INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AJAX - REAL MADRID 1-2

AJAX - REAL MADRID 1-2 // UPDATE VIDEO Scandal după Ajax - Real Madrid: UEFA a deschis o investigație după declarațiile lui Sergio Ramos

Sergio Ramos // FOTO: Reuters
Sergio Ramos // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2019 20:06

Real Madrid s-a impus pe terenul lui Ajax, 2-1, în turul optimilor UEFA Champions League. Căpitanul lui Real Madrid, Sergio Ramos, a forțat cartonașul galben în minutul 89 pentru a nu rata meciurile din „sferturi”. Dar UEFA îl va pedepsi pentru gestul său. Stoperul blanco a mai încercat să păcălească o dată forul european.

UPDATE ORA 20:00

UEFA a deschis o investigație în cazul lui Sergio Ramos. Căpitanul campioanei Europei riscă o suspendare de cel puțin două etape. 

Știrea inițială

Era minutul 89 la Amsterdam. Real avea din nou avantaj, Marco Asensio tocmai marcase al doilea gol, iar calificarea era aproape asigurată încă din prima manșă. Atunci, Sergio Ramos l-a faultat suspect de ușor pe Dolberg în cercul de la mijlocul terenului. Un gest premeditat. Căpitanul blanco voia să fie suspendat la returul din 5 martie pentru a fi sigur că joacă în „sferturi”. 

Vezi AICI VIDEO cu rezumatul meciului

„În fotbal trebuie să iei decizii dificile”

La sfârșitul partidei, stoperul madrilen le-a confirmat jurnaliștilor planul său. Întrebat de un reporter despre acel moment, ibericul i-a răspuns: „Văzând rezultatul, te-aș minți dacă ți-aș spune că n-am făcut-o intenționat. Asta nu înseamnă că mi-am subestimat adversarul, nici că sunt convins că ne-am calificat deja. Dar în fotbal trebuie să iei decizii dificile”. 

Ramos uită însă ce i s-a întâmplat mexicanului Jesús Corona chiar în acest sezon de Champions League. Și jucătorul lui Porto a forțat un „galben” pentru a sta un meci și, la final, a pierdut două. De aceea nu a jucat marți la 1-2 cu Roma pe „Olimpico”.

Diabolicul Mourinho

Iar în cazul lui Sergio, nu e o premieră. Pe 23 noiembrie 2010, tot la o partidă cu Ajax și tot la Amsterdam (4-0 pentru Real în penultima etapă a grupelor CL), a tras de timp și a fost eliminat în minutul 90+1 pentru două „galbene”, imitându-l pe Xabi Alonso. Ambii au respectat ce le-a cerut Mourinho, care îi voia în „optimi”. Antrenorul l-a informat pe Chendo, delegatul echipei, acesta l-a trimis pe Dudek (portarul de rezervă) să-i șoptească lui Casillas, care i-a transmis mesajul lui Ramos. Acolo, pe teren, sub ochii tuturor. Lui Xabi îi spusese chiar Mou, în fața băncii de rezerve.

UEFA a aflat și l-a suspendat pe Mourinho, amendându-i doar pe jucătorii vinovați. Acum însă, căpitanul nu va scăpa, mai ales după ce a confirmat ce a făcut. Va lua aproape sigur două etape și va pierde turul din „sferturi”. 

600 de meciuri a jucat Sergio Ramos pentru Real Madrid din 2005 în toate competițiile

84de goluri a marcat stoperul pentru blancos; acesta este cel mai prolific sezon (are deja 11 reușite)

Benzema, golul 60 în Ligă. A jucat accidentat

O finalizare simplă, un șut direct sub transversală din interiorul careului după acțiunea lui Vinícius, i-a adus lui Karim Benzema cel de-al 60-lea gol în Liga Campionilor (39 la Madrid). E pe locul patru în topul all-time al celor mai prolifici jucători din Champions, după Cristiano (121), Messi (106) și Raúl (71). La 31 de ani, atacantul francez speră să-l depășească pe Raúl. Benzema s-a accidentat însă miercuri: „Am primit o lovitură la șold încă din minutul cinci. De aceea am cerut să fiu schimbat”. Îi liniștește pe fani: „Nu e atât de rău. Voi sta câteva zile și totul va fi OK”. 

4goluri a înscris Benzema la Real în actuala ediție a Ligii, la fel ca Mbappé și Griezmann

AJAX - REAL 1-2

Au marcat: Ziyech 75/ Benzema 60, Marco Asensio 87

Ajax: Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico - Schöne (73 Dolberg), F. de Jong - Van de Beek - Ziyech, Tadici, Neres
Antrenor: E. ten Hag
Real Madrid: Courtois - Dani Carvajal, Nacho, Sergio Ramos, Reguilón - Modrici, Casemiro, Kroos - Bale (61 Lucas Vázquez), Benzema (73 Marco Asensio), Vinícius (81 Mariano Díaz)
Antrenor: S. Solari
A arbitrat: Damir Skomina (Slovenia)
Returul se va juca pe 5 martie

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
771545396317549
Eugen Iustin  •  14 Februarie 2019, 15:26
Postat de magic4ever pe 14 Februarie 2019, 13:06

Asta este o regula aiurea...Ramos nu merita sa fie suspendat 2 etape...fiecare jucator si fiecare echipa isi urmareste interesul, ce trebuie sa faca acum, sa intre la rupere sa para credibil faultul?

Cum ar fi ca primul 11 al unei echipe sa fie la un galben de suspendare si sa ia galben intentionat pentru a nu juca in meciul urmator? Te-ai mai uita la acel meci? Ai mai plati bilet sa il vezi? Dar ce faci cu cei care au platit deja pentru bilet? Dar cu televiziunile si sponsorii care vor cele mai bune garnituri pe teren?

magic4ever
magic4ever  •  14 Februarie 2019, 13:06

Asta este o regula aiurea...Ramos nu merita sa fie suspendat 2 etape...fiecare jucator si fiecare echipa isi urmareste interesul, ce trebuie sa faca acum, sa intre la rupere sa para credibil faultul?

red77
red77  •  14 Februarie 2019, 10:51

Cine are curaj să facă asta? UEFA? Buna gluma. Asta și dacă intră cu un cuțit pe teren și înjunghie vreo 3 adversari nu.l suspenda ăștia. Cică a făcut.o in spiritul jocului

Vezi toate comentariile (3)
Comentează