INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPA A / ȚSKA MOSCOVA - BENFICA LISABONA 2-0

Altfel de record în Liga Campionilor: a închis poarta pentru prima oară după 4039 de zile

Igor Akinfeev, foto: Gulliver/gettyimages
Igor Akinfeev, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 23 noiembrie 2017 14:31

Akinfeev a rezistat fără gol primit după 43 de meciuri! Nu mai închisese buturile echipei sale de pe 1 noiembrie 2006, la un 0-0 cu Arsenal.

4.039 de zile este recordul la care s-a oprit cel mai vulnerabil portar din istoria Ligii! Igor Akinfeev a învins, în sfârșit, destinul nemilos, care-l făcea să scoată meci de meci mingea din plasă. După 43 de partide la rând, rusul de 31 de ani a pus lacăt buturilor lui ȚSKA, în victoria de miercuri (2-0) de la Moscova, contra Benficăi.

Akinfeev și uitase de când nu i s-a mai întâmplat să reușească un "clean-sheet". De la 1 noiembrie 2006, la Londra, când o ținea în șah pe Arsenal (0-0), avându-i adversari pe Henry și Van Persie. Și a avut de parat 4 șuturi ale lusitanilor. "L-am felicitat pe Igor după meci. Colegii au încercat să dea totul și să blocheze toate culoarele pe finalul meciului ca să fim siguri că scapă fără gol", a declarat antrenorul Viktor Gonciarenko.

85 de goluri a încasat Igor Akinfeev în seria de 43 de meciuri în Ligă în care poarta lui ȚSKA a fost perforată

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close