INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AEK ATENA - AJAX 0-2

GALERIE FOTO Atenție, imagini dure! Violențe fără precedent la AEK Atena - Ajax: sticle incendiare și lupte grele cu forțele de ordine

FOTO: Reuters +7   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 28 noiembrie 2018 11:43

Ajax Amsterdam s-a impus cu 2-0 pe terenul lui AEK Atena și a obținut prima calificare în grupele Champions League după 13 ani.

”Lăncierii” trec de grupe pentru prima oară din 2005, dar gravele incidente produse de fani, soldate cu 11 răniți, au umbrit calificarea. Un coctail Molotov a explodat chiar în sectorul fanilor olandezi 

Finalista Europa League din 2016-2017 nu mai domină Olanda, dar s-a calificat deja din grupa de Ligă din care mai face parte și Bayern! Cu una dintre cele mai bune defensive din competiție și un atac exploziv, Ajax sărbătorește o calificare în primăvară așteptată de 13 ani, grație triumfului (2-0) cu AEK.

În sezonul 2005-2006, "lăncierii" se opreau în "optimi", 1-3 la general cu Inter, acum nu se mai tem de nimeni după ce-au trăit fanii în Grecia! "Welcome to hell", a postat mândru pe Insta-story Vranjes, bosniacul plecat în vară de la AEK la Anderlecht!

Răzbunare pentru luni

Încălzirea de luni, de pe străzile capitalei, cu grupuri de ultrași ai lui Panathinaikos raliindu-se celor batavi în războiul de gherilă urban, a continuat în ziua meciului.

Suporterii lui AEK au vrut să se răzbune și i-au atacat violent pe oaspeți cu tot arsenalul de luptă și pirotehnic. Un coctail Molotov aruncat dinspre galeria ateniană a explodat chiar în marginea sectorului în care se aflau cei 2.000 de "lăncieri".

Poliția a intervenit în forță, pe străzi și la stadion, și a operat arestări, iar 11 dintre suporteri s-au ales cu răni (ușoare), ajungând la spital. Cu greu au reușit la final jucătorii lui Ajax să salute galeria, Huntelaar fiind primul care și-a aruncat tricoul.

"Am vrut să ne bucurăm alături de fani, dar n-am putut din cauza grecilor ce aruncau cu tot felul de obiecte. Sper că acei idioți vor fi prinși cât mai repede, păreau periculoși"
Matthijs de Ligt, fundaș Ajax

14,75e vârful atins de prețul unei acțiuni a lui Ajax la Bursa din Amsterdam după calificare. Un salt de un procent. Clubul va încasa peste 60 de milioane E din actualul parcurs în Ligă

Vezi și: VIDEO Imagini apocaliptice din Grecia » Fanaticii lui Ajax s-au aliat cu o rivală a lui AEK Atena și au produs HAOS!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează