INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  HAJDUK SPLIT - FCSB, JOI, 21:45, EUROPA LEAGUE

HAJDUK SPLIT - FCSB // Avertisment pentru FCSB! Dinamovistul Pesici e clar: "Torcida o să-i facă să le tremure picioarele!" » Anunță care sunt cei mai periculoși jucători

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 06 august 2018 13:04

FCSB va evolua joi, de la ora 21:45, în prima manșă a turului III din preliminariile Europa League, contra celor de la Hajduk Split. Dinamovistul Ivan Pesic ar vrea din tot sufletul ca Hajduk Split s-o învingă pe FCSB, dar oferă sfaturi utile rivalilor pentru confruntarea de pe "Poljud".

A dat gol FCSB-ului chiar la primul Derby jucat. Este din Sibenik, la 100 de kilometri de Split, dar a venit de la 14 ani şi a făcut junioratul la Hajduk, a jucat puţin pentru echipa lui de suflet, ajungând iarna trecută la Dinamo Bucureşti după experienţe la RNK Split, NK Zadar şi HNK Sibenik. Ivan Pesic, 26 de ani, a oferit un interviu Gazetei în care, deşi recunoaşte că-şi doreşte din inimă ca Hajduk să se califice, oferă câteva ponturi bune roş-albaştrilor.

- Ivan, care sunt punctele de forţă ale lui Hajduk Split în acest moment?
- Cel mai puternic punct de susţinere acum sunt fanii. Nu un jucător anume. Situaţia actuală la club nu e bună, nici la echipă nu e bună. Au vândut fotbalişti de calitate, nu prea au pus la fel la loc. Nu mai e formaţia tare de acum câţiva ani. Au fost revolte acolo.

- Atunci e bine pentru români.
- Asta s-o creadă cine nu cunoaşte Torcida! Ultraşii din Split o să-i facă pe cei de la Steaua să le tremure picioarele! Nu e vorba de orice galerie, iar joi, la meci, stadionul va fi cu siguranţă plin. 35.000 de oameni care vor crea impresia că joacă şi ei.

Un PCH multiplicat

- Poate unii or mai fi în vacanţă, e mijlocul săptămânii...
- Cu Slavia Sofia, în turul precedent, au fost 26.000, iar bulgarii nu sunt nici vreo mare echipă, nici vreun nume atractiv. Îţi dau scris că împotriva Stelei, un nume mai puternic, va fi arena plină, o atmosferă cruntă pentru adversar! Iar cei care au jucat meciuri cu presiune pe "Poljud" pot afirma că Torcida te mănâncă de viu acolo, mai ales dacă şi adversarul are nume şi e bun. Atunci presiunea va fi mai mare. Ca să intimideze, să învingă. Splitul e un oraş dedicat sportului, iar în ziua meciului, de la 7:00 dimineaţa, lumea e-n oraş şi vorbeşte numai despre fotbal. Torcida a rămas forţa clubului, sufletul!

- Dacă ai face o comparaţie cu PCH-ul lui Dinamo, la ce rezultat ai ajunge?
- Mă pui într-o situaţie delicată. Mie îmi plac fanii noştri, ai "câinilor", dar la Split indiferent de meci sunt 10.000-15.000 de oameni la meci. Şi când joacă împotriva Istrei, un fel de Voluntari sau Chiajna. Cu Dinamo Zagreb sunt 35.000 mereu. Aşa, când noi jucăm cu echipele mici, vin 1.000 de oameni, dar la Split vin 10.000-12.000. Se simte altfel presiunea pusă din tribună. Noi oricum le suntem recunoscători suporterilor dinamovişti care vin la meci, sunt minunaţi, sperăm să-i convingem cumva să vină în număr mare mereu.

"Au atacat jucătorii"

- Suporterii lui Hajduk mai sunt la fel de răi ca-n anii trecuţi?
- În primăvară au avut ceva lupte cu câţiva jucători şi cu conducerea. Unii au atacat fotbaliştii pe stradă! Jucătorii au avut nevoie de protecţia poliţiei.

- Acum care mai e situaţia, mai e război?
- Preşedintele vechi a plecat, a venit un altul, iar directorul sportiv pus, care face achizițiile, are mandat doar până la finalul verii, când se termină transferurile. Am înţeles că ar fi calmă atmosfera acum. Situaţia staff-ului din conducere nu e clară, ceea ce aduce stres la club.

Pericol: Gyurcso

- Să revenim strict la fotbalişti, cum stau cei de la Hajduk?
- Sunt câţiva jucători accidentaţi, importanţi, cred că va juca echipa de la Sofia şi împotriva Stelei, iar cei de acum nu sunt în superformă.

- Spune şi tu nişte nume de care românii trebuie să aibă grijă!
- Cei mai periculoși sunt Adam Gyurcso şi fundaşul dreapta Iosif Juranovic. Mai sunt căpitanul Caktas şi Said. Adam este cel mai bun jucător al lui Hajduk.

- Punctele slabe din teren?
- Sunt mulţi jucători foarte tineri. N-au experienţă nici în Europa, nici în campionatul intern. Au entuziasm, dar dacă şi rezultatul îi duce. Ljubic are 20 de ani, Mikulic are 21 de ani, de-abia l-au adus, are un meci sau două. Basici la fel, 21 de ani. Juranovici are 22 de ani, Barry 23 de ani, Lopez şi Besirovic câte 24 de ani. E Baby Hajduk. Iar asta nu e tot.

- Adică?
- Echipa e măcinată de accidentări. Nizic, căpitanul, are probleme, Tudor, Duka, portarul care a fost la CFR Cluj, Posavec la fel. Besirevic are ligamentele de la genunchi afectate. Au doi goal-keeperi pe bară, de aceea a debutat Ljubic la 20 de ani.

"Steaua are noroc că nu prinde echipa de anul trecut"

- Şansele?
- Şi Steaua a pierdut câţiva jucători buni faţă de anul trecut, era mai puternică atunci. A plecat Budescu, echipa încă se caută. Eu zic că şansele sunt 50/50. Dacă era Hajduk din sezonul trecut, iar asta n-o spun că eram eu acolo, excludeţi-mă pe mine, poftim!, aş fi zis că croaţii s-ar fi calificat, aveau şanse 80-90%. Steaua o prinde bine pe Hajduk acum, cu probleme.

- Îţi place vreun jucător de la Steaua?
- Sunt câţiva interesanţi. Îmi plac cei din atac, Coman, Gnohere, vârfuri foarte bune. Dar îmi place în mod special Planic.

- Un pronostic pentru joi?
- Îţi dai seama că vreau să bată Hajduk! De două ori, că sunt şi fotbalistul lui Dinamo Bucureşti. Dar cred că Hajduk se va impune pe "Poljud", iar la Bucureşti va fi război pe teren. Pentru că presiunea din tribune vine spre echipă după o perioadă tulbure, iar atunci fiecare vrea să dea mai mult. Cred că Hajduk se va impune la limită la Split, ar fi bine să nu ia gol. 

4 goluri şi  3 assist-uriare Ivan Pesic la Dinamo în 18 meciuri

Primul "11" al lui Hajduk Split de la Sofia, 3-2 cu Slavia: Ljubic - Juranovic, Mikulic, Lopez, Fomitschow - Besirovic, Barry, Caktas - Basic, Said, Gyurcso.

"Când câştigi în tricoul lui Hajduk, eşti un zeu pentru fani! Pierzi, te mănâncă. Uneori, fanii susţin că Hajduk e mai important decât propria familie. E cam ciudat, e nebunie" Ivan Pesic

"Sunt puţine oraşe în lume care să fie atât de pasionale cum e Split. În ziua meciului există doar Hajduk, vorbesc de asta şi la cafea, şi la masă, şi la serviciu"Ivan Pesic 

Citește și: Croații vând bilete pentru meciul cu FCSB » Prețuri peste Liga 1!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (6)
florianveress
florianveress  •  07 August 2018, 10:45

Torcida e nimic faţă de Seminţiada de la retur!

paiazze
paiazze  •  06 August 2018, 19:27

Asta era cazul in urma cu ani buni, acum, la revedere! Isi fac aia cu "***" lor de cap, vine UEFA si ii da lui Hajduk peste nas... Daca esti profesionist, te doare la basca de cat de tare se scalambaie unii in tribune. Europa nu e America de Sud, deocamdata, sa ia galeria fotbalistii sau arbitrii la alergat prin teren. Iar asta cu o echipa de fotbal mai importanta decat familia... Ce mai poti comenta?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danirovl
danirovl  •  06 August 2018, 18:58

Daca joaca teixeira si junior morais,cu presing avansat, o sa le dea cu terenul in cap la astia. O sa se calmeze repede fanii daca aia nu leaga 3 pase.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează