INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AS ROMA - FC SEVILLA

Jose Mourinho își motivează elevii înaintea duelului cu Sevilla din finala Europa League: „Doar marile cluburi leagă două finale”

Jose Mourinho își motivează elevii înaintea duelului cu Sevilla din finala Europa League. Foto: Imago Images
Jose Mourinho își motivează elevii înaintea duelului cu Sevilla din finala Europa League. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 30 mai 2023 12:43 / Actualizat marti, 30 mai 2023 12:43

Jose Mourinho (60 de ani) visează să câștige Europa League și cu AS Roma, după ce în sezonul trecut a cucerit Conference League cu giallorossi: „Mă gândesc doar la fericirea pe care aș putea-o dărui fanilor romani. E o mare performanță ceea ce am reușit”.

  • AS Roma - FC Sevilla este finala ediției 2022/2023 din Europa League. Ultimul act este programat pe 31 mai, la Budapesta, de la ora 22:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PRO Arena.

După finala Conference League câștigată în 2022 împotriva lui Feyenoord, AS Roma vrea să facă „dubla” de trofee, cucerind mâine seară, la Budapesta, și Europa League. 

„Numai marile cluburi, cu o mare istorie în spate, reușesc de obicei să joace două finale europene consecutive și nici pentru acestea nu e deloc simplu. Muncim din greu în fiecare zi pentru a construi istoria clubului și ceea ce am reușit acum are o mare valoare pentru noi”, a declarat antrenorul Jose Mourinho, cu 48 de ore înaintea duelului cu FC Sevilla, specialista competiției.

Doar trei echipe din Italia au mai făcut în istorie „dubla” de trofee în ediții la rând în Europa, Juventus, Inter și Milan (de două ori), după cum scrie Gazzetta dello Sport.

Ioan Ovidiu Sabău nu continuă la U Cluj
U CLUJ
Ioan Ovidiu Sabău nu continuă la U Cluj

Jose Mourinho: „Trecutul rămâne, dar mă uit mereu spre viitor”

„The Special One” are cinci trofee continentale în palmares, două Ligi ale Campionilor, două Cupa UEFA/Europa League și o Conference League, plus două finale de Supercupă pierdute, însă nu se satură să adune cupe. 

„Nu mă gândesc prea mult la ceea ce am câștigat în carieră. Trecutul rămâne, istoria nu poate fi ștearsă, dar mă uit mereu spre viitor, poate că acesta e secretul filosofiei mele. Sunt în fotbal de mult timp, însă această finală este o nouă finală. Acum nu mă mai gandesc la ce aș putea câștiga, ci la fericirea pe care o pot oferi tifosilor Romei. Este un oraș care trăiește pentru fotbal. Roma înseamnă apartenență, să faci parte din ceva”, a spus Jose Mourinho.

Jose Mourinho: „Nu sunt atât de în vârstă ca să închid cercul”

Mourinho a vorbit și despre viitorul său, nu neapărat legat de Roma: „Nu sunt deloc pregătit să închid cercul. Sunt în fotbal de mulți ani și oamenii cred că par mai în vârstă decât sunt. Poate îmi văd părul alb și se gândesc că sunt bătrân, dar nu sunt suficient de bătrân încât să mă gândesc să închid cercul. Mă veți vedea încă mulți ani de acum înainte”.

Paulo Dybala s-a refăcut înaintea duelului cu Sevilla din finala Europa League

Roma se poate baza pentru finala cu Sevilla și pe Paulo Dybala. Mijlocașul argentinian s-a refăcut de pe urma unei entorse la gleznă care l-a ținut pe tușă în ultima lună, dar nu se știe câte minute poate rezista în teren. 

„La Joya” n-a mai fost titular din 13 aprilie, de la partida cu Feyenoord, în care a ieșit cu probleme la aductori, și probabil va începe rezervă.

20.000 de faniai Romei sunt așteptați să fie miercuri la Budapesta pentru finala cu Sevilla. Alți 53.000 vor fi prezenți pe Olimpico pentru a urmări meciul pe ecrane gigant

Citește și:

Karim Benzema, ofertă-bombă din Arabia Saudită » Cât ar câștiga în următorii doi ani

Borussia Dortmund pregătește 3 transferuri pentru a uita de trauma titlului pierdut

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează