INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MARSEILLE - ATLETICO MADRID 0-3

FINALA EUROPA LEAGUE // Povestea succesului lui Griezmann: "Am plecat la 14 ani de acasă, am muncit mult, am suferit, am fost trist. Acum sunt fericit! Am trofeul meu"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 17 mai 2018 10:45

Antoine Griezmann a cel mai bun jucător al finalei Europa League, Marseille - Atletico Madrid 0-3, în care a marcat două goluri. Francezul de 27 de ani va părăsi probabil Atlético pentru Barcelona. Îi mulțumește lui Diego Simeone: ”Cholo m-a ridicat la cel mai înalt nivel”

Pentru Antoine Griezmann, 2016 a fost o deziluzie. Două finale continentale, ambele pierdute cu Atlético și naționala Franței, în 43 de zile. După ce a privit dezamăgit trofeul Ligii, trecând pe lângă el pentru a primi medalia de argint, 3-5 la penaltyuri în fața Realului, a mai trăit o dramă: 0-1 cu Portugalia la Euro. 
Era prea mult să mai rateze o cupă acum, doi ani mai târziu. " Europa League va fi a mea și a lui Atlético", spunea francezul, care și-a părăsit țara de mic pentru a juca în Spania. Numai în Spania. 

"A juca e ceea ce îmi place cel mai mult"

Miercuri, finala chiar a fost a lui. Două goluri, primul în stilul unui hitman, cu mult sânge rece, al doilea subtil ca o pictură de Matisse, și Grizou e o explozie de bucurie, dar nu uită prin ce a trecut.

"Totul e o recompensă. La 14 ani, am plecat de acasă. Am muncit mult, am suferit, am fost trist, dar acum sunt fericit", afirmă el. "Am lăsat în urmă familia pentru a-mi împlini visul. Am vrut să joc, a juca e ceea ce îmi place cel mai mult. Și am vrut să înving, iar acum am un trofeu".

Îi mulțumește lui Diego Simeone - "Cholo m-a învățat multe lucruri. Datorită lui, sunt astăzi un fotbalist mai bun, el m-a ridicat spre cel mai înalt nivel". A fost ca un mesaj de adio, vorbindu-se tot mai mult că ar avea deja un acord cu Barcelona. 

"Dacă pleacă, ar trebui să fie recunoscător"

Atacantul, 27 de ani, din 2014 la Atlético, refuză să comenteze deocamdată acest transfer: "Nu cred că acesta este cel mai bun moment pentru a vorbi de viitorul meu". Dar Simeone îi transmite: "Dacă rămâne la noi, echipa va continua să crească. Și el la fel. Dacă pleacă, ar trebui să fie recunoscător, căci a făcut un pas mare aici. A venit la Atlético pentru a câștiga și a câștigat". 

100 .000.000 €de milioane de euro este clauza de reziliere a lui Antoine Griezmann la Atlético Madrid

29 de goluri și 15 assisturi are francezul în 48 de meciuri jucate în acest sezon în toate competițiile

112 goluri a marcat în total Griezmann în patru ani la Atlético; a disputat 206 partide

2 trofee a cucerit atacantul cu "los colchoneros": Supercupa Spaniei (2014) și Europa League (2018)

Patru ani cu multe goluri la Atlético

79 în LaLiga (142 de meciuri)
10 în Cupa Spaniei (16)
23 în cupele europene (48)

"Sunt mândru de Marseille"

De mic adoră Olympique Marseille. Și Antoine a felicitat OM: "Sunt mândru de echipa pe care o susțin de când eram copil. Ceea ce a realizat Rudi Garcia în acest sezon înseamnă enorm". Totuși, Griezmann nu va ajunge probabil niciodată să poarte tricoul alb-albastru. 

"Antoine a confirmat ceea ce face an de an. A fost decisiv în cel mai important moment al meciului. A făcut mereu alegerile corecte. Griezmann trebuie să fie mulțumit la noi, nu am nicio îndoială. A jucat deja trei finale la Atlético și a câștigat două. Sportiv, și-a atins ținta" Diego Simeone, antrenor Atlético

"Griezmann este incredibil, unul dintre cei mai buni jucători din lume. Sper să rămână mulți ani alături de noi" Lucas Hernández, fundaș Atlético 

"Istoria lui Atléti sau transferul la un club unde nu va intra niciodată în istorie"

Miguel Ángel Gil, administratorul delegat al lui Atlético, a vorbit la Cadena SER despre cel mai bun jucător al roș-albilor. "Griezmann trebuie să se decidă dacă vrea să fie istoria lui Atléti sau să se transfere la un club unde nu va intra niciodată în istorie", a declarat Gil. Barcelona este însă foarte aproape să-l ia pe internaționalul francez.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  17 Mai 2018, 12:10

Grizzman asta seamana un pic cu Tucudean. Si el a plecat la 14 ani de acasa dar ca sa ii cumpere tati prima masina de 200.000euro. Cam asta e diferenta, unul a muncit toata cariera si altul a dormit. Unul a luat ceva trofee, altul se complace in mediocritatea mamaligii1.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close