INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ITALIA

S-a rezolvat! » Italia are un nou selecționer după plecarea neașteptată a lui Roberto Mancini: când va fi anunțat

Luciano Spalletti va antrena selecționata Italiei // Foto: Imago
Luciano Spalletti va antrena selecționata Italiei // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 18 august 2023 13:23 / Actualizat vineri, 18 august 2023 14:03

Luciano Spalletti, tehnicianul care a câștigat titlul cu Napoli, sezonul trecut, s-a înțeles cu Federația italiană și va fi anunțat sâmbătă. El îi succedă demisionarului Roberto Mancini, tentat de un contract fabulos în Arabia Saudită.

Federația italiană (FIGC) a rezolvat la timp problema selecționerului, înaintea meciurilor din preliminariile CE 2024 cu Macedonia de Nord (9 septembrie) și Ucraina (12 septembrie). Potrivit cotiianului Gazzetta dello Sport, Luciano Spalletti a spus „da” echipei naționale, iar FIGC va face anunțul în cursul zilei de sâmbătă.

Roberto Mancini, ofertă specială din Arabia Saudită » Rolul propus și salariul astronomic, peste Guardiola!, cu care e ademenit italianul
ARABIA SAUDITĂ
Roberto Mancini, ofertă specială din Arabia Saudită » Rolul propus și salariul astronomic, peste Guardiola!, cu care e ademenit italianul

Tehnicianul care a câștigat titlul cu Napoli, sezonul trecut, își va prelua postul luni și ar urma să conducă Squadra Azzurra la Euro 2024, în caz de calificare, și apoi la Mondialul din 2026.

Problema pe care trebuie s-o rezolve Luciano Spalletti

Spalletti are însă o mare problemă de rezolvat. El nu este liber de contract și are o clauză de reziliere cu Napoli, 3 milioane de euro, ce scade cu 250.000 în fiecare lună până în 30 iunie 2024. Iar Federația nu vrea să achite o indemnizație, considerând că Spalletti nu rivalizează cu niciun alt tehnician din Serie A.

Gazzetta scrie că Spalletti și FIGC speră să evite un litigiu juridic cu patronul campioanei, De Laurentiis, cu ajutorul fiului său, Samuele, avocat ce colaborează cu firma milaneză de avocaură Gattai & Minoli Partners. Dacă înfruntarea va deveni inevitabilă, el ar urma să fie susținut și de avocații FIGC.

Luciano Spalletti îi succedă lui Roberto Mancini

Spalletti îl înlocuiește la naționala Italiei pe Roberto Mancini. Acesta a demisionat și toată lumea s-a gândit imediat că motivul principal ar fi o ofertă de nerefuzat din Arabia Saudită. Fostul selecționer al Italiei a dezmințit însă, invocând neînțelegerile cu președintele Federcalcio, care i-a înlocuit aproape toți secunzii.

Mancini ar deveni al doilea cel mai bine plătit antrenor din lume

Corriere dello Sport a aflat că propunerea de a deveni antrenorul echipei naționale saudite este chiar reală și foarte tentantă. 102,5 milioane de riyali, circa 25 de milioane de euro, ar putea să câștige anual „Mancio”, contractul fiind pe minimum trei sezoane!

Dacă mutarea se face, Mancini ar fi al doilea cel mai bine plătit antrenor din fotbalul mondial, după Diego Simeone la Atletico, cu 34 de milioane, dar înaintea lui Pep Guardiola (22,4 milioane la Manchester City) și a lui Steven Gerrard (18 milioane la Al-Ettifaq).

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Lionel Messi i-o plătește lui PSG: „N-am vrut să părăsesc Barcelona pentru Paris! Sunt fericit că am ajuns la Miami, acum sunt unde vreau să fiu”

Englezii se gândesc la Sarina Wiegman, selecționerul naționalei feminine pentru înlocuirea lui Gareth Southgate la naționala masculină a Angliei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează