INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - PSG 1-4

Acuzații grave la adresa lui Istvan Kovacs: „Arbitraj suspect favorabil echipei favorite a UEFA”

Istvan Kovacs l-a eliminat pe Ronald Araujo // foto: Guliver/gettyimages
Istvan Kovacs l-a eliminat pe Ronald Araujo // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 09:29 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 10:39

Cotidianul Mundo Deportivo este cel mai acid la adresa lui Istvan Kovacs, după eliminarea Barcelonei din „sferturile” Ligii Campionilor. Arbitrul român a dictat un penalty și 3 eliminări împotriva catalanilor, în returul cu PSG (3-2 în tur).

Istvan Kovacs a avut un meci extrem de complicat, marți, la Barcelona. Formația blaugrana a fost eliminată din „sferturile” Ligii Campionilor de PSG, scor 1-4, după 3-2 în prima manșă, iar decizia sa de a-l elimina pe Araujo, în minutul 29, a avut un impact masiv asupra deznodământului.

Expertul în arbitraj l-a distrus pe Kovacs: „În Spania n-ar avea loc nici la liga a treia!”
BARCELONA - PSG
Expertul în arbitraj l-a distrus pe Kovacs: „În Spania n-ar avea loc nici la liga a treia!”

Xavi Hernandez i-a strigat lui Istvan Kovacs „fiu de târfă”

Fundașul catalanilor l-a faultat pe Barcola în situație de ultim apărător, iar Kovacs a acordat, corect, lovitură liberă și i-a arătat cartonașul roșu vinovatului. Rămasă în inferioritate, Barcelona s-a prăbușit și a încasat apoi gol după gol.

În minutul 56, antrenorul Xavi Hernandez a izbucnit, i-a strigat arbitrului român „fiu de târfă” și a văzut la rându-i „roșu”, iar câteva minute mai târziu, Kovacs l-a expediat și pe secundul acestuia, Jose de la Fuente, în tribună. De asemenea cu „roșu” direct!

Xavi Hernandez: „Parcursul nostru în Ligă s-a încheiat din cauza unei greșeli a arbitrului”

La final, Xavi l-a făcut praf pe „centralul” din Carei: „I-am spus arbitrului că este foarte rău. Este un dezastru! Ceea ce am lucrat pentru tot sezonul a fost distrus de o decizie a lui. Este păcat că parcursul nostru în Liga Campionilor s-a încheiat din cauza unei greșeli a arbitrului”.

Și mai violent la adresa lui Kovacs a fost cotidianul catalan Mundo Deportivo. Publicația apropiată Barcelonei a relatat despre „un arbitraj suspect favorabil echipei favorite a UEFA”!

Mundo Deportivo acuză că Istvan Kovacs i-a făcut pe plac președintelui Al Khelaifi, „adevăratul șef al UEFA”

Jurnaliștii spanioli au acuzat decizia „prea riguroasă” a arbitrului român - a se citi „exagerată” - de a-l elimina pe Araujo, „pentru împingerea lui Barcola”. Una care „a resuscitat un PSG ce debutase la fel de prost ca în prima manșă”.

De asemenea, Mundo Deportivo susține că Istvan Kovacs i-a refuzat un penalty Barcelonei la scorul de 1-3, când „Vitinha l-a faultat în careu pe Gundogan”, iar apoi „a împărțit cartonașe galbene și roșii în stânga și-n dreapta, ca să dea bine în fața lui Al Khelaïfi, adevăratul șef al UEFA”. Al Khelaifi fiind președintele lui PSG.

Concluzia publicației citate este că echipa franceză este „una dintre favoritele UEFA” și a fost „impulsionată de un arbitraj suspect”.

Gudogan îl arată cu degetul pe Araujo, dar susține că Istvan Kovacs trebuia să-i dea un penalty

Curios, însă, decizia lui Kovacs de a-l elimina pe Araujo este susținută chiar de coechipierul acestuia, Ilkay Gundogan: „Noi i-am făcut cadou calificarea lui PSG. Aș prefera să primesc gol decât să risc o eliminare. Dă-i portarului o șansă să apere. Eliminarea lui Araujo a omorât tot jocul nostru”.

Pe de altă parte, internaționalul german susține că a avut penalty și Kovacs nu i l-a dat: „Cred că meritam un penalty. Alergam și adversarul m-a faultat clar. I-am spus arbitrului că este penalty și în schimb mi-a dat cartonaș galben".

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

„Rămâi la PSG după ce ai eliminat-o pe Barcelona?” » Kylian Mbappe a răspuns fără ezitare

Gestul acuzator pe care l-a făcut Araujo după ce a fost eliminat de Istvan Kovacs. Sud-americanii au lămurit ce înseamnă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
kubaclovnpeyoutube
kubaclovnpeyoutube  •  17 Aprilie 2024, 15:29

Uefalona e echipa UEFA :)) uita de cat ajutor au primit?? Xavi uita de rosul lui van Persei?

faile_belix
faile_belix  •  17 Aprilie 2024, 13:59

Arbitraj perfect.

taveee
taveee  •  17 Aprilie 2024, 13:38

hotz roman! daca tot e in buzunarele cfr. sepsi. rapid. (orice e securist de obicei si spalat de securistii de la gazeta) de ce n-ar fi si in buzunarele arabilor de la PSG. Minutul 64 Penalty clar ca lumina zile gundugan > Istvan hotz mioritic = galben gundugan si rosu unuia de pe banca barcelonei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează