INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TOTTENHAM - LIVERPOOL 0-2

TOTTENHAM - LIVERPOOL 0-2 // Povestea zilei cu Andy Robertson » În 2012 voia să abandoneze fotbalul, azi e cel mai bun fundaș stânga din Europa!

Andy Robertson, în roșu // Foto: Guliver/GettyImages
Andy Robertson, în roșu // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 03 iunie 2019 13:22

Andy Robertson, apărătorul lui Liverpool, 25 de ani, era dezamăgit. ”Viața e o porcărie fără bani. Caut serviciu!”, spunea Robbo la 18 ani, la Queen's Park. Acum a scris istorie cu „cormoranii” în Liga Campionilor, reușind să câștige prestigiosul trofeu în fața lui Tottenham, scor 2-0.

Andy Robertson are o poveste specială. În 2012, voia să renunțe la fotbal, pierdut în diviziile inferioare scoțiene, dezamăgit de marea sa pasiune. Șapte ani mai târziu, sărbătorește Liga Campionilor.

La 18 ani, când debuta la seniori, juca la Queen's Park, un club minuscul din Glasgow. Liga a 3-a. La un moment dat, nu a mai suportat, lansând un mesaj disperat: „Viața e o porcărie fără bani. Caut serviciu!”.

„Nici nu puteai visa la finala Ligii”

Nu a abandonat. Și, de atunci, cariera sa a fost în continuă ascensiune. Pas cu pas, tot mai sus. Transferul gratis la Dundee United, în 2013. Peste un an, debutul la naționala Scoției și trecerea la Hull. Deja însemna ceva în fotbal.

La Hull, a trăit sezoane dificile, cu două retrogradări din Premier League. Încă o dată, a rezistat. În 2017, răsplata. A semnat cu Liverpool pentru o sumă mare. 9 milioane de euro, cu 5,4 milioane mai mult decât plătise Hull pentru el.

„Când erai la Queen's Park sau la Dundee sau la Hull, nici nu puteai visa la finala Champions League”, afirmă el acum. La Liverpool, totul s-a schimbat. Ultimul act al Ligii nu mai era un vis interzis. În doi ani la „cormorani”, a jucat două finale!

A pierdut-o pe prima, dar a câștigat-o pe a doua. Și este unul dintre cei mai buni fundași ai Europei. Dacă nu cel mai bun.

13 assisturi a reușit Andy Robertson în acest sezon (48 de meciuri) la Liverpool: 11 în Premier, două în Ligă

750.000 de oameni i-au ovaționat pe jucătorii lui Liverpool la întoarcerea acasă, după cucerirea Europei

 Citește și:

TOTTENHAM - LIVERPOOL 0-2 // FOTO Kinsey Wolanski, ironii după finala Ligii Campionilor: „Oare l-am distras prea mult pe numărul 8?” :D

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează