INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  VIITORUL - SALZBURG, AZI, 21:45, TVR 1, GSP.RO

Azi e Viitorul - Salzburg » Aceleași filosofii, alți bani! Echipele probabile pentru diseară

Cei mai scumpi jucători vânduţi de cele două echipe, Manea (foto) și Mane, sunt despărţiţi de o singură literă și de 20 de milioane de euro la preţul de transfer Foto: Cristi Preda
Cei mai scumpi jucători vânduţi de cele două echipe, Manea (foto) și Mane, sunt despărţiţi de o singură literă și de 20 de milioane de euro la preţul de transfer Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 17 august 2017 13:19

Viitorul și Red Bull Salzburg sunt două formații care se bazează pe același sistem: formează jucători și îi vând pe bani mulți.

În această seară, se vor duela pentru intrarea în grupele Europa League două echipe care seamănă foarte mult dintr-un punct de vedere. Oamenii din conducere nu sunt adepții cumpărării fotbaliștilor pe bani mulți, ci se concentrează fie pe transferuri pe sume mici ale unor jucători cu potențial, fie pe promovarea fotbaliștilor din academiile cluburilor. Desigur, sumele investite de Red Bull Salzburg în transferuri sunt mult mai mari decât cele pe care Hagi le propune, însă și banii încasați din vânzarea de jucători sunt mult mai mulți în favoarea clubului austriac!

Red Bull a început colaborarea cu Salzburg în 2005, iar din sezonul 2008/2009, echipa a pornit deja să producă talente pe bandă rulantă care au început să fie vândute pe bani mulți. Mai precis, din 2009 până în prezent, actuala echipă a lui Marco Rose a vândut jucători de 144 de milioane de euro, în timp ce în veniri s-au investit 76,5 milioane de euro. Calculând, în acest timp clubul a realizat un profit de 67,5 milioane de euro doar din transferuri. Cele mai mari sume au fost obținute din urma plecărilor lui Sadio Mane, 23 de milioane la Southampton, Jonatan Soriano, 15 milioane la BJ Sinobo Guoan, și Naby Keita, 15 milioane la Red Bull Leipzig.

Gheorghe Hagi a declarat în repetate rânduri că el la Viitorul crește jucători pentru a-i vinde. În ultimii ani, așa s-a întâmplat cu Gabi Iancu, Aurelian Chițu, Cristi Manea, Alexandru Mitriță, Florin Tănase, Răzvan Marin, Ianis Hagi, Romario Benzar sau Dragoș Nedelcu.

Top transferuri RB Salzburg

Nume / Transferat la / Sumă
Sadio Mane Southampton 23 mil.
Jonatan Soriano BJ Sinobo Guoan 15 mil.
Naby Keita RB Leipzig 15 mil.
Kevin Kampl Dortmund 12 mil.
Alan GZ Evergrande 11,1 mil
Dayot Upamecano RB Leipzig 10 mil.
Wanderson Krasnodar 8 mil.

Top transferuri Viitorul

Nume / Transferat la / Sumă
Cristi Manea Apollon Limassol 2,5 mil.
Ianis Hagi Fiorentina 2 mil.
Răzvan Marin Standard Liege 1,8 mil.
Florin Tănase FCSB 1,5 mil.
Dragoș Nedelcu FCSB 1,5 mil.
Romario Benzar FCSB 1,2 mil.
Alexandru Mitriță Pescara 0,8 mil.

Academie în Turcia?

Gheorghe Hagi ar urma să investească într-un proiect în Turcia, alături de fostul său antrenor, Fatih Terim. Presa din Turcia dezvăluie că cele două legende ale lui Galatasaray s-au întâlnit recent în Bodrum și cei doi ar putea cumpăra o echipă de fotbal din Turcia. Terim, fost antrenor al lui Hagi și fost selecționer al Turciei, vrea un proiect asemănător Academiei Hagi, care să producă jucători tineri de valoare, care să fie vânduți pentru un profit impresionant, dar care să facă și performanță.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
liviuemil
liviuemil  •  17 August 2017, 17:34

Doua sisteme de joc ofensive, nu amaritul de 4-2-3-1.

valentinn10
valentinn10  •  17 August 2017, 13:41

NOROC si...important e sa marcati macar cu un gol peste ei apoi mai vedem...ce zic...hai pe ei...

iosif.
iosif.  •  17 August 2017, 13:40

Puneti ba titlul pe prima pagina, doar joaca campioana Romaniei, sa aiba ce citi si haterii minamovisto-rapidisti! Vrem analize la cald, atmosfera inainte de meci, ce culoare au ghetele incaltate de florinel coman, ce crema pentru combaterea inrosirii nasului foloseste hagi etc etc.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează