INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPANIA

Efectele scandalului „Kissgate”: Spania și-a dat afară selecționerul care a cucerit titlul mondial!

Jorge Vilda (stânga) a fost demis de Spania după câștigarea Campionatului Mondial cu Spania. Foto: Imago
Jorge Vilda (stânga) a fost demis de Spania după câștigarea Campionatului Mondial cu Spania. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 05 septembrie 2023 22:43 / Actualizat marti, 05 septembrie 2023 22:43

Efectele scandalului „Kissgate încep să se vadă în Spania. Selecționerul Jorge Vilda, protejatul lui Luis Rubiales, a fost demis. Îl înlocuiește Montse Tomé, prima femeie antrenor al reprezentativei feminine.

Naționala feminină de fotbal a Spaniei a schimbat selecționerul. Jorge Vilda, sub comanda căruia ibericele au câștigat titlul mondial la turneul din Australia și Noua Zeelandă, a fost concediat! Este prima victimă a scandalului "Kissgate" provocat de președintele Luis Rubiales, care a sărutat-o pe jucătoarea Jennifer Hermoso, la festivitatea de premiere de la Sydney. 

Jorge Vilda și-a pierdut susținerea lui Luis Rubiales, suspendat de FIFA și înlocuit temporar de Pedro Rocha, și postul pe care îl ocupa din 2015, deși își prelungise recent acordul.

Spania și-a dat afară selecționerul care a cucerit titlul mondial!

Anul trecut, 15 jucătoare au făcut grevă și au boicotat antrenamentele după Euro 2022, după ce Jorge Vilda nu le-a permis să încuie camerele hotelului noaptea până ce nu vine el să le controleze. Metodele de antrenament și atitudinea lui au întreținut tensiunea în vestiar și fotbalistele abia așteptau să scape de el. 

Și el s-a remarcat la CM 2023 printr-un gest ce a stârnit furie, pipăind-o câteva clipe pe sânul drept pe una dintre ajutoarele sale, în timp ce sărbătorea un gol. „Absolut dizgrațios!", au comentat fanii pe rețelele de socializare.

Montse Tomé a și preluat postul

Federația s-a mișcat repede și i-a găsit înlocuitor. Montse Tomé, care a fost „secund” la națională din 2018, a devenit prima femeie ce conduce reprezentativa feminină și va debuta la meciurile cu Suedia și Elveția din Nations League.

Jucătoarele s-au plâns că sunt tratate ca niște copii și că erau forțate să îi prezinte gențile la control înaintea ședințelor de pregătire. Tehnicianul a fost și fluierat la festivitatea de premiere și s-a trezit ignorat de toată lumea.
The Sun, cotidian englez

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Profituri uriașe din transferuri în secolul XXI! Cine conduce Top 10 și cine a spart monopolul Europei
MERCATO
Profituri uriașe din transferuri în secolul XXI! Cine conduce Top 10 și cine a spart monopolul Europei
Ultrașii Sevillei contestă întoarcerea lui Sergio Ramos: „O lipsă de respect! Transfer făcut din interes”
SPANIA
Ultrașii Sevillei contestă întoarcerea lui Sergio Ramos: „O lipsă de respect! Transfer făcut din interes”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (4)
Trotsky
Trotsky  •  06 Septembrie 2023, 13:54

*** cu perje .... se vor duce in cap cu LGBTQ-ul lor cu tot. Sa se ia de mână cu *** aia de la americani.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kakamaka
kakamaka  •  06 Septembrie 2023, 06:07

Interesant ca pana nu au sarit ziarele englezesti, totul a fost OK, iar Hermoso chiar se lauda cu "pupicul" ala. Dar na, dintr-o data s-a simtit agresata. Spania probabil o va lua in jos, oricum mie nu mi-a placut de loc (vezi meciul cu Japonia). Cred ca Japonia, cea mai tehnica si organiozata echipa merita titlul, dar din pacate ele nu au avut fizicul necesar pentru a se impune in fata unei Suedii artagoase si dure (ca si Germania, Anglia si SUA).

ysoagar
ysoagar  •  06 Septembrie 2023, 00:25
Postat de demostene1 pe 05 Septembrie 2023, 23:25

feministele toxice urasc ideea de meritocrație. tot timpul incearca sa compenseze succesele cuiva cu atacuri personale. o sa vedem cum o sa arate civilizatia vestica in 100 de ani de tratament anti-meritocratic

Sa concediezi antrenorul dupa ce castiga un titlu e prostia la maxim nu numai feminism, imi aduc aminte de un celebru Raducanu, mare "expert" in tenis, care a concediat antrenorul de tenis dupa ce fiica lui a castigat US-Open. Drept dovada, odinioara celebra progenitura, a ajuns o anonima... oare si Spania va merge cu fotbalul feminin in acceasi directie ca si Ema?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează