INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

Jose Mourinho, din nou într-o finală de cupă europeană: „Nu-mi pasă de istorie. Suntem o echipă incredibilă”

Jose Mourinho și-a arătat imaginea pe care o are pe telefon la conferința de după meciul cu Bayer Leverkusen // Foto: Imago
Jose Mourinho și-a arătat imaginea pe care o are pe telefon la conferința de după meciul cu Bayer Leverkusen // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2023 12:03 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 14:47

Jose Mourinho i-a dus pe giallorossii în a doua finală consecutivă, după ce Roma a câștigat Conference League în sezonul trecut. Dacă punem și Supercupa Europei, Mourinho are nouă finale în palmares. Următoarea, după 1-0 la general în semifinala Europa League cu Leverkusen, va fi la Budapesta.

După șase ani de la finala cu Manchester United, jucată și câștigată contra lui Ajax, Jose Mourinho se luptă din nou pentru Europa League. E al doilea an consecutiv în care o duce pe AS Roma într-o finală europeană, sezonul trecut cucerind Conference League.

Managerul portughez scrie istorie la clubul giallorosso și ajunge în a șasea finală continentală (9 dacă punem și cele trei Supercupe al Europei), după ce le-a câștigat pe precedentele cinci: de două ori Champions League, de două ori Cupa UEFA/Europa League și Conference League în 2021-2022. „Este o performanță istorică la Roma? Poate că da, nu știu, dar sincer, nu-mi pasă. Ce vreau este doar să-i ajut pe acești copii să crească”, a spus Mourinho.

AS Roma, cu autocarul în poartă

Deși Gazzetta dello Sport i-a dat nota 6,5 și l-a criticat pentru că s-a baricadat în defensivă, „a parcat autocarul în fața porții și nu a tras niciun șut la poartă, însă Roma s-a remarcat prin caracter”, 

„The Special One” și-a lăudat elevii pentru calificare: „Jucătorii mi-au dat atât de mult din prima zi. Întotdeauna trebuie să facem tot posibilul pentru a aduce bucurie și azi e o zi foarte fericită, întrucât am ajuns în altă finală europeană. Aceasta este echipa mea. Băieții ăștia au dat totul. Jocul a fost un amestec de muncă, experiență, inteligență tactică și încercarea de a ascunde problemele pe care le avem. Suntem o echipă incredibilă”. 

După cum incredibil a fost și Rui Patricio cu paradele lui (5 la Demirbay, 2 la Azmoun).

Jose Mourinho, laude pentru Xabi Alonso

Spre deosebire de alte calificări pentru finalele europene, José Mourinho a fost prins în sărbătoarea echipei, imediat după fluierul final. Iar întrebat despre asta, a asigurat că nu din cauza lipsei de formă sau din cauza experienței sale în aceste tipuri de situație. 

Motivul a fost altul: „Agilitatea nu e o problemă. Iar experiența nu prea valorează în aceste situații, pentru că bucuria și presiunea sunt egale. E greu să joc împotriva prietenilor mei. Nu-mi place să sărbătoresc în fața lor. Xabi Alonso face o treabă excelentă la Bayer și este unul de-al meu, așa că mi-a luat puțin mai mult să sărbătoresc”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Scene violente după AZ Alkmaar - West Ham » Ultrașii olandezi s-au dus în sectorul în care jucătorii englezi sărbătoreau alături de familii

Nemții sunt scandalizați de atitudinea echipei lui Mourinho » Matthaus e categoric: „Dacă eram la Mondial s-ar fi arătat 20 de minute de prelungire”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
magic4ever
magic4ever  •  19 Mai 2023, 15:46

Mourinho este nr 1...Guardiola nu o sa castige niciodata un trofeu european cu o echipa cu fonduri putine sau normale cum a facut Mourinho cu Porto,Inter si Roma

vichart
vichart  •  19 Mai 2023, 15:35
Postat de inshallah pe 19 Mai 2023, 14:35

mourinho, acest cristiano al antrenorilor

ar vrea el. dar e.l. sau intertoto pe unde joaca el in ultimi 10 ani nu mai conteaza. este ca si cum cristiano ronaldo in ultimi 10 ani ar fi jucat la sevilla in loc de real madrid sau la west ham in loc de manchester united sau la roma in loc de inter milano.

inshallah
inshallah  •  19 Mai 2023, 14:35

mourinho, acest cristiano al antrenorilor

Vezi toate comentariile (3)
Comentează