INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DISPUTĂ

Barcelona, bună de plată? Clauza care creează tensiuni între catalani și Liverpool, după triumful lui Bayern din Ligă

Philippe Coutinho a câștigat Liga Campionilor alături de Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages +9   FOTO
Philippe Coutinho a câștigat Liga Campionilor alături de Bayern Munchen // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 24 august 2020 09:12 / Actualizat luni, 24 august 2020 09:39

Triumful lui Bayern din Liga Campionilor, care s-a impus în finala cu PSG, scor 1-0, înseamnă că Barcelona ar putea fi pusă la cheltuială.

Motivul? Contractul de vânzare al lui Philippe Coutinho, cumpărat de Barcelona de la Liverpool în 2018, se pare că ar prevede o clauză care o forțează pe Barcelona să le plătească „cormoranilor” 5 milioane de euro în cazul în care mijlocașul brazilian câștigă Liga Campionilor.

Englezii spun că în contract nu este stipulat faptul că Philippe Coutinho trebuie să câștige competiția cu Barcelona, ci cu orice club, dar catalanii neagă. Oficialii Barcelonei interpretează astfel clauza, potrivit fcbarcelonanews.com. Aceștia spun că vor avea de plătit cele 5 milioane doar dacă Philippe Coutinho câștigă Liga alături de catalani.

O nouă variantă: clauza nici nu există

Liverpool Echo, ziarul de casă al „cormoranilor”, vine cu o altă variantă. Englezii scriu că această clauză nici măcar nu există, ceea ce ar însemna că Barcelona nu va fi pusă la cheltuială după ce Coutinho și Bayern au câștigat Liga.

Coutinho a fost vândut pentru suma inițială de 117 milioane de euro, însă contractul prevedea și bonusuri în valoare de până la 40 de milioane. Iar englezii scriu că Liverpool mai are de primit doar 5 milioane de euro din bonsuri, dar acestea nu sunt legate de parcursul lui Coutinho în Liga Campionilor, ci de numărul de apariții ale sale în tricoul Barcelonei.

5 milioane de europrimește Liverpool la fiecare 15 meciuri pe care Coutinho le joacă pentru Barcelona. 76 de meciuri a adunat Coutinho la Barcelona până acum, ceea ce înseamnă că spaniolii au plătit 25 de milioane de euro către Liverpool!

Rămâne de văzut cum vor lămuri această situație cei doi coloși ai fotbalului. Cert este că Philippe Coutinho se va întoarce la Barcelona zilele următoare, după ce Bayern a decis să nu îl achiziționeze definitiv.

21 de goluri și 11 pase decisivea strâns Coutinho la Barcelona

FOTO Imagini de colecție din finala Ligii Campionilor

+5 FOTO

Alte știri despre PSG - Bayern:

Bayern Munchen, mașinărie de fotbal! Cifrele unui sezon impecabil

Alphonso Davies, fotbalistul crescut în lagăr, de teama războiului: „Povestea mea poate inspira. Arată că poți realiza orice!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
magic4ever
magic4ever  •  25 August 2020, 12:00

Barcelona este buna de plata pentru ca nici ei si nici Liverpool nu se gandeau ca un jucator de nivelul lui Coutinho o sa fie imprumutat la alta echipa si o sa castige UCL cu acea echipa...daca in contract nu a fost mentionat ca Liverpool primeste 5 milioane doar daca Coutinho castiga UCL cu Barcelona,catalanii trebuie sa plateasca 5 milioane lui Liverpool...100% vor avea castig englezii

bazinga
bazinga  •  24 August 2020, 16:18

Nu-i prost cine cere....Daca acestea sunt datele contractului, nu se discuta atunci!

10216741700672837
Kevin Mann  •  24 August 2020, 10:42

Coutinho e un fotbalist serios și foarte bun. După ce revine în Spania, sper să primească mai multe șanse la Barcelona, acum că echipa are un nou antrenor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează