INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  PORTUGALIA - FRANȚA 1-0 DUPĂ PRELUNGIRI

În numele lui Cristiano » Lacrimiile de durere s-au transformat într-o mare fericire pentru Ronaldo: "Poporul meu merita!"

Ronaldo a fost aseară cel mai bun actor în rol secundar, contribuind de pe margine la performanța de Oscar
Ronaldo a fost aseară cel mai bun actor în rol secundar, contribuind de pe margine la performanța de Oscar

Articol de - Publicat luni, 11 iulie 2016 00:00

Lacrimile durerii căpitanului din clipele accidentării s-au transformat într-o mare fericire la final pentru noul ”Balon de Aur”. ”Ronaldo mi-a zis că intru și marchez”, a spus Eder.

În 2004 a plâns ca un copil, frustrat că i s-a furat jucăria preferată din casă. Avea numai 19 ani și de-atunci a tot visat la ziua revanșei. Ziua în care Portugalia va fi Grecia, triumfând ea pe terenul gazdei competiției. I-a fost dat lui Ronaldo să aștepte 12 ani și să sufere enorm pentru primul său trofeu cu "naționala".

Șchiop, bandajat la genunchiul lovit de Payet, dar mult mai agitat pe bancă decât Fernando Santos, Cristiano a transmis în teren încrederea care a hotărât finala. A devenit portavocea selecționerului, și-a împins colegii pe contraatac, a intrat în mănușile lui Rui Patricio.

"Poporul merita"

"Ronaldo mi-a zis că eu voi intra și voi marca. El mi-a dat multă putere, toată energia lui, la fel ca întregii echipe. Golul acesta a fost muncit din primul nostru minut al Euro. Am fost spectaculoși și poporul portughez merita acest trofeu", a dezvăluit Eder, a șasea rezervă ce înscrie în finala CE.

Absent în finale, prezent la premiere!

Și poate că nu merita Cristiano să termine acest turneu precum Messi la Copa America. Să iasă pe targă. Destinul a vrut ca, deși Ronaldo n-a făcut nimic în niciuna din finalele majore din 2016, trofeele i-au zâmbit.

În duelul pentru Ligă cu Atletico a marcat penalty-ul decisiv, iar aseară a fost mental coach-ul care i-a mobilizat pe ceilalți cu câte o părticică din corpul său atletic și inuman.

Are întindere de ligamente

Lovitura primită în contactul cu Payet i-a produs daune serioase lui Ronaldo. Primul diagnostic al medicilor este leziunea de gradul I la ligamentul intern al genunchiului stâng. O accidentare care l-ar putea obliga pe golgeterul lui Real să rateze Supercupa Europei, cu Sevilla, de pe 9 august.

20de meciuri la CE, între care 2 finale, are Ronaldo. În jumătate de repriză, a jucat doar 8 mingi

35de partide i-au trebuit Portugaliei la turneele finale ale Euro până să câștige titlul continental

Meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time de la Euro2016 - AICI!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
whiteredarad
whiteredarad  •  11 Iulie 2016, 10:21

Ca in orice mare finala s-a jucat si cu sufletul. Payet l-a accidentat pe Ronaldo, insa nu se poate spune ca a vrut asta.Asa a fost sa fie. Francezii au parut mai buni, soarta insa le-a suras portughezilor ( bara francezilor din final, putea fi izbavitoare). nimic nu faci in viata faca noroc si credinta, Portugalia le-a avut pe ambele, in plus are jucatori foarte buni cum este mijlocasul de 19 ani, si autorul golului, mai mult rezerva. A fost frumos, si nu-i mai injurati pe cei care aduc in Romania jucatori portughezi, ca ne-au aratat ca stiu fotbal.

mariuss72
mariuss72  •  11 Iulie 2016, 09:48

Nicio echipa mica nu poate ajunge sus fara un lider precum CR7 care sa-i motiveze si sa-i impinga constant, chiar si de pe banca. O lectie de ambitie, o poveste frumoasa, bravo Portugal!!!

andrei.33
andrei.33  •  11 Iulie 2016, 09:47

Felicitari Portugaliei, Franta e o rusine de natie, asa au fost mereu. Ma bucur ca si-au luat o palma mare peste bot aseara.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close