INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LAZIO - FCSB, 20:00, TELEKOM, PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

LAZIO - FCSB // Corespondență GSP din Italia » Europa, Steaua! » O scandare a suporterilor roș-albaștri se transformă în realitate, diseară, la Roma

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2018 09:55

Lazio și FCSB joacă de la ora 20:00 în returul 16-imilor Europa League. Meciul este liveTEXT, video și foto pe GSP.RO și în direct pe ProTV și TV Telekom Sport.

"Europa Steaua", o scandare a suporterilor roș-albaștri se transformă în realitate la Roma, punct de întâlnire a românilor din diaspora. Ultimele bilete se vând azi la stadion și se preconizează o galerie-record.

Lazio are noroc că a picat cu FCSB în Europa League. Nu pentru că echipa lui Becali le-ar simplifica italienilor calificarea, din moment ce 1-0 de la București a răsturnat calculele care-i indicau pe romani ca favoriți clari. FCSB constituie însă o sursă de venit excelentă, cum Lazio cu greu ar mai fi găsit în faza aceasta a competiției. 

Galerie full!

Nici clubul din Capitală nu tratează cu interes Europa League, nici suporterii nu sunt foarte atrași de competiție. Împerecherea cu Steaua la tragerea la sorți generează, până la urmă, o rețetă excelentă în asemenea condiții. Fiindcă suporterii români dau năvală, sunt, probabil, mai mulți decât ar fi deplasat oricare alt adversar. 

Roș-albaștrii au cumpărat deja o mare parte dintre biletele disponibile în sectorul care le-a fost rezervat. S-au dat mai mult de 3.000 de tichete în zona rezervată galeriei steliste. Au mai rămas 2.000, care vor fi puse în vânzare astăzi la stadion, într-un singur punct, aproape de una dintre căile de acces spre arenă. 

Peluza stelistă deține o treime din "Dinamo"

Cele două mii vor fi epuizate azi, pentru că interesul din diaspora e uriaș. Românii și-au mai cumpărat deja bilete și în alte zone ale stadionului, cei care nu țin să vadă partida din galerie. 

Mai ales că pe "Olimpico" nu e grozavă vederea din peluze. Arena are pistă și distanța de la tribune la teren e destul de mare. Cam ca la Dinamo, doar că se vede un pic mai bine totuși, și e vorba despre o construcție mult mai mare. Sunt 72.000 de locuri față de cele 15.000 din Ștefan cel Mare.

Conaționali din afara țării care nu și-au procurat tichete s-au interesat în ultimele două zile și la club, și la liderii galeriei roș-albastre despre cum trebuie procedat ca să asiste la partidă. 

Ca acasă

Nu vor fi români doar din Italia, unde ei alcătuiesc oricum o comunitate foarte mare, de peste un milion de oameni. Vin persoane și din Belgia, și din Anglia special pentru joc. 

Ultrașii care fac deplasarea de la București, 300, pregătesc și o scenografie ca pentru un Derby sau ca la o partidă importantă de pe teren propriu, bazându-se pe numărul mare de fani. Liderii galeriei și stafful clubului se așteaptă la susținere din partea a 15.000 de români sau în jurul acestui număr. 

Mihai Stoica a estimat că pot fi mai mulți români pe stadion decât italieni, ceea ce ar face ca formația lui Dică să joace ca acasă pe una dintre arenele legendare din fotbal, pe care s-au disputat două finale Champions League și ultimul act al Campionatului Mondial din 1990, câștigat de Germania în fața Argentinei. Sunt șanse ca pronosticul lui MM să fie confirmat în seara asta. 

Lazio a avut 20.000 de spectatori la jocul cu Verona, cel mai recent din campionat, și e foarte posibil ca partida cu FCSB să atragă mai puțini fani italieni, pentru că nici adversarul, nici competiția nu sunt "magneți" pentru romani. Iar românii vor fi mulți, nu 40, câți fani au adus veronezii luni. 

Bilete doar dacă arăți că ești român

Tichete în zona rezervată galeriei FCSB se pot lua doar de către cei care dețin cetățenia română. La achiziționare trebuie confirmat acest statut cu un document. Măsura urmărește să-i protejeze pe români de vreo eventuală infiltrare a fanilor lui Lazio în sectorul lor și să evite, astfel, posibilele incidente. Chiar dacă nu vor fi foarte mulți italieni pe stadion, ultrașii lui Lazio au reputație de duri și de aceea sunt măsuri de securitate sporite. Tot pentru siguranța lor, românii vor avea un loc de întâlnire înaintea partidei, într-o piață la 3 kilometri de stadion, de unde vor fi conduși la meci. 

"La Madrid au fost 35.000!"

Steaua a bătut recordul, cea mai mare galerie a unei formații românești în deplasare, în 2006, la înfrângerea cu 0-1 cu Real Madrid. La plecarea spre Roma, Mihai Stoica a comparat migrația românilor din diaspora către "Olimpico" cu asistența uriașă înregistrată pe "Santiago Bernabeu": "La Madrid au fost 35.000 de spectatori! Am mai văzut zilele astea știri care menționau 15.000 de români la acel joc și nu știu de unde apare informația, probabil de la persoane care nu s-au aflat pe stadion". Adevărul e cam la mijloc.

Dan Udrea, reporterul Gazetei care a asistat la acel Real-Steaua, a estimat că 25.000 de români s-au aflat în tribune. La Roma ar putea fi cu 10.000 mai puțini decât atunci. 

 

ECHIPELE PROBABILE:

Lazio: Strakosha - Bastos, De Vrij, Caceres - Basta, Parolo, Lucas Leiva, Luis Alberto, Lulici - Anderson, Immobile

FCSB: A. Vlad - R. Benzar, Găman, Planici, J.Morais - Nedelcu, Cr. Tănase - Man, Budescu, Fl. Tănase - Gnohere

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (86)
fangigi
fangigi  •  23 Februarie 2018, 00:08

Cata valva si cata mediatizare desantata pentru inca o umilinta istorica a echipei ciobanului infractor! Rusine gsp!

ana_moura
ana_moura  •  22 Februarie 2018, 22:34

fcsb rusine istorica!! ... Toată Romania petrece !

zagna
zagna  •  22 Februarie 2018, 19:39

Aceasta este o pagina de fotbal european, iar niste catelusi dau tarcoale... Doamna Firea, trimiteti Ecarisajul !

Vezi toate comentariile (86)
Comentează