INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FENERBAHCE - ZENIT 1-0

FENERBAHCE - ZENIT // GALERIE FOTO Prima surpriză în Europa League! Fenerbahce o bate pe Zenit și face un pas mare spre calificare

FOTO: Reuters +6   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 12 februarie 2019 21:47

Fenerbahce a făcut uitată prestația jenantă din campionatul Turciei și a învins-o la limită pe Zenit în turul din șaisprezecimile Europa League, scor 1-0.

Unicul gol al meciului a venit în minutul 21, când Slimani a fost atent și a reluat din 6 metri, pe centrul porții, iar Lunev a văzut târziu mingea și nu s-a putut opune.

Rușii puteau stabili egalitatea în minutul 44. Mak a tras în dreapta, însă Tekin a respins mingea în transversală, apoi a reținut-o din fața porții, unde mai mulți jucători ai lui Zenit erau gata să o împingă în plasă.

Chiar dacă puțini se așteptau, Fenerbahce a rezistat până la final, ba chiar a controlat în multe momente partida. N-a primit gol și a terminat jocul învingătoare, devenind mare favorită la calificare. 

Fenerbahce traversează un sezon de coșmar în Turcia, fiind abia pe locul 14 în Turcia, cu doar 23 de puncte, cu unul peste Rizespor, echipă care retrogradează. Zenit în schimb este prima în Rusia, însă a pierdut mult pe finalul anului trecut din avansul pe care îl avea. Are 34 de puncte, cu unul peste Krasnodar.

***

FINAL FENERBAHCE - ZENIT 1-0
A marcat: Slimani 21 
*Mak a ratat un penalty pentru oaspeți în minutul 43

VEZI AICI LIVETEXT PARTIDA!

Echipele de start:

Fenerbahce: Tekin - Isla, Skrtel, Ciftpinar, Kaldirim - Arslan, Topal, Marques Siqueira - Moses, Slimani, Valbuena

Rezerve: Demirel, Ayew, Elmas, Koybasi, Neustadter, Ozbayrakli, Potuk

Zenit: Lunev - Anyukov, Ivanovici, Rakitsky, Naibulin - Hernani, Kranevitter, Barrios - Driussi, Dzyuba, Mak

Rezerve: Kerzhakov, Azmoun, Marchisio, Neto, Ozdoev, Smolnikov, Zabolotnyi

***

 
 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează