INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cristian Gațu, despre coșmarul PSG - Steaua 5-0: „Mi-au vorbit respectuos și ne-au tras-o! Au fost personaje dubioase, sora unui fotbalist de la Dinamo”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 septembrie 2020 20:15 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 13:53

Cristian Gațu, 75 de ani, dublu medaliat olimpic, cu argint şi bronz, dublu campion mondial la handbal cu echipa României și fost președinte al Federației Române de Handbal, a acceptat invitația de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia.

Cristian Gațu era în conducerea Stelei la „dubla” cu PSG din august 1997, din turul II preliminar al Ligii Campionilor. 

În tur, roş-albaştrii au câştigat cu 3-2, dar ulterior s-au impus la "masa verde", 3-0, deoarece PSG folosise un fotbalist fără drept de joc. În retur, francezii au reuşit însă o revenire incredibilă şi s-au impus cu 5-0. Încă de atunci au existat speculaţii că steliştii s-au lăsat cumpăraţi, însă totul a rămas doar la nivel de zvonuri.

- Cristi, e adevărat că ai o mare frică de avion?
- Aoleu! Eu nu merg cu avionul sub nicio formă! Când trebuia neapărat, neapărat să merg cu avionul, luam ceva și stăteam chitit. Am avut toate momentele grele de care te poți izbi în avion. Am avut ratare de aterizare, gol de aer, tot, tot... N-am mai putut! Am decis să nu mai mă urc în niciun avion.

- Dar când s-a declanșat frica?
- După un zbor în care am căzut cu avionul 3.000 de metri! Ne-am dus direct, nu mai știam nimic... Am avut piloți deștepți că altfel...

- La meciul cu PSG, de la Paris, tot cu mașina ai fost?
- Da.

- A fost pe bune?
- Eu n-am văzut nimic... Ne-au bătut cum trebuia. Și eu am auzit o chestiune, am făcut niște cercetări, dar le-am lăsat așa. Pe mine m-a deranjat ceva. Aveam pe cineva care ne informa cine se urcă cu noi în avion. Și-au fost unele persoane dubioase. Și-am zis: „Ce căutau ăștia aici?”.

- Ce persoane dubioase?
- Mi-aduc aminte că era o tipă, mi se pare sora unui fotbalist de la Dinamo, Moldovan, cred... N-are sens să mai discutăm acum. Am văzut-o că mi-a prezentat-o Marcel Pușcaș. Noi câștigaserăm cu 3-0 la București și eram umflat. Mi-au vorbit respectuos acolo, că avem tot noi prima șansă, că nu știu ce... Și ne-au tras-o!

PSG - Steaua 5-0, bănuit de blat!

„Militarii” au cîştigat pe teren prima manşă a „dublei” cu francezii cu scorul de 3-2. Însă, UEFA a decis ca meciul să fie omologat la „masa verde” cu scorul de 3-0 întrucît PSG a folosit un fotbalist, Fournier, care nu avea drept de joc pentru acea partidă. Conta pentru faza a doua a preliminariilor Champions League, în august 1997. 

La Paris, formaţia pregătită de Mihai Stoichiţă a fost de nerecunoscut. Un joc execrabil, iar francezii aveau 4-0 la pauză şi 5-0 în minutul 56. Roş-albaştrii au fost inerţi la toate loviturile şi nu au putut riposta. Imediat după partidă au apărut specualţii cum că steliştii ar fi vândut meciul! Cu toate că la PSG jucau Rai, Simone, Loko, Maurice şi Leonardo.

PSG: Revualt - N'Gotty, Roche, Algerino, Domi - Le Guen, Leonardo, Rai, Gava - M. Simeone, Maurice 
Antrenor: Ricardo Gomes

Steaua: Z. Ritli - Răchită - Reghecampf, Csik, M. Baciu, Miu - Rotariu - D. Șerban, Militaru, Nagy - Roșu
Antrenor: Mihai Stoichiță

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU CRISTIAN GAȚU

CITEȘTE ȘI:

„Paranoia, realități deformate. I-a șocat pe medici!”. Dezvăluiri terifiante despre ultimul an din viața lui Robbie Williams: „Simt că nu mai sunt eu”

VIDEO EXCLUSIV Un antrenor a lăsat-o fără replică pe Anamaria Prodan: „S-a blocat puțin, a zâmbit și a zis «OK»”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (10)
parpalache
parpalache  •  27 Mai 2021, 16:01

In minutul doi, Baciu l-a luat in brate-ca la rugby-pe unul de la PSG!Penalty-iar dupa aceea nu mai stiau nici cum ii cheama!In primul meci-tot PSG condusese,dar a intrat „batranul” Marius Lacaus-pe post de coordonator si de... antrenor din teren-si a sunat mobilizarea!Apoi a fost introdus si debutantul...Catalin Munteanu si Steaua a intors scorul!

ang3ldev1l2
ang3ldev1l2  •  24 Septembrie 2020, 03:57

Ce vrajeala, aveau aia 4-0 la pauza cand la Bucuresti s-au chinuit sa nu piarda la un scor de neprezentare. E clar ca v-au "omenit" bine pe toti , ori varianta a doua, ca v-au adormit in vestiare, practica pentru care a fost acuzat tot prin anii '90 si celalat club franecz OM

doardinamo1948
doardinamo1948  •  24 Septembrie 2020, 02:21

Sora lui Moldovan a făcut sa piardă ei meciul cu 5-0. Sora lui moldovan era de fapt mama Omida undercover și le-a ținut “zbârcă” iar Pușcaș era Rumburak! Deci tot Dinamo făcea jocurile și-n cupele europene! Mare conducator Găinațu ăsta dacă a reușit sa dea vina pe Dinamo pentru rezultatul ăla. Gațu despre fotbal știe tot cam cât un jucător de popice știe despre handbal. Măcar e constant, adică incompetent până la capăt.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează