INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - PSG 1-4 (4-6 LA GEN.)

După Kovacs, POTOPUL: Barcelona s-a prăbușit în 10 oameni și a fost spulberată de la 4-2 la general! » PSG - Dortmund, prima semifinală UCL

Barcelona - PSG // foto: Guliver/gettyimages +17   FOTO
Barcelona - PSG // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 00:00 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 00:05

PSG a defilat la Barcelona, 4-1, 6-4 la general, și s-a calificat în semifinalele Champions League, unde va da piept cu Borussia Dortmund ♦ Arbitrul român Istvan Kovacs (39 de ani) a „contribuit” din plin la revenirea parizienilor, eliminând corect un om al gazdelor în minutul 29, când catalanii conduceau cu 1-0 ♦ Per ansamblu, prestația arbitrului român a fost bună, cu decizii curajoase și acoperite de regulament.

În primele minute pe Estadi Olímpic, cei de la PSG au avut inițiativa, forțați de scorul înregistrat la Paris, 2-3, dar încercările timide ale parizienilor au fost înăbușite de apărarea Barcelonei.

Prima dată au lovit gazdele, prin Raphinha, MVP-ul în turul de săptămâna trecută. Brazilianul a finalizat din fața porții, servit ideal de tânărul Lamine Yamal. Returul începuse perfect pentru Barcelona.

Istvan Kovacs, în prim-plan în Champions League: 3 cartonașe roșii împotriva Barcelonei și penalty pentru PSG!
BARCELONA - PSG
Istvan Kovacs, în prim-plan în Champions League: 3 cartonașe roșii împotriva Barcelonei și penalty pentru PSG!

Barcelona - PSG 1-4. „Roșul” acordat de Istvan Kovacs lui Ronald Araujo a schimbat totul

Gazdele erau în control, dar totul s-a năruit pentru catalani în minutul 29, când stoperul Ronald Araujo a comis un gest necugetat. Cu Barcola apropiindu-se periculos de poarta lui Ter Stegen, Araujo a intervenit în forță, doborându-și adversarul chiar înainte ca acesta să intre în careul.

Istvan Kovacs a scos cartonașul roșu din buzunar, Barcelona a rămas în 10, iar soarta meciului și implicit a „dublei” s-a schimbat.

+7 FOTO

În minutul 40, Ousmane Dembele a punctat din nou împotriva fostei lui echipe, așa cum reușise și în tur. Barcola a centrat la bara a doua, de unde Dembele a reluat din prima, puternic, imparabil.

La pauză s-a intrat cu tabela afișând 1-1, 4-3 la general, dar catalanii n-aveau cum să reziste o repriză întreagă cu om în minus.

PSG a jucat cât și când a trebuit cu Barcelona

În minutul 54, Vitinha i-a adus pe parizieni în avantaj cu un șut din afara careului, la care Ter Stegen nu s-a putut opune. Doar un minut mai târziu, alt șut excelent din afara careului, dar execuția lui Ilkay Gundogan a șters bara dreaptă!

Istvan Kovacs a ieșit din nou la rampă în minutul 59, când a fluierat penalty pentru PSG. Și acum decizie corectă, Cancelo intervenind haotic asupra lui Dembele.

După Kovacs, POTOPUL: Barcelona s-a prăbușit în 10 oameni și a fost spulberată de la 4-2 la general! » PSG - Dortmund, prima semifinală UCL
Duelul dintre Joao Cancelo și Dembele

Kylian Mbappe, ale cărui prestații în această „dublă” au lăsat de dorit, a transformat impecabil și a dus scorul la 3-1 în favoarea PSG-ului, 5-4 la general.

PSG, în semifinalele Champions League

Chiar și în 10, Barcelona a atacat, a încercat să pună poarta adversă în primejdie, dar parizienii au pus lacătul pe poarta lui Donnarumma. Mai mult, au dat lovitura decisivă în minutul 89, pe contraatac, tot prin Kylian Mbappe.

1-4 final, 4-6 la general, iar PSG merge în semifinalele Champions League, unde va da piept cu Borussia Dortmund, chiar fosta adversară din grupe. A fost 1-1 în Germania și 2-0 pentru PSG la Paris.

FINAL » Barcelona - PSG 1-4

Barcelona - PSG, echipe de start:

BARCELONA (4-3-3): Ter Stegen (cpt.) - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - F. de Jong, Gundogan, Pedri - Yamal, Lewandowski, Raphinha
Rezerve: Pena, Astralaga - M. Alonso, Casado, Fort, Guiu, J. Felix, F. Lopez, I. Martinez, Romeu, F. Torres, Roque
Antrenor: Xavi

PSG (4-3-3): Donnarumma - Hakimi, Marquinhos (cpt.), L. Hernandez, N. Mendes - Zaire-Emery, Vitinha, F. Ruiz - Dembele, Mbappe, Barcola
Rezerve: K. Navas, Tenas - Asensio, Beraldo, Kolo Muani, Lee, Mukiele, Danilo, G. Ramos, Skriniar, Soler, Ugarte
Antrenor: Luis Enrique

Meciul din Barcelona a fost al doilea în care Istvan Kovacs o va conduce pe PSG în acest sezon. El a fost la centru pe 4 octombrie, la Newcastle - PSG 4-1. Pe catalani nu îi arbitrase niciodată în Champions League, ci doar în Europa League.

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Doar două variante luate în calcul » Cine poate fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor
BARCELONA
Doar două variante luate în calcul » Cine poate fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor
Chelsea a spulberat-o pe Everton! Cole Palmer, poker de senzație, însă niște scene incredibile l-au enervat pe Pochettino: „E o rușine”
ANGLIA
Chelsea a spulberat-o pe Everton! Cole Palmer, poker de senzație, însă niște scene incredibile l-au enervat pe Pochettino: „E o rușine”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (72)
Husar.Vasile.Alexandru
Husar.Vasile.Alexandru  •  18 Aprilie 2024, 16:30

Qwerty

tk2014
tk2014  •  17 Aprilie 2024, 19:05
Postat de lucian_iasi85 pe 17 Aprilie 2024, 19:00

Poate ca în tur psg putea câștiga. Dar aseară în 11 contra 11 niciodată nu ar fi câștigat psg.....

ai vazut multe meciuri…

lucian_iasi85
lucian_iasi85  •  17 Aprilie 2024, 19:00
Postat de tk2014 pe 17 Aprilie 2024, 00:15

psg putea sa transeze calificarea din tur. a avut doua bare la 2-1. barcelona a fost mai buna o singura repriza din 4. xavi nu stie sa antreneze apararea.

Poate ca în tur psg putea câștiga. Dar aseară în 11 contra 11 niciodată nu ar fi câștigat psg.....

Vezi toate comentariile (72)
Comentează