INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ELVEȚIA - KOSOVO

Îi califică, dar nu merge la Euro?! Elvețienii vor să-l dea afară pe Murat Yakin

Murat Yakin, selecționerul Elveției Foto Imago
Murat Yakin, selecționerul Elveției Foto Imago

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 23:01 / Actualizat sambata, 18 noiembrie 2023 16:07

Elveției îi trebuie o victorie din confruntarea cu Kosovo pentru a se califica matematic la Euro 2024. Dar la turneul final din Germania, potrivit tabloidului Blick, e posibil ca pe bancă să nu mai stea actualul selecționer, Murat Yakin.

La începutul lui noiembrie, președintele Federației elvețiene, Dominique Blanc (73 de ani), era sigur că reprezentativa Țării Cantoanelor va fi condusă la Euro 2024 de Murat Yakin: ”Vom merge cu el în Germania”. Acum, după 1-1 cu Israel, cotidianul Blick scrie că declarația lui Blanc „pare depășită”. 

Elveția are nevoie de o victorie, sâmbătă, din duelul cu Kosovo pentru a bifa calificarea de pe acum. Iar dacă o rezolvă, cotractul lui Yakin se prelungește automat până la turneul final din vară. Inclusiv. „Negocieri despre o posibilă prelungire a acordului au fost anunțate pentru decembrie. Dar având în vedere declinul sportiv, o astfel de situație pare imposibilă”, susține același Blick.

Încordare maximă la elvețieni » După Xhaka, alt om de bază a ajuns „la cuțite” cu selecționerul: „Întrebați-l pe el”
ELVEȚIA
Încordare maximă la elvețieni » După Xhaka, alt om de bază a ajuns „la cuțite” cu selecționerul: „Întrebați-l pe el”

Blick: „Disonanța dintre antrenor și echipă ar pune sub semnul întrebării succesul”

Cotidianul care apare la Zurich face trimitere și la tensiunile existente între selecționer și mai mulți jucători, în frunte cu veteranii Granit Xhaka, căpitanul, și Xherdan Shaqiri: „Să mergi în Germania cu Yakin ca o <răță șchioapătă>? Disonanța dintre antrenor și echipă ar pune sub semnul întrebării succesul la Euro”.

Blick sugerează „o despărțire timpurie”

Situație în care Blick aduce în discuție soluția unei ”despărțiri timpurii. Eliberarea din <capcana Yakin>”. La începutul campaniei de calificare, elvețienii mizau pe 10 victorii din tot atâtea meciuri. Însă, după 8 etape, au 4 victorii și 4 remize.

În vrie au intrat la meciul cu „tricolorii”, de la Lucerna, când au avut 2-0 pe tabelă până spre final, dar Vali Mihăilă a restabilit egalitatea cu o „dublă” spectaculoasă. Returul e programat marți, pe Național Arena, în ultima rundă a preliminariilor. 

Mai puteți citi:

Pe urmele familiei Lucescu » Cum a apărut Pancu în Giulești la România U21 - Albania U21

Lovitură după lovitură pentru Everton » Echipele retrogradate în ultimele două sezoane vor despăgubiri din partea „caramelelor”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
QED777
QED777  •  18 Noiembrie 2023, 11:01

Presa sportivă din România este praf. Asemenea greșeli elementare nu vedeam pe vremuri articolele scrise pur și simplu te vrăjeau. Acum totul este fără substanță și greșeli cu duiumul. Praf presa praf și sportul.

maistorkokir
maistorkokir  •  18 Noiembrie 2023, 09:41

Exact, cum spun si altii pe aici, Elvetia are nevoie de victorie cu Kosovo pt a fi 100% la Euro. Israel-Romania se joaca de la aceiasi ora, daca Romania nu pierde, atunci da, Elvetiei ii e de ajuns 1 punct cu Kosovo.

arad4ever
arad4ever  •  18 Noiembrie 2023, 07:35

"Elveției îi trebuie un punct din confruntarea cu Kosovo pentru a se califica matematic la Euro 2024" . Pe bune ? Greu cu matematica domnilor de la GSP . Pai sa vedem , cu 1 pct Elvetia ar face 17 pct , in cazul in care Israel castiga ambele partide ar face 18 pct, iar Romania daca invinge Elvetia in ultima etapa ar face 19 pct. Deci , de unde si pana unde Elevtia cu 1 pct cu Kosovo ar fi MATEMATIC calificata ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează