dacă nu sunt persoana care să-și dea cu părerea despre Real Madrid..." Haha! Buna asta de la Xavi, care nu scapa nicio ocazie sa atace Realul. Tin minte cum, in sezonul precedent, sustinea fiecare echipa in CL care juca impotriva Realului. Nu numai asta, dar venea cu niste ineptii de te lasa masca, gen: inante de primul meci cu PSG, Xavi prognostica ca PSG va castiga fara probleme; dupa primul tur unde Realul castigase 3-1 spunea (sigur pe el) PSG are forta sa revina si sa intoarca rezultatul. Si tot asa la fiecare etapa. Va ramane intotdeauna acelasi barcelonist frustrat, incapabil sa recunoasca meritele clare ale unei echipe superioare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează