INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - JUVENTUS 1-3

EXCLUSIV Crăciunescu contestă decizia lui Michael Oliver. "Eu n-aș fi dat niciodată acest penalty. Nu e clar. Vautrot ne-a spus: «După minutul 90, nu vă forțați norocul»”

Articol de - Publicat joi, 12 aprilie 2018 10:58

Ion Crăciunescu, cel care a condus finala Ligii Campionilor din 1995, acel Ajax - Milan 1-0, nu acceptă decizia lui Oliver din Real Madrid - Juventus, 1-3.

Zile la rând dacă vorbim de penalty-ul dictat de Michael Oliver, tot nu ajungem la un acord. Unii spun că a fost fault, alții că acel contact între Benatia și Lucas Vázquez nu a avut intensitate, și arbitrul englez nu trebuia să dea lovitură de pedeapsă. 

Domnule Crăciunescu, a fost sau nu penalty la Real - Juventus?
- Eu n-aș fi dat penalty! Niciodată. Pentru că sunt permise contactele între jucători. Fundașul îl atinge prea ușor pe jucătorul lui Real pentru ca acesta să cadă astfel. O atingere nu înseamnă neapărat fault.

- Nu îl împinge cu mâinile?
- Mie mi se pare că doar cu piciorul îl jenează. Cum putea să-l și împingă cu mâinile, să și respingă mingea cu piciorul? S-ar fi prăbușit peste el. Îți zic ceva.

- Vă ascult.
- Ca să dai penalty în minutul 93, atunci trebuie să fie foarte, foarte clar. Acum, nu era deloc clar.

- Un fault de penalty nu e la fel și în minutul 15, la 0-0, și în prelungiri, când soarta calificării e pe muchie de cuțit?
- Să nu fiu înțeles greșit. Un fault de penalty îl dai indiferent de minut. Dar, dacă nu e clar, nu dai nimic. Arbitrajul înseamnă și minte, nu doar cunoștințe. Nu e o chestie mecanică. Michel Vautrot, probabil cel mai mare arbitru francez, ne spunea odată ceva interesant.

- ?
- "Dacă ați făcut un meci bun, ați trecut de minutul 90, nu vă forțați norocul. În asemenea momente, când echipele sunt obosite, tensionate, disperate, una să atace, alta să se apere, când totul depinde de decizia voastră, nu dați penalty decât dacă sunteți foarte, foarte siguri! Nu stricați ceea ce ați făcut bine un meci întreg".

”Il cunosc bine pe Collina. I-am fost observator la Porto - Real. A fost un arbitru excelent. Foarte, foarte bun. Dar nu e o persoana de incredere” Ion Crăciunescu

Citește și opinia lui Adrian Porumboiu despre penalty-ul din Real Madrid - Juventus, 1-3!

Vezi și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (54)
121977924980296
Marinescu Johnny  •  12 Aprilie 2018, 18:50

Craciunescu = MARE ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

821097124642989
Palce Alexandru  •  12 Aprilie 2018, 16:55
Postat de Stefan Anghel pe 12 Aprilie 2018, 12:21

S-A ACORDAT FOARTE USOR ??? SI CARE SUNT CONDITIILE ALEA DE INDEPLINIT PT A DA 11M ??? CAND ATACANTU E FATA IN FATA CU PORTARUL,NU AI CUM SA-L IMPIEDICI SA MARCHEZE FARA A-L FAULTA ! ARBITRAJ VIDEO DE MAINE,NU CUM VOR NELU SI PORUMBELU SA CIUGULEASCA SI ALBITRII CA TRE SA MANANCA SI GURA LOR...DESTUL CU FOLCLORISTE SI CEASURI ROLEX,ARBITRAJ VIDEO LA FAZELE GRELE,CA IN ALTE SPORURI...

Invata naibii sa scrii calumea inainte sa iti versi ineptiile pe aici....

485809194904413
Costel Tudor  •  12 Aprilie 2018, 15:41

Bai oltene , deci tu NU ai fi dat penalti , NU pt. ca NU a fost ci pt. a nu-ti forta norocul ? Halal gandire !

Vezi toate comentariile (54)
Comentează