INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SEVILLA - CFR CLUJ

A fost CFR dezavantajată?! Crăciunescu și Balaj se contrazic: „Traore nu putea muta mâna” vs „E henț fără niciun dubiu”

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 februarie 2020 00:15

CFR Cluj a terminat la egalitate cu Sevilla, 0-0, și a fost eliminată din 16-imile Europa League. În tur, scorul a fost 1-1. 

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru român, a comentat golul marcat de Adrian Păun și anulat după consultarea VAR pentru un henț făcut înainte de Lacina Traore. Fostul șef al CCA spune că atacantul clujenilor nu a jucat mâna cu mingea intenționat și că arbitrajul video nu trebuia să intervină. 

„Regulamentul spune că dacă s-a comis o infracțiune, trebuia dată o lovitură liberă. Așa cum văd eu faza, nu știu unde putea să-și mute mâna Traore pentru ca arbitrii să considere că e într-o poziție normală. Fotbalul nu se se joacă cu mâinile la spate! Era în alergare. Nu are cum să ducă mâna la spate”, a declarat Ion Crăciunescu la TV Digi Sport. 

Europa League: rezultate, marcatori, echipele calificate în optimi

Ion Crăciunescu: „VAR nu trebuia să intervină” 

„Cei de la VAR trebuie să intervină când e o fază clară și când nu e niciun dubiu! Dumneavoastră spuneți că mingea lovește mâna. Pentru mine asta e clar. Mingea lovește mâna, nu mâna lovește mingea! Traore mișcă mingea în mod firesc. 

Regulamentul spune că VAR intervine doar dacă e o situație clar. E asta o clară? E discutabilă. Eu cred că într-o mișcarea normală. Alții spun că duce mâna spre minge. Deci nu e o situație clară. VAR nu trebuia să intervină! Eu, dacă eram arbitru, nu dădeam așa ceva”, a adăugat fostul arbitru.

Cristi Balaj pentru GSP.RO: „Centralul a procedat corect, nu e vorba de interpretare!”

Cristi Balaj consideră că CFR Cluj nu a fost dezavantajată. Conform fostului arbitru, centralul a procedat corect când a anulat golul lui Păun. 

E henț clar în afara oricărui dubiu. Regulamentul e clar: dacă mingea atinge mâna unui jucător, după care echipa acelui fotbalist marchează gol, reușita se anulează! Tocmai de aceea, centralul nu a fost să vadă faza, pentru că nu e vorba de a interpreta dacă și-a creat un avantaj, dacă a fost intenție etc. Cei din cabină trebuiau doar să judece dacă a fost sau nu atinsă mingea cu mâna. Decizia centralului este perfect regulamentară”, a explicat Cristi Balaj pentru GSP.RO

Citește și: 

CE PĂCAT! CFR, eliminată din Europa League, după un meci SENZAȚIONAL! Elevii lui Dan Petrescu scoși din Europa de VAR

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (82)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  04 Martie 2020, 12:08
Postat de pe 02 Martie 2020, 00:13

bai giumbix,aici nu e vorba de fcsb-ist(poate in mintea ta) ! aici e vorba daca STII,sau NU STII FOTBAL ,ATAT !

In situatia ca regulamentul vorbeste despre hent voluntar sau involuntar la un alt jucator, care face, favorizeaza marcarea unui gol si nu daca e o faza de joc normala, apare probleme daca Traore prin pasa sa chiar si prin asist a favorizat marcarea golului. Raspunde tu daca esti fcsbist si sti fotbal, esti cumva si roman?

andrei.f
andrei.f  •  03 Martie 2020, 05:32

Craciunescule, las-o jos ca macane. Asta a apucat sa spuna ca cfr a fost dezavantajata si acum o tine matu-gaiu in ciuda tuturor evidentelor, arbitrii englezi de la var stiu meserie !

103798407052226
 •  03 Martie 2020, 00:09

cfr este cea mai dezavantajata echipa din lume atunci cand pierde ! statistica o spune ! la fiecare meci pierdut dan are dreptate sa se tavaleasca ca siminika !

Vezi toate comentariile (82)
Comentează