INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LAZIO - FCSB, AZI, 20:00, TELEKOM, PROTV, GSP

LAZIO - FCSB // EXCLUSIV Are meciuri în Champions League pentru FCSB, s-a stabilit în Italia și e optimist: "Steaua are prima șansă diseară"

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2018 15:01

Plecat din România în urmă cu 3 ani, Janos Szekely (34 de ani) s-a stabilit cu familia în Italia. Mijlocașul trecut și pe la FCSB a evoluat în Italia pentru două formații: Seregno și Lecco. O cunoaște bine pe Lazio, dar are încredere în jucătorii români că pot face un meci mare.

- Janos, ești în Italia, o cunoști mai bine pe Lazio, cum va fi în această seară?
- Da, așa este. Văzând meciul tur de la București, îndrăznesc să spun că Steaua ar avea prima șansă, cu toate că a avut și puțin noroc la unele ocazii clare avute de Lazio, dar să nu uităm totuși că italienii sunt o forță și nu va fi ușor la Roma, mai ales că ei pe teren propriu sunt foarte puternici. Au pierdut doar 3 meciuri sezonul ăsta.

- Ne putem lua după meciul de la București? E doar o falsă impresie?
- Meciul de la București ne-a bucurat pe toți și ne face să ne simțim puternici, dar pe de altă parte trebuie să fim realiști că jucăm cu una dintre cele mai bune și în formă echipe din Italia. Optimiști suntem cu toții și vrem o calificare, dar pe de altă parte nu ar trebui să fie o tragedie dacă ne elimină Lazio. E Lazio până la urmă.

- Cât de mari sunt diferențele atunci când joacă pe teren propriu față de atunci cand e oaspete?
- Așa cum îți spuneam și mai sus Lazio e o echipă redutabilă pe teren propriu. Pierde puncte foarte greu, dar ținând cont că e vorba de Europa League este puțin diferit. Ei pornesc totuși cu un handicap după meciul tur și cred că vor fi destul de precauți, dar și mult mai concentrați pentru că o eliminare contra Stelei pentru ei ar fi un dezastru.

- Poate rezista Steaua? Ce sfaturi le dai ?
- Nu cred că sunt eu în măsură să le dau sfaturi, dar dacă mergi la Roma să aperi acel 1-0 contra unei echipe care marchează în medie două goluri pe meci va fi destul de greu să te califici.

- Ce se vorbește la TV sau se scrie prin ziarele italiene despre FCSB după meciul din tur?
- Nu se vorbește foarte mult de ceea ce s-a întâmplat în tur, în schimb se va vorbi foarte mult în cazul unei eliminări a lui Lazio. Sigur că italienii se apără după meciul tur dând vina pe ghinion sau că au menajat o parte dintre titulari. Dar Steaua a făcut un meci foarte bun la București și asta trebuie să ne dea speranțe.

- Ce pronostic dai?
- Realistic vorbind cred că Lazio se va califica, dar dacă e să gândesc ca un suporter al Stelei îmi doresc foarte mult o calificare a noastră. Îi urez baftă multă și o calificare pe care ar merita-o după evoluția din meciul tur! Forța Steaua!

112 meciuri a adunat Szekely în Liga 1 și a marcat 18 goluri în perioada 2008-2011

18 partide în cupele europene a adunat mijlocașul la FCSB, pentru care a reușit un gol

ECHIPELE PROBABILE ACTUALIZATE:

Lazio: Strakosha - Bastos, De Vrij, Caceres - Basta, Parolo, Lucas Leiva, Luis Alberto, Lulici - Anderson, Immobile

FCSB: A. Vlad - R. Benzar, Găman, Planici, J.Morais - Nedelcu, Cr. Tănase - Man, Budescu, Fl. Tănase - Gnohere

  • Lazio și FCSB joacă joi, de la ora 20:00, în returul 16-imilor Europa League. Meciul este liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Telekom Sport și ProTV. În tur, echipa roș-albastră a câștigat cu 1-0. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
chromophobia
chromophobia  •  22 Februarie 2018, 16:06

La lotul care il are FCSB,te poti gandi ca la fiecare meci menajeaza pe mai multi jucatori.Parca il menajeaza pe Stancioiu,un portar experimentat si cu rezultate notabile,pe Alibec il menaja si cand nu era accidentat,pe Filip il menajeaza in detrimentul lui Cr.Tanase care n-are nicio treaba cu postul asta

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close