INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  DANEMARCA - FINLANDA

Părerea specialistului în cazul lui Eriksen: „Murea dacă nu se intervenea rapid. Sunt șanse mici să mai joace”

Pompiliu Popescu, fost medic al naţionalei României, a comentat pe marginea evenimentelor petrecute în timpul partidei Danemarca - Finlanda de la Euro 2020. Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren. Ulterior, a fost stabilizat. +21   FOTO
Pompiliu Popescu, fost medic al naţionalei României, a comentat pe marginea evenimentelor petrecute în timpul partidei Danemarca - Finlanda de la Euro 2020. Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren. Ulterior, a fost stabilizat.

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 iunie 2021 22:20 / Actualizat sambata, 12 iunie 2021 23:28

Pompiliu Popescu, fost medic al naţionalei României, a comentat pe marginea evenimentelor petrecute în timpul partidei Danemarca - Finlanda (0-1) de la Euro 2020. Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren. Ulterior, danezul a fost stabilizat.

„Cred că a făcut un stop cardiac, mai mult ca sigur asta a fost. În cele din urmă, după 17 minute s-a reuşit resuscitarea lui şi reluarea spontană a funcţiilor vitale, respectiv respiraţie, circulaţie. Intervenţia trebuie să se facă în primele 3 minute, altfel creierul nu mai primeşte oxigen şi moare. 

Se poate face inclusiv defibrilarea, se generează pornirea inimii pentru pomparea sângelui în creier, dar se poate face şi resuscitarea prin manevrele clasice de masaj cardiac şi respiraţie. 

E foarte important ce se întâmplă în urma acestui stop cardiac, ce afecţiune nu a putut fi depistată de analizele obligatorii cerute de UEFA. Pe primul loc e prevenirea morţii subite în fotbal, e o temă cunoscută.

Sunt şanse ca, din precauție, să nu mai intre pe teren. Evident, e posibil să revină. În general, în situaţia lui, cu prăbuşirea fără contact fizic, sunt șanse mici să mai revină. 

Medicina e limitată. Sunt afecţiuni oculte, virtuale, care nu se manifestă, nu le detectezi ușor. Aceste afecţiuni oculte pot să se manifeste în orice moment neaşteptat al vieţii sau activităţii unui fotbalist, au fost cazuri în care au murit şi prin hotel”, a spus Pompiliu Popescu, la Telekom Sport.

Părerea specialistului în cazul lui Eriksen: „Murea dacă nu se intervenea rapid. Sunt șanse mici să mai joace”

26 de ania fost Pompiliu Popescu medicul echipei naţionale a României, cu care a participat la 3 Mondiale şi 3 Europene

Momente dramatice în Danemarca - Finlanda

+17 FOTO

Christian Eriksen (29 de ani) s-a prăbușit pe gazon în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, la scorul de 0-0. Danezul a fost stabilizat ulterior la spital.

Eriksen s-a prăbușit în momentul în care Danemarca executa un aut. Grăbindu-se să primească mingea, Christian a căzut la pământ, în timp ce balonul l-a atins în zona genunchiului.

A fost resuscitat chiar pe gazon și dus cu ambulanța la spital. Când ieșea de pe teren pe targă, fotbalistul a fost fotografiat și s-a putut observa că își revenise - detalii, pe larg, AICI!

Citește mai multe știri despre Christian Eriksen:

Simon Kjaer, eroul de la Copenhaga » Ce a făcut fundașul danez, imediat după ce Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon

Regizorul transmisiunii de la Danemarca - Finlanda, criticat pentru imaginile cu partenera lui Christian Eriksen: „Lipsă de umanitate! Trebuie dat afară imediat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
schwartz69
schwartz69  •  13 Iunie 2021, 08:12

pe CTP nu l-ati sunat sa-l intrebati ?

blackknight
blackknight  •  12 Iunie 2021, 23:24

ce sa zic felicitari fata de competitie ca titlul e mult mai decent si mai aproape de adevar...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează