INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - HAJDUK SPLIT, JOI, 21:30, PRO TV, GSP.RO

FCSB - HAJDUK SPLIT. Cine merită să joace? Dilema imensă pe care o are Nicolae Dică înainte de returul de foc contra croaților

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 15 august 2018 09:00

FCSB și Hajduk Split se înfruntă pentru un loc în play-off-ul Europa League. Marele semn de întrebare în privinţa primului „11” la returul cu Hajduk e pentru postul de mijlocaş dreapta: Man, Moruţan şi Jakolis se luptă pentru un singur tricou de titular.

  • FCSB și Hajduk Split e joi, de la ora 21:30, liveTEXT cu foto pe GSP.ro și în direct pe Pro TV.

Echipa pe care FCSB o va trimite joi seară la startul meciului din turul 3 preliminar în Europa League e 99% creionată.

Momcilovici e out din cauza leziunii musculare suferite chiar împotriva lui Hajduk, Bălaşa s-a refăcut şi va fi titular, în timp ce toţi ceilalţi oameni de bază care au fost odihniţi la Mediaş vor fi în tricourile de titular, în frunte cu Gnohere, Teixeira, Pintilii şi Florin Tănase.

Man, în scădere de formă

Există totuşi măcar o jumătate de semn de întrebare. Cine va evolua mijlocaş dreapta? Denis Man, titularul obişnuit, are prima şansă, numai că prestaţiile lui din ultima vreme au lăsat foarte mult de dorit şi a şi fost schimbat la pauză în meciurile de la Split şi Mediaş, unde randamentul său a fost zero.

Moruţan, al doilea golgeter

În plus, Man are mai nou concurenţă extrem de dură din partea a doi fotbalişti care au arătat foarte bine în startul sezonului. Primul e Moruţan, care ştie jocul în bandă şi a mai şi evoluat în acea poziţie la Botoşani.

Moruţan a bifat destul de multe minute în acest sezon, a intrat în fiecare din cele 7 meciuri oficiale disputate de FCSB şi contribuţia lui pe tabelă a fost consistentă: a marcat 3 goluri, e al doilea golgeter după Gnohere, dar a şi oferit două pase de gol, dintre care una, senzaţională, chiar pentru golul lui Man din meciul cu Poli Iaşi, 4-0.

Jakolis a impresionat

Al doilea jucător care ar putea avea pretenţii la titularizare joi e Jakolis. Foarte bun în banda dreaptă, el a arătat multă calitate atunci când Dică a apelat la el.
Practic, şi-a câştigat locul în lot prin modul în care a jucat, mai ales că, în vară, Becali declarase: "Pe Jakolis îl ţinem aşa că e sub contract cu noi, dar nu văd cum ar putea să joace".
Prestaţiile lui foarte bune i-au determinat pe cei de la FCSB chiar să refuze oferta lui Şumudică, antrenorul care îl dorea la Al-Shabab, în Arabia Saudită! z

2.200.000 €e cota de piață a lui Dennis Man, cea mai mare din Liga 1 
Pe transferul lui Moruțan de la FC Botoșani oficialii vicecampioanei au plătit 700.000 de euro FOTO Bogdan Bălaș

COMPARAŢIE RANDAMENT
randament

Gigi e pro-Man!

Din discursul din ultimele zile al lui Gigi Becali se poate înţelege că strategia lui şi, implicit, a clubului e de a-l folosi în continuare pe Dennis Man, în ciuda unor evoluţii în acest start de sezon care sunt sub cele din campionatul trecut.

"Man, la ora asta, nu poate pleca nici pentru 15 milioane de euro. O să zică unii că sunt nebun, dar nu îl dau pentru că abia acum face 20 de ani. Dacă nu-l dau cu 15, înseamnă că vreau mai mult, nu? Jucătorii tineri de la Steaua vor pleca doar pe sume pe care le merită. Eu vând fotbaliști. E posibil să nu iau niciun ban pe el, nu e șlefuit la ora asta. Nu e aur sau diamant. Man a confirmat doar 30 la sută. Moruțan, doar 10 la sută", a declarat Becali la Pro X, apoi a explicat şi de ce Man a fost schimbat la pauză în meciul de la Mediaş: "Aşa a decis Dică, să-l odihnească pentru returul cu Hajduk". 

"Moruţan e de vânzare peste trei ani. Lui Moruţan îi măresc acum salariul, are 8.000, îi fac 14.000-15.000, îi dublez şi clauza, la 200 de milioane. Dacă i se urcă la cap, la revedere cu el"Gigi Becali, patron FCSB

Moruţan e egalul lui Gnohere

În primele 7 meciuri oficiale, pe primul loc în topul golurilor produse se află Gnohere şi Moruţan, cu câte 5. Diferenţa dintre ei: francezul a marcat de 4 ori şi a oferit un assist, în timp ce Moruţan are 3 goluri şi două pase de gol.

morutan

COMPARAŢIE FINANCIARĂ
financiara

Cine intră în dreapta? 

Cu mai puțin de 48 de ore înaintea returului cu Hajduk, planează încă incertitudini asupra jucătorului care va fi titularizat de Dică în flancul drept al atacului. Dennis Man are cele mai mari șanse să fie aruncat în luptă, dar evoluțiile bune din ultimele meciuri îl îndreptățesc și pe Olimpiu Moruțan să spere că va fi titular.

O altă soluție ar putea fi croatul Jakolis, cel care în victoria de la Mediaș, 3-1, a fost titularizat pe postul de fundaș dreapta. Lucru care nu se va mai repeta joi, având în vedere că Romario Benzar, titularul de drept, va reveni în echipa de start. 

Cum ar putea arăta echipa lui Dică: Bălgrădean - Benzar, Bălașa, Planic, J. Morais - Pintilii, L. Filip - Man (Moruțan / Jakolis), Tănase, Teixeira  - Gnohere

Cine ar merita să fie titular în flancul drept al atacului FCSB?

Dennis Man
Olimpiu Moruțan
Antonio Jakolis

PĂREREA SPECIALIȘTILOR

"Chiar dacă Moruțan e un jucător nou venit în această vară la FCSB, își câștigă locul în echipă prin tot ce arată la antrenamente. El devine ușor, ușor un om de bază în echipă și-am văzut că poate să joace foarte bine titular. Copilul ăsta demonstrează la antrenamente că poate, și poate bine. E un jucător care din punctul meu de vedere nu trebuie să lipsească de pe teren. Are dribling, are pătrundere, are pasă. E mult mai eficient din punctul meu de vedere decât Man și restul jucătorilor cu care se luptă pe post"Cornel Dinu

"Spuneam în momentul în care a venit Budescu că e jucătorul care aducea lumea la meciuri. Acum, Moruțan o să fie următorul jucător român pentru care o să vină lumea la stadion! Din păcate, noi nu avem cultura de a cumpăra tricouri cu numele unui jucător, pentru că altfel Moruțan vindea foarte, foarte multe tricouri. Tot ce face el la antrenamente îi garantează un loc de titular în echipă, pentru că și restul fotbaliștilor din lot văd ce poate copilul ăsta. Păi, și-atunci de ce să nu joace meci de meci titular și să ne ajute? Eu cred că el e apreciat și iubit de restul colegilor și e nevoie de el"Basarab Panduru

"Sunt trei jucători diferiți în exprimare, dar mie îmi place mai mult Man pe poziția aia. De ce-mi place Man? Pentru că este un jucător de picior stâng, care intră rapid în combinații, în diagonale și acolo are mai multe posibilități. Poate intra în schimburi, în un-doi-uri, să tragă la poartă. Mi-e îmi plac pe dreapta mai mult jucătorii stângaci, așa cum era Bancu la Craiova. Dacă vrei un mijlocaș dreapta de picior drept, atunci schimbi jocul cu intercalări, cu centrări pe vârfuri. Dar totul depinde de filozofia fiecărui antrenor"Sorin Cârțu, fost internațional

"Moruţan ar trebui să joace meci de meci. Titular! Dacă nu-i dai încredere.... Are calitate, e construit să facă performanţă. E diferit, e puţin mai rar, e singurul jucător din lotul Stelei care poate fi vândut pe o sumă foarte mare. Am văzut mulţi jucători care s-au pierdut pentru că nu li s-a dat încredere. Moruțan e mai activ, are multă calitate. Prefer un jucător care încearcă, chiar dacă face greșeli"
Ilie Dumitrescu

"Mie-mi place mai mult de Man pentru că e mai competitiv și cred că e mai potrivit să fie folosit mijlocaș dreapta. A trecut de perioada de timiditate, are tupeu și Steaua de asta are nevoie acum. Moruțan le are bine de tot cu mingea, încântă pe toată lumea cu calitățile pe care le are, dar mai are de lucrat la capitolul fizic și mental. E un puști supertalentat și poate să fie surpriza oricărui antrenor, dar eu aș începe cu Man și l-aș băga pe parcurs pe Moruțan ca un jolly joker"Mircea Rădulescu, fost șef Școala de Antrenori

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
daviddraiman
daviddraiman  •  16 August 2018, 10:32

M-a facut mama haiduc

mosvasile
mosvasile  •  15 August 2018, 20:35

Daca croatii se ciomagesc intre ei,mai are vreo importanta pe cine baga MM in echipa?Norocul porcesc al fcsb-ului!

gaucito
gaucito  •  15 August 2018, 15:31

Rectific Platnici în centru

Vezi toate comentariile (9)
Comentează