INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  BULGARIA

Soarta selecționerului Bulgariei, decisă! Va fi demis după amicalul cu Albania!

Mladen Krstajic (foto: Imago)
Mladen Krstajic (foto: Imago)

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 16:24 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 17:00

Sârbul Mladen Krstajic, 49 de ani, al 5-lea antrenor al naționalei bulgare din 2015, are șanse minime să reziste. Aproape sigur, va fi concediat în ședința Comitetului Executiv al federației, care se va reuni după testul cu Albania, de marți.

Naționala bulgară e pe tobogan, cade și nu mai găsește capătul. E pe locul 78 în ierarhia FIFA, după El Salvador și Honduras, și ultima în grupa G, cu numai două puncte în șase etape, fără șanse la Euro.

Toate detaliile despre fotbalistul pentru care Becali a bătut palma » GSP i-a făcut portretul
FCSB
Toate detaliile despre fotbalistul pentru care Becali a bătut palma » GSP i-a făcut portretul

Nu are nicio victorie în 2023 (cinci înfrângeri, două egaluri) și nu a mai învins pe nimeni de 11 luni, de la 2-0 cu Cipru în amicalul din 16 noiembrie.

Mladen Krstajic, cinci înfrângeri și trei egaluri în 11 meciuri la naționala Bulgariei

Picajul sofioților e vizibil și din schimbările selecționerilor. Din 2015, cinci antrenori au pregătit Bulgaria: Ivaylo Petev (2015-2016), Petar Hubchev (2016-2019), Georgi Dermendzhiev (2019-2020), Yasen Petrov (2021-2022) și Mladen Krstajic (din 2022). Plus interimarii Krasimir Balakov (2019) și Georgi Ivanov (2022).

Krstajic, 49 de ani, cinci înfrângeri și trei egaluri în 11 meciuri, se pregătește să părăsească și el naționala, după 0-2 acasă cu Lituania, al patrulea eșec în această campanie, în care are golaveraj 3-10!

„Șansele ca Mladen Krstajic să continue sunt aproape iluzorii”

Krstajic a refuzat să-și dea demisia în weekend, susținând că echipa crește și doar rezultatele lipsesc, dar jurnaliștii bulgari anunță că tehnicianul sârb va fi aproape sigur concediat în zilele următoare.

Potrivit sportal.bg, el va mai sta o dată pe banca selecționatei, marți, la amicalul de la Tirana contra Albaniei. Apoi, se va reuni Comitetul Executiv al federației (BFS) tocmai pentru a analiza situația lui Krstajic. Ședință la care va participa și Georgi Ivanov, directorul tehnic, responsabil de toate echipele naționale.

„Șansele ca antrenorul să continue și la partidele din noiembrie, cu Ungaria la Sofia și cu Serbia la Leskovac, sunt aproape iluzorii", a comentat Sportal, care a prezentat și declarația unei surse din interiorul BFS: „Au existat și momente bune, echipa a jucat bine în unele meciuri. Totuși, rezultatele sunt extrem de slabe".

Cine l-ar putea înlocui pe Mladen Krstajic la naționala Bulgariei

S-a stabilit lista cu posibili înlocuitori. În afara lui Aleksandar Dimitrov, selecționerul naționalei U21, mai sunt două nume în discuție: Aleksandar Tomash (Lokomotiv Plovdiv) și Ilian Iliev (Cerno More), tehnicienii primelor două echipe din campionatul bulgar după 13 etape.

Citește și alte articole:

Dezastrul Bulgaria: fără Euro de 19 ani și Mondial de 25! Selecționerului Krstajic i s-a cerut demisia, căpitanul Despodov tună: „A fost rușine!”
BULGARIA
Dezastrul Bulgaria: fără Euro de 19 ani și Mondial de 25! Selecționerului Krstajic i s-a cerut demisia, căpitanul Despodov tună: „A fost rușine!”
Ce manevră plănuiește PSG ca să nu rămână cu mâna goală în „cazul Mbappe”
PSG
Ce manevră plănuiește PSG ca să nu rămână cu mâna goală în „cazul Mbappe”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează