INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ANUNȚ

România a cerut UEFA să găzduiască o nouă finală de Europa League la București! Care sunt orașele cu care se dă bătălia finală

România a cerut UEFA să găzduiască o nouă finală de Europa League la București! Care sunt orașele cu care se dă bătălia finală +23   FOTO
România a cerut UEFA să găzduiască o nouă finală de Europa League la București! Care sunt orașele cu care se dă bătălia finală

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2023 12:45 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 14:16

Azi, în jurul prânzului, UEFA a confirmat că a primit declarații de interes de la nouă asociații membre pentru a găzdui finalele competițiilor UEFA pentru cluburi în 2026 și 2027.

Conform forului european „declarațiile de interese nu sunt obligatorii, iar propunerile finale vor trebui să fie transmise împreună cu dosarele de licitație până la 21 februarie 2024”.

Primim a doua finală de Europa League?

Există patru categorii de finale organizate de UEFA. Champions League masculin și feminin, Europa League și Conference League. Iar România și-a manifestat interesul pentru a fi gazda unei noi finale de Europa League, după cea din 2012.

Evenimentul s-a desfășurat pe data de 9 mai 2012 pe Arena Națională din București. Atlético Madrid și Athletic Bilbao au ajuns în marea finală, iar meciul s-a terminat 3-0 pentru Atlético grație celor două goluri înscrise de Radamel Falcao și reușita lui Diego.

Procedura de licitație a avut termen limită ieri, iar Comitetul Executiv al UEFA va numi asociațiile gazdă a celor opt finale în mai 2024. Pentru următorii doi ani, orașele gazdă ale ultimului act al Europa League se cunosc deja. Acestea sunt Dublin (Irlanda), în 2024, și Bilbao (Spania), în 2025.

314meciuri au avut loc pe Arena Națională din București începând cu septembrie 2011, atunci când a avut loc inaugurarea: România-Franța 0-0

Cu cine se luptă România pentru finală

  • Germania: Düsseldorf / Frankfurt / Gelsenkirchen / Leipzig / Stuttgart
  • Scoția: Glasgow (Hampden Park)
  • Turcia: Istanbul (Beşiktaş / Fenerbahçe / Galatasaray)

Ce spune Răzvan Burleanu despre depunerea candidaturii

Într-o declarație acordată pentru siteul Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu a declarat că „FRF a demonstrat că și-a dezvoltat capacitatea de organizare devenind un partener competitiv pentru UEFA în circuitul fotbalului european, iar acum ne dorim să trecem într-o nouă etapă care să marcheze, în continuare, dezvoltarea fotbalului românesc”.

Despre candidatură șeful FRF a declarat că administrația „își propune să utilizeze găzduirea Finalei Europa League ca un element declanșator, care să contribuie la construirea unui model organizațional de referință pentru cluburile de fotbal din România, în contextul Europei Centrale și de Est, în jurul perspectivei Fotbal – Comunitate – Business – Sustenabilitate”.

Ne dorim ca acest eveniment sportiv major găzduit de țara noastră să reprezinte oportunitatea de a construi o sinergie între Guvernul României, Primăria Municipiului București și întregul ecosistem fotbalistic din țara noastră în jurul unor obiective strategice în plan sportiv
Răzvan Burleanu, președinte FRF

De unde se aleg restul finalelor?

În ceea ce privește finala Champions League pentru 2026 și 2027 există doar două țări care și-au manifestat interesul. Ungaria cu Budapesta (Puskás Aréna) și Italia cu Milano (San Siro).

Pentru finalele feminine de UCL, Germania cu Gelsenkirchen, Munchen și Stuttgart, Norvegia cu Oslo (Ullevaal Stadion) și Scoția prin Glasgow (Hampden Park) au depus dosare de intenție.

Bătălie mare e pentru găzduirea finalelor din Conference League

  • Germania: Leipzig (Leipzig Stadium)
  • Israel: Ierusalim (Teddy Stadium)
  • Norvegia: Oslo (Ullevaal Stadion)
  • Scoția: Glasgow (Hampden Park)
  • Elveția: Geneva (Stade de Genève)
  • Turcia: Istanbul (Beşiktaş / Fenerbahçe / Galatasaray)
Când joacă FCSB, CFR Cluj și Sepsi în Conference League: zilele și orele anunțate de UEFA + cine arbitrează
PROGRAM
Când joacă FCSB, CFR Cluj și Sepsi în Conference League: zilele și orele anunțate de UEFA + cine arbitrează
Sheriff - Farul 3-0 (3-1 la general) » „Regele” Hagi, răpus peste Prut. Rămânem fără echipă în Champions League
SHERIFF - FARUL
Sheriff - Farul 3-0 (3-1 la general) » „Regele” Hagi, răpus peste Prut. Rămânem fără echipă în Champions League

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (7)
Juvezaur
Juvezaur  •  19 Iulie 2023, 16:38

depinde... daca negociaza cu armata o sa afle aia cu 2 zile inainte de meci ca nu se poate tine finala la noi

demostene1
demostene1  •  18 Iulie 2023, 17:24
Postat de 22cea pe 18 Iulie 2023, 16:26

V-ati face de ras in uratenia aia de oras ,mai bine nu .

mult trebuie sa te duca mintea sa banuiesc ca sunt din craiova sau cluj. dar asa patesti cand nu gandesti decat in alb/negru. apropor, ce mai face dinamo? tot in faliment?

22cea
22cea  •  18 Iulie 2023, 16:26
Postat de demostene1 pe 18 Iulie 2023, 14:55

Nu înțeleg de ce Craiova nu încearcă să aibă o finală de conference league. Cele două finale de până acum au fost pe stadioane de sub 25k. Și u Cluj ar putea incerca, chiar daca pista e un dezavantaj, dar orașul e frumos și stadionul destul de bun, comparativ cu cel de la Baku de exemplu

V-ati face de ras in uratenia aia de oras ,mai bine nu .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează