INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VIITORUL

Ajax l-a băgat pe Hagi în ședință » „Regele”, dat pe spate de jocul cu Real Madrid: „Vreau să facem și noi la fel”

Gheorghe Hagi și George Ogăraru
Gheorghe Hagi și George Ogăraru

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2019 14:58

Evoluția fantastică a puștilor de la Ajax în prima repriză a meciului cu Real Madrid, din Liga Campionilor, pierdut până la urmă cu 1-2, reprezintă un obiect de studiu pentru Gică Hagi, care s-a inspirat în crearea academiei sale de fotbal chiar din modelul olandez.

Ba chiar și Viitorul a împrumutat din stilul ultraofensiv al „lăncierilor”. „Am văzut un Ajax fabulos, a dominat Madridul, are multe merite, cu jucători foarte tineri, cu un fotbal foarte bun. S-a văzut, la fel ca și la noi, care suntem la fel de tineri, că au avut multe ocazii și le-au ratat. Ei nu le-au fructificat, Real a avut una și a dat gol.

Mult talent, dar, din păcate, pentru Ajax a venit o înfrângere nemeritată. A fost fantastic presingul din prima repriză, poziționarea echipei atât de sus, ceea ce i-a suprins pe cei de la Real, nu le-a dat timp și spațiu să gândească. O repriză extraordinară, pe care să o analizez și să încerc să facem și noi la fel. Îmi place modul în care au gândit, cum s-a derulat totul în primele 45 de minute.

Chiar și a doua repriză au făcut bine, dar era logic ca experiența lui Real să se simtă. Păstrând proporțiile, stilul de joc se aseamănă cu al nostru, sunt aceleași fundamente. Dacă avem și puterea lor...”, a spus managerul tehnic al constănțenilor.

Cadou de la Ogăraru: tricou cu Ajax

De altfel, cu ocazia zilei sale de naștere, “Regele” a primit drept cadou un tricou personalizat al lui Ajax, cu numele său pe spate, și cu semnăturile lui Matthijs de Ligt și compania, prin intermediul lui George Ogăraru, fostul fundaș al lăncierilor și actualul scouter al Viitorului.

„George mi-a făcut o surpriză, știe că-mi place Ajax, îmi place tricoul, îmi place formatul. Am zis că o să punem tricoul într-un tabloul și îl băgăm la Academie, acolo unde stau jucătorii. Poate se molipsesc și ei și se duce vreunul în direcția aceea. Sau măcar să tindă cu gândul să fie acolo! Eu îmi pun pofta în cui, doar să o antrenez, că de jucat nu mai pot! M-aș simți bine într-o astfel de atmosferă!”, a mărturisit Hagi.

Vezi șiGică Hagi crede că fotbalul din SUA ar putea ajunge la nivelul celui din Europa în viitorul apropiat: „Pe noi, românii, mereu ne-a fascinat America”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close