INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CHELSEA - ARSENAL, 29 MAI

Henrikh Mkhitaryan, OUT din finala Europa League Chelsea - Arsenal! Nu poate face deplasarea la Baku din cauza conflictului politic

Henrikh Mkhitaryan // FOTO: Guliver/Getty Images
Henrikh Mkhitaryan // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 21 mai 2019 17:07

Arsenal a anunțat oficial că mijlocașul armean Henrikh Mkhitaryan, 30 de ani, va lipsi pe 29 mai la meciul decisiv cu Chelsea de la Baku (Azerbaidjan), din finala Europa League. Armenia a înghețat relațiile cu Azerbaidjan după conflictul din anii '90.

„E o rușine absolută pentru UEFA! Cum este posibil așa ceva? Nu le pasă nici de jucători, nici de fani”. Reacția vehementă a lui Ian Wright, fost mare atacant al lui Arsenal, are o explicație.

Clubul „tunarilor” tocmai a anunțat că mijlocașul armean Henrikh Mkhitaryan nu va juca pe 29 mai în finala Europa League cu Chelsea de la Baku. Unicul motiv este politic.

După conflictul armat dintre Armenia și Azerbaidjan, care a durat șase ani (1988-1994) și a făcut peste 30.000 de victime în regiunea Nagorno-Karabah, relațiile dintre cele două țări sunt înghețate, iar cetățenii armeni nu călătoresc în Azerbaidjan. Nici invers.

Căpitanul naționalei armene s-a mai confruntat în 2015 cu o situație similară. Juca la Borussia Dortmund și a renunțat la meciul din deplasare cu Qabala, din Europa League. Iar în octombrie trecut, Mkhitaryan nu a evoluat la Arsenal cu Karabah.

Vezi și: Gabriel Batistuta, favorit să preia Middlesbrough » „Batigol” debutează în cariera de antrenor

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  21 Mai 2019, 18:35

Capete seci la conducerea țărilor. Te pomenești ca se duce Miki și trage in azeri... Pt cazurile astea există dispense

Vezi toate comentariile (1)
Comentează