INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CRAIOVA-LEIPZIG, JOI, ORA 19:30, NETELEVIZAT

Mangia a detaliat comentariile acide la adresa fotbalului autohton » "E și treaba noastră să schimbăm ceva în România!"

Articol de - Publicat marti, 14 august 2018 13:11

Antrenorul Universității a făcut o criză de nervi la finalul meciului tur din Germania, cu Leipzig, atunci când a fost întrebat de diferența mare de valoare dintre cele două echipe: "Ragazzi, trebuie să înțelegem cu toții că fotbalul românesc e sub cel din Germania! E clar inferior! Aici se termină discuția, gata! Asta e realitatea, ne place sau nu".

La sfârșitul victoriei cu Dunărea Călărași, 3-1, primul succes după 5 meciuri fără victorie, Devis Mangia a acceptat un dialog cu reporterul Gazetei Sporturilor pe tema declarațiilor făcute la Leipzig, dar și despre alte probleme de la echipă.

- Domnule Mangia, aș vrea să discutăm un pic pe marginea declarațiilor făcute de dumneavoastră în Germania.
- Așa...
- La fel ca și fostul antrenor al echipei naționale, Christoph Daum, ați venit în fața presei și ați spus că nu se poate mai mult cu fotbalul românesc, că suntem sub Germania.
- Așa am spus.
- Nu cumva este și treaba dumneavoastră să nu mai folosiți această scuză la înfrângeri și să veniți cu soluții? Să nu ne mai plângem mereu că suntem ultimii în lume.
- Am spus că suntem sub nivelul fotbalului din Germania. Nu am povenit de alt campionat, din Armenia de exemplu, pentru că atunci dădeam drumul unui nou scandal pe care nu voiam să-l provoc.
- Așa e, v-ați referit la fotbalul românesc în comparație cu cel german.
- Și da, aveți dreptate! E treaba noastră să facem ceva și să salvăm situația, să reducem acest decalaj între fotbalul românesc și cel de afară. Pentru asta am spus că în retur trebuie să facem un meci perfect cu Leipzig pentru a spera la o calificare. Altfel, fără un meci perfect, nu putem să le ținem piept. În prima manșă, noi nu am făcut ce trebuia, am jucat așa și așa. E clar că e treaba mea și treaba jucătorilor să facem altceva în retur. Și nu doar în retur, e treaba noastră să încercăm să schimbăm lucrurile.
- E și ghinion? Anul trecut Milan, acum Leipzig...
- Sezonul trecut am avut o prestație mult mai consistentă cu AC Milan pentru că ei nu erau la nivelul celor de la Leipzig. Noi atunci eram la un nivel de pregătire tactică mai bun, acum nu suntem gata! Milan era la acel moment mai slabă decât e Leipzig în aceste zile. Recunosc, chiar nu suntem gata, față de ce ne dorim să arătăm. Lucrăm să integrăm rapid jucătorii noi, unii dintre ei au venit de numai câteva zile. În plus, trebuie să joace în sistemul pe care-l doresc eu. Toate astea necesită timp. Știu că în fotbal toată lumea vrea rezultate imediate, dar schimbările durează.
- Tot după jocul din Germania ați răspuns scurt: "Eu decid cine intră pe teren la echipa asta", atunci când ați fost întrebat de situația lui Gardoș.
- Am răspuns așa pentru că întrebarea a fost pusă ciudat.
- Și totuși, de ce nu joacă Gardoș?
- Pentru că sunt momente când consider că el nu trebuie să joace. Primele meciuri a jucat, acum îl prefer pe Renato Kelici. Decizia mea este să joc altfel acum. Totuși, lucrurile se pot schimba. Totul, până la urmă, ține de jucători, de cum se antrenează, iar eu sunt cel care ia cele mai bune decizii pentru binele echipele. Florin nu are niciun fel de problemă, doar că momentan prefer să joc cu Renato. Atâta tot.
- A existat un conflict între dumneavoastră și Răzvan Popa după remiza cu Botoșani?
- Eu în conflict cu jucătorii?
- S-a scris că a existat un moment tensionat în vestiar, între dumneavoastră și el, de față cu ceilalți fotbaliști.
- Știu un singur cuvânt în engleză pe care aș putea să-l folosesc și să vă răspund, însă nu ar fi cel mai potrivit. Când o echipă nu începe sezonul foarte bine, apar tot felul de speculații. Pot să vă spun că am decis să-l schimb atunci pe Popa pentru că asta e meseria mea și văd ce face la antrenamente, văd ce face pe teren. Asta nu înseamnă că el nu va mai juca, sunt sigur că o să revină pe teren curând.

7,50 e cotape care casele de pariuri o oferă pentru o eventuală victorie a Științei în meciul de joi, în timp ce nemții au cota 1,40 pentru un succes în Bănie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
firaldo
firaldo  •  15 August 2018, 10:16

Extraordinar,Mangia este tras la raspundere pentru ca a zis ca fotbalul german este peste cel romanesc,incredibil,cum sa spuna asa ceva.Dar daca ne uitam in trecut vedem declaratii ale unor antrenori romani,dupa umilinte istorice,cam la fel...numai ca atunci presa era de acord.Piturca spunea in 2008 dupa,atentie,0-3 acasa cu Lituania :"Asta e valoarea fotbalului românesc. Ar fi culmea să îmi dau demisia!"...Lucru acceptat si laudat chiar de domnul Ioanitoaia.Razvan Lucescu spunea in 2009 cand Romania era umilita de Serbia cu 0-5,ca asta e valoarea fotbalului romanesc si ca avem asteptari prea mare,presa la momentul respectiv a concluzionat....are dreptate.Dar atunci cand Mangia spune ca fotbalul din Germania este peste cel din Romania,brusc devin jigniti si revoltati.Este oare o dovada de ipocrizie sa vasalitate?Atunci cand scrieti 35 de articole despre un interviu de 10 cuvinte cu Becali,atunci cand supraapreciati fotbalistii lui Becali doar ptr ca e atent cu voi,in loc sa scrieti de juniori sau despre fotbal in general...atunci este ok?Cum sa te simti jignit ca cineva spuna ca Germania este peste Romania la fotbal,cat de ipocrit sa fi?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează