INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AJAX - REAL MADRID 1-2

AJAX - REAL MADRID 1-2 // VAR amplifică scandalul! Ajax protestează după golul anulat: „Întotdeauna e ușor să iei o asemenea decizie pentru un club mare”

Damir Skomina în Ajax - Real Madrid 1-2 // FOTO: Reuters
Damir Skomina în Ajax - Real Madrid 1-2 // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2019 09:37

Moment controversat în Ajax - Real Madrid 1-2. La scorul de 0-0, olandezii au avut un gol anulat la intervenția VAR, decizie contestată de gazde.

Avertizat de asistentul video, arbitrul Damir Skomina a considerat că Tadici l-a împiedicat pe Courtois să intervină, activându-și poziția de ofsaid. „Ce-ați fi vrut, să ies de pe teren? A fost gol valabil”, contraatacă jucătorul sârb al „lăncierilor”.

Acesta este Ajaxul ultimilor ani. Joc spectaculos, plin de culoare și dinamism, entuziasmul tinerilor „lăncieri” încântând presa europeană. Finalul e însă mereu același. Show-ul roș-albilor nu se materializează, nu e eficient, frumoasele trasee din iarbă nu se încheie cu goluri. Ratează prea ușor, prea mult.

Ofsaid sau nu?

Miercuri, nici tehnologia video nu i-a ajutat pe olandezi. Primul gol anulat în Champions League la semnalizarea VAR i-a afectat pe ei. „Centralul” Skomina validase inițial reușita lui Tagliafico.

Apoi, avertizat de Video Assistant Referee, a revăzut faza și a considerat că, în momentul în care Tagliafico a trimis mingea spre poartă, Tadici (care era în ofsaid) l-a împiedicat pe Courtois să intervină. De aceea protestează Ajax. Nu acceptă explicațiile lui Skomina.

„E regretabil”

„Arbitrajul ne-a defavorizat, asta e concluzia mea”, declară antrenorul Ten Hag. „Primul nostru gol era valabil, e regretabil că Skomina a văzut altfel”. E supărat că, în loc să limpezească jocul, VAR mai mult amplifică polemica. Pentru că, până la urmă, tot arbitrul a hotărât.

Sârbul Tadici, cel aflat în centrul dezbaterii, e la fel de nemulțumit: „Ce-ați fi vrut, să ies de pe teren? Pentru mine, golul trebuia acordat”.

În timp ce Frenkie de Jong, care va părăsi Amsterdam la vară, fiind cumpărat cu 86 de milioane de Barcelona, conchide amar: „Întotdeauna e ușor să iei o asemenea decizie pentru un club mare

„Anularea golului ne-a afectat. Arbitrii ne-au dat diferite explicații. Susținând Tadici ar fi obstrucționat portarul și de aici ofsaidul. Eu nu cred că îl incomodează pe Courtois. Nu era ofsaid, iar golul nu trebuia anulat”

„Sunt mândru de băieții mei, am făcut un meci bun. Nu pot să ignor totuși erorile de la al doilea gol marcat de Real. E numai vina noastră. La acest nivel, ești pedepsit imediat. Orice greșeală e mortală”
Erik ten Hag, antrenor Ajax

Vezi VIDEO cu golul anulat

Vezi și: VIDEO+FOTO Gol anulat lui Ajax dintr-un motiv controversat » Prima decizie MAJORĂ luată de VAR în Ligă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
badeadorian
badeadorian  •  14 Februarie 2019, 18:59
Postat de Mike Che pe 14 Februarie 2019, 11:48

Cum adică "jucatorul de la Real JENEAZA IN MOD EVIDENT PORTARUL"???? Alt comentariu de ***...

Cu scuzele de rigoare , ai dreptate ...un comentariu de ciocolata ... jucatorul era de la Ajax !! Acum incerc si eu sa fac comentarii in tonul postarilor generale :) ...

1735767466699239
Mike Che  •  14 Februarie 2019, 11:48
Postat de badeadorian pe 14 Februarie 2019, 11:25

Imi permit si eu un comentariu. Ca este democratic . Golul a fost anulat corect !! Pentru ca jucatorul de la Real JENEAZA IN MOD EVIDENT PORTARUL IN SUPRAFATA DE PROTECTIE , nu joaca mingea ... pur si simplu se impinge in portar si reuseste sa-l impiedice in mod evident in incercarea de a se implica in faza respectiva. Lasati antipatiile la o parte cand judecati o decizie dificila !!! Sa aveti o zi excelenta .....

Cum adică "jucatorul de la Real JENEAZA IN MOD EVIDENT PORTARUL"???? Alt comentariu de ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1735767466699239
Mike Che  •  14 Februarie 2019, 11:47
Postat de whiteredarad pe 14 Februarie 2019, 11:17

Un neutru neimplicat emotional, nu poate sa nu observe ca portarul Realului a fost clar obstructionat sa joace mingea, iar sarbul tadici era clar in ofside, cind a facut asta. E simplu ! Ca echipele mari au anumite favoruri , nu e ceva nou, asa e decind e lumea. E trist ca olandezii- jucator si antrenor, dau declaratii aiurea, la cxald, neconforme cu realitatea, dar le inteleg , oarecum frustrarea. Au jucat bine,...dar au pierdut, desi,oricum au condus , la pauza cu 1=0.

Prietene ai văzut meciul? Cum naiba a condus Ajax cu 1-0 la pauză??? Comentați aiurea pe aici...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează