INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  BULGARIA - UNGARIA

Meciul Bulgaria - Ungaria, plimbat de la Sofia la Plovdiv și înapoi. Motivul din spatele indeciziei amfitrionilor + reacția maghiarilor

Stadionul „Vasil Levski” va găzdui joi meciul Bulgaria - Ungaria
Stadionul „Vasil Levski” va găzdui joi meciul Bulgaria - Ungaria

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 16:27 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 17:33

Programat inițial la Sofia, meciul cu Ungaria din preliminariile CE 2024 a fost mutat de bulgari la Plovdiv, de frica unor posibile încăierări între suporteri. Dar primarul urbei l-a refuzat, pe motiv că la stadion sunt lucrări, astfel că Bulgaria putea pierde la masa verde. În ultima clipă, UEFA a decis disputarea lui la Sofia, fără spectatori. Reacția maghiarilor: „Nu pot organiza nici măcar o vacanță în familie”. 

UEFA a luat astăzi decizia ca meciul Bulgaria - Ungaria, din preliminariile Euro 2024, să se dispute joi, la Sofia, cu porțile închise. Dar în spatele acestei hotărâri stă o poveste de-a dreptul jenantă pentru vecinii de la sud de Dunăre.

Primarul din Plovdiv a refuzat meciul pe motiv că la stadion sunt lucrări

Partida fusese programată inițial la Sofia, însă, de teama posibilelor incidente, dată fiind marea rivalitate dintre suporteri, Federația bulgară a mutat-o săptămâna la Plovdiv, cu acordul UEFA. Meciul urma să se dispute acolo fără spectatori, însă primarul a refuzat găzduirea lui, pe motiv că la stadionul „Hristov Botev” sunt încă lucrări și nu-și poate asuma securitatea evenimentului.

  Incertitudinea instalată le-ar fi putut aduce maghiarilor o victorie la masa verde, echivalentă cu calificarea matematică la turneul final din Germania. În cele din urmă, în ultimul moment, federația de la Sofia a solicitat UEFA readucerea partidei la Sofia. Dar cu rugămintea ca aceasta să se dispute cu porțile închise. Ceea ce UEFA a acceptat.

Federația ungară: „Am fost puși într-o situație imposibilă”

De partea cealaltă, maghiarii au reacționat printr-un comunicat acid, publicat în cursul zilei de astăzi. „Ceea ce a făcut asociația organizatoare în ultimele săptămâni este fără precedent, complet nejustificat și antisportiv. Nici măcar nu pot organiza o vacanță în familie, darămite un meci internațional de fotbal cu mize mari, care implică mulți oameni și care interesează milioane de oameni.

Asociația bulgară a pus atât UEFA, cât și asociația maghiară într-o situație imposibilă, profitând de faptul că ambele organizații au în vedere sportivitatea și își doresc ca clasamentul să fie decis pe teren. Pe baza regulilor, situația este clară: dacă naționala Ungariei nu se deplasează la locul desemnat, va pierde meciul fără a juca, ceea ce este clar o opțiune inacceptabilă pentru toți ungurii.

Prin urmare, asociația maghiară s-a adaptat deciziei. Echipa Ungariei va pleca mâine la Sofia, iar joi, cu sprijinul suporterilor, care se simte de departe, va face tot posibilul pentru a câștiga un loc la Campionatul European”, se arată în comunicatul federației de la Budapesta.

Ungaria e lider în grupa G

Maghiarii sunt liderii grupei G cu 14 puncte, în timp ce bulgarii ocupă ultimul loc, cu numai două puncte. Din grupă mai fac parte Serbia (13p), Muntenegru (8p) și Lituania (6p). În afara meciului de la Sofia, Ungaria mai are de jucat doar cu Muntenegru, pe teren propriu, în timp ce ocupanta locului secund, Serbia, va primi acasă vizita Bulgariei.

Mai puteți citi:

Israelienii, superoptimiști înaintea „dublei” cu Elveția și România: „Sută la sută vom merge la Euro!”

Extravaganțe: Matrix la Clairefontaine! Francezii au făcut show vestimentar la reunirea naționalei

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează