INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MECIURI ARANJATE

Bănuielile de blat persistă! Fostul portar al unei echipe din Liga 1 suspectat: ”A râs ciudat la golul lui Neymar” » La fel ca Vida?

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 14 octombrie 2018 12:08

Cotidianul francez Aujourd'hui a observat reacția lui Borjan, goalkeeperul Stelei Roșii, după golul lui Neymar, la care nu a avut nicio reacție. În decembrie 2011, croatul Vida i-a făcut cu ochiul lui Gomis la Dinamo Zagreb - Lyon 1-7.

Milan Borjan, 30 de ani, un canadian de origine sârbă, a jucat o jumătate de sezon la Vaslui. Împrumutat de Sivasspor pe 1 februarie 2011, a închis poarta echipei în 7 din cele 16 meciuri de campionat. Și Vaslui a încheiat pe locul 2, la doar un punct de campioana CFR.

Ajuns la Steaua Roșie în iulie 2017 (transfer gratis de la Ludogoreț), goalkeeperul a fost pe 3 octombrie unul dintre puținii roș-albi care au încercat să se opună Parisului dezlanțuit, la 6-1 pentru PSG în etapa a doua din Champions League.

"Nu a schițat niciun gest"

Totuși, după ce L'Équipe a lansat bomba posibilului blat de pe Parc des Princes, alt cotidian francez îl suspectează și pe Borjan la ultimul gol al parizienilor. Care a refăcut diferența de 5 goluri. Exact rezultatul pe care ar fi pariat un conducător al Stelei Roșii 5 milioane de euro pe piața neagră asiatică.

"Fără îndoială mascat de zidul său, Borjan nu schițează niciun gest, nu plonjează și afișează un surâs foarte ciudat după golul de 6-1", a scris jurnalistul Ronan Folgoas. Și a nuanțat apoi: "Un pic de ciudă și multă neputință, probabil".

Vida i-a făcut cu ochiul

Pe 7 decembrie 2011, tot într-un meci din grupele Ligii, Dinamo Zagreb - Lyon 1-7 (1-0, apoi 1-1 la pauză și 6 goluri ale oaspeților în repriza secundă), un gest al croatului Domagoj Vida a înconjurat lumea. La una dintre cele 4 reușite ale francezului Gomis, stoperul gazdelor i-a făcut cu ochiul adversarului.

UEFA nu a descoperit însă nimic. Și acea partidă a fost suspectă de aranjament, dar ancheta forului european n-a găsit niciun vinovat. Pentru UEFA, a fost o înfrângere normală.

vida

Steaua Roșie dă în judecată L'Équipe

Șefii clubului belgrădean, primii bănuiți în articolul publicat de L'Équipe, vor să acționeze în justiție cotidianul parizian. "Cineva încearcă să distrugă reputația Stelei Roșii, plasând minciuni despre meciul cu PSG. Vrea să discrediteze tot ce am făcut noi în ultimul timp", a comunicat gruparea sârbă.

"Am fost surprinși că o informație nedovedită s-a scurs de la UEFA și a căpătat o asemenea amploare în media internațională. Am angajat un avocat în Franța împotriva L'Équipe pentru defăimarea clubului. Vom insista pentru stabilirea adevărului și pentru ca manipulatorii și informatorii să fie deferiți justiției după acest act rușinos".

Avocatul lui Napoli: "Nu știu cum ar putea scăpa"

Într-un interviu pentru cotidianul italian Il Mattino, avocatul lui Napoli crede că, dacă va fi găsită vinovată, Steaua Roșie va fi aspru pedepsită. "Nu știu cum ar putea scăpa, dacă UEFA confirmă acuzațiile. Va fi exclusă din cupele europene și rămâne de văzut pe ce perioadă", a declarat Mattia Grassani. Napoli face parte din aceeași grupă cu PSG, Steaua Roșie și Liverpool.

”Informatorul e sârb. Suspectăm deja o persoană”

Un membru al clubului sârb a mărturisit pentru L'Équipe: "Informatorul misterios e sârb, suntem siguri. Suspectăm deja o anumită persoană". Care n-ar avea legături cu Steaua Roșie în acest moment, susține jurnalul francez.

"Dacă unul s-a jucat cu istoria și demnitatea clubului nostru, va plăti scump", le-a spus reporterilor parizieni Dušan Savici, fost atacant la Crvena Zvezda și tatăl unuia dintre actualii jucători ai roș-albilor. "Ne-am amuzat când am auzit prima oară povestea asta. Cinci milioane de euro... Trebuie să fi ieșit de la azil ca să accepți minciuna asta. Sau să fi prost. Și nu sunt proști la Steaua Roșie. E inimaginabil".

 Citește și: UEFA suspectează de blat partida dintre PSG și Steaua Roșie Blegrad! Un conducător ar fi pariat 5 milioane de euro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează