INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  BELGIA - PORTUGALIA 1-0

Presa din Portugalia plânge pe umărul campioanei europene: „O rachetă a distrus totul!”

Presa din Portugalia plânge pe umărul campioanei europene: „Am spus deja adio la Euro”
Presa din Portugalia plânge pe umărul campioanei europene: „Am spus deja adio la Euro”

Articol de - Publicat luni, 28 iunie 2021 11:20 / Actualizat luni, 28 iunie 2021 15:52

O Jogo plânge pe umărul campioanei continentale și remarcă rezistența Belgiei la avalanșa ofensivă a Portugaliei din repriza secundă: „Ce păcat, am spus deja adio Euro”.

Ronaldo și-a oprit cursa cu recordurile, cel puțin la acest Euro, iar Portugalia nu-și mai poate apăra titlul cucerit în 2016. A rămas la trei meciuri la rând cu gol marcat, în grupe, și s-a resemnat odată cu șutul în bară dinspre final, în tentativa de a împinge derbyul „optimilor” cu Belgia în prelungiri (0-1). 

Teribil de supărat și frustrat, Cristiano și-a aruncat în iarbă banderola, cum o mai făcuse și la Belgrad cu Serbia după un gol greșit anulat, și nu a putut fi consolat nici de îmbrățișarea lui Romelu Lukaku, adversarul lui de la Inter din Serie A.

Presa din Portugalia: „Ne-a lipsit inspirația”

Presa lusitană i-a împărtășit amarul și regretul eliminării premature a celui mai bun marcator din istoria Euro. „O rachetă a distrus un plan defensiv bine conceput. Belgienii ne-au învins cu singurul șut cadrat. A fost un Hazard al Dracilor. Belgienii au rezistat avalanșei ofensive a Portugaliei din repriza secundă. 

A fost vina lui Courtois, dar și din cauza lipsei de eficiență în fața porții. Degeaba am controlat jocul după pauză și am dominat clar, superioritatea nu s-a reflectat pe tabelă și ne-a lipsit clipa de inspirație”, a comentat ziarul O Jogo.

Jucătorii Portugaliei au plâns la vestiar

Fernando Santos a fost singurul capabil să vorbească după durerosul eșec și i-a luat apărarea lui Cristiano, acuzat de unii pentru reacția de la final. „A dat totul pe teren, a muncit mutl și a încercat din toate pozițiile, dar acum n-a mai reușit. A fost un adevărat căpitan!”. 

Selecționerul a amintit și că după eliminarea de la CM 2018, Portugalia a câștigat Nations League, iar acum susține că echipa se poate revanșa la Mondialul de la anul: „Suntem dezamăgiți și triști. Am jucători care au plâns în vestiar. Belgia a avut șase șuturi și a marcat un gol, venit din nimic. Noi, 29 și am lovit bara de două ori. Un eșec este un eșec. Jucătorii mei au fost obosiți, dar au găsit energia pentru a anula diferența față de belgieni. Atât au putut acum”. 

Ronaldo a schimbat tricoul

Un detaliu a ieșit în evidență la Cristiano Ronaldo. La pauză, atacantul lui Juventus a schimbat tricoul de joc cu care începuse meciul. Chiar dacă temperaturile erau destul de ridicate la Sevilla, în jurul a 30 de grade la ora întâlnirii, Ronaldo a ales o bluză cu mânecă lungă, iar în partea a doua a meciului a trecut la mâneca scurtă. Nici apărătorile talisman cu Georgina nu l-au mai ajutat. Echipa ce reușea șapte goluri în grupă, cinci marca Ronaldo, a rămas pe sec.

Am fost încrezători și eram convinși că putem ajunge în finală și să câștigăm trofeul. Nu există dreptate sau nedreptate în fotbal. Am încasat un gol și nu am putut marca. N-am ce să le reproșez jucătorilor
- Fernando Santos, selecționer Portugalia

23 de șuturia avut Portugalia cu Belgia, cel mai mare bilanț ofensiv la CE 2020 al unei echipe fără să dea gol. Niciodată în istorie, lusitanii n-au fost atât de ineficienți și n-au pierdut cu această statistică

7este nota acordată de O Jogo lui Cristiano Ronaldo, cea mai mare de la portughezi, la egalitate doar cu Renato Sanches, considerat însă cel mai bun învins din meciul cu Belgia

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Gullit nu-i iartă pe olandezi după eliminarea de la Euro 2020: „Nu i-am văzut pe teren!”

Ce a făcut Cristiano Ronaldo după ce Portugalia a fost eliminată de la Euro » Camerele TV au surprins momentul

Citește și:

Claudiu Niculescu și-a găsit echipă » Poate semna contractul până la sfârșitul săptămânii
Liga 2
Claudiu Niculescu și-a găsit echipă » Poate semna contractul până la sfârșitul săptămânii
Retrogradat în Liga 2, Vadim Rață a semnat în Superligă și atacă Europa!
Superliga
Retrogradat în Liga 2, Vadim Rață a semnat în Superligă și atacă Europa!
Lennon nu l-a vrut » A doua plecare a zilei de la Rapid
Superliga
Lennon nu l-a vrut » A doua plecare a zilei de la Rapid

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează