INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BORUSSIA DORTMUND - AS MONACO

Detaliile incredibile de la atacul terorist asupra autocarului Borussiei » A detonat bombele şi a comandat o friptură

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 21 aprilie 2017 11:05

Făptuitorul atacului terorist din Germania, un rus de 28 de ani, spera să câştige bani pe piaţa bursieră în condiţiile morţii mai multor jucători ai Borussiei şi a unei scăderi dramatice a acţiunilor clubului. I-ar fi intrat în cont 3,9 milioane euro!

La 10 zile după atentatul de la Dortmund, ieri dimineaţă, autorităţile germane au anunţat capturarea făptuitorului. Un cetăţean rus, Serghei W., 28 de ani, rezident în Baden-Württemberg, este cel care a declanşat trei explozibili în dreptul autocarului Borussiei la plecarea de la hotel spre stadion, pe 11 aprilie.

În urma deflagraţiei, două geamuri ale autobuzului s-au spart, fundaşul Bartra a fost rănit şi a trebuit să fie operat la o mână, iar prima manşă a "sfertului" cu Monaco s-a amânat 24 de ore.

Rezervări în două perioade

Arestat la 6 dimineaţa, abia ce ajunsese la locul de muncă, în Tubingen, Serghei W. plănuise minuţios întreaga acţiune. Încă din 11 martie, când încă nu se ştia dacă Borussia va juca turul acasă, el a făcut rezervări la hotelul L'Arrivee pentru două perioade, 9-13 şi 16-20 aprilie, confirmând-o pe prima după ce-a aflat că prima manşă va avea loc pe Signal-Iduna Park.

A refuzat camera oferită

De asemenea, a refuzat o cameră care nu avea ferestre la stradă şi a luat o mansardă, pentru a putea supraveghea plecarea autocarului. Apoi a plasat bombele într-un tufiş, declanşându-le telecomandat.

Rusul le-a trezit suspiciuni angajaţilor hotelului şi pentru că, imediat după deflagraţie, nu s-a agitat ca restul clienţilor. Dimpotrivă. A coborât la restaurant şi, foarte liniştit, a comandat o friptură!

Cumpărase acţiuni de 78.000 de euro

Mobilul atentatului? Serghei W. plănuia să facă bani de pe urma unei scăderi vertiginoase a acţiunilor clubului la bursă, dacă atacul se solda cu cât mai mulţi morţi din rândurile jucătorilor. În ziua meciului cumpărase un pachet cu 15.000 de acţiuni, în valoare de 78.000 de euro.

Pe care, prin metoda "put option", le-ar fi putut vinde ulterior la un preţ fix stabilit evident înaintea atentatului. Tabloidul Bild susţine că el ar fi câştigat astfel circa 3,9 milioane de euro. 

100 de metri era raza de acţiune a explozibilor detonaţi pe 11 aprilie la Dortmund

Are complici

Atentatorul, susţin criminaliştii germani, era capabil să fabrice explozibilii. Are cunoştinţe peste medie în domeniul electronicii şi al ingineriei industriale, primind şi un premiu în domeniu, în iulie 2015. Se pare că a avut şi doi complici, care au transprtat bombele la Dortmund cu un camion închiriat la Freudenstadt. El însuşi închiriase un Audi. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
euroautotech
euroautotech  •  22 Aprilie 2017, 06:02
Postat de Sebastian Sebastian pe 21 Aprilie 2017, 11:52

Logica spune ca prabusirea cursului unor actiuni implica si pierderea capitalului investit in actiunile respective . As vrea sa-mi explice cineva cum a cumparat rusul actiuni de 78.000 euro iar apoi prin prabusirea actiunilor datorita bombelor ar fi castigat 3.8 mil euro?

Cand cumperi "options", cumperi un pachet de actiuni la un pret de 10% din valoarea la data cumparari. Cu optiunea de a plati pretul de 100% la termenenul care l-ai ales. Dar poti si sa vinzi optiunea ta, la orice pret ti se ofera, daca iti convine. De exemplu o actiune costa $100. Daca cumperi pachetul minim de 100 de actiuni, la 10%, $10x100=$1000. La termen .ca trebui sa achiti restul de $90x100. Daca pretul fluctueaza, tot $100 pe actiune platesti. Daca iei "put options", "pariezi" ca pretul va scadea. "Call options" e daca pretul creste.

brandremist
brandremist  •  21 Aprilie 2017, 13:39

Era rus??? Păi și jihadul+musulmanii+diferențele între rase unde sunt??

georgik89
georgik89  •  21 Aprilie 2017, 12:21
Postat de Sebastian Sebastian pe 21 Aprilie 2017, 11:52

Logica spune ca prabusirea cursului unor actiuni implica si pierderea capitalului investit in actiunile respective . As vrea sa-mi explice cineva cum a cumparat rusul actiuni de 78.000 euro iar apoi prin prabusirea actiunilor datorita bombelor ar fi castigat 3.8 mil euro?

Si eu ma intrebam acelasi lucru, din ce am mai citit si ce am putut sa inteleg cat de cat, el a cumparat dreptul de a vinde un anumit numar de actiuni (15.000) la un pret garantat, iar cand pretul actiunilor scade sub pretul garantat, el le-ar fi putut cumpara pe toate la pretul actual pentru ca ulterior sa le vanda la pretul garantat, diferenta fiind profitul. Ideea e ca noi nu stim cat era pretul garantat al actiunilor din "put option". Practic, la o data fixa (din ce am inteles era 17 iunie) el trebuia sa vanda actiunile la pretul garantat, cand si la ce pret cumperi actiunile in perioada asta depinde de tine si de cum fluctueaza pretul lor. Nu stiu daca am reusit sa explic prea bine pentru ca nici eu nu am inteles prea multe, si nu am cunostinte asa de mari de cum opereaza bursa.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează