INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Liga recordurilor » Ediția cu cele mai multe goluri în grupe: 306, o medie de 3,2 goluri pe meci!

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat joi, 07 decembrie 2017 10:41

Numai miercuri au fost marcate 33 de goluri în opt partide. PSG, 25 de reușite, a bătut recordul all-time. Iar Liverpool a devenit echipa engleză cu cele mai multe goluri marcate.

Aceasta este ediția Champions League cu cele mai multe goluri, dar în care s-a văzut și diferența uriașă dintre marile puteri europene și campioanele țărilor mici. Liverpool a învins de două ori cu 7-0 (victime, Maribor și Spartak), în timp ce PSG a adunat un 7-1 cu Celtic și un dublu 5-0 (Celtic și Anderlecht). Iar Real și Chelsea au câștigat cu 6-0 (Qarabağ și APOEL).

În total, Liga 2017-2018 a strâns în serii 306 goluri, având o medie de 3,2 reușite pe meci, 33 de goluri fiind înscrise numai miercuri, în ultima seară a grupelor.
Lider absolut a fost PSG, 25 de goluri (4,16 medie), record all-time, cu al său fantastic trident MCN (Mbappé - Cavani - Neymar). Urmat foarte aproape de Liverpool, 23 de goluri (3,8 medie), o performanță pe care nu o mai realizase nicio altă echipă engleză. LFC are un cvartet ofensiv irezistibil: Mané - Coutinho - Salah - Firmino. Toți patru au punctat miercuri, Coutinho cu hat-trick.

La polul opus, cea mai mare dezamăgire a fost AS Monaco. Semifinalista stagiunii trecute, 4 înfrângeri și două egaluri acum, a fost ultima în grupa G (una modestă, cu Beșiktaș, Porto și Leipzig), primind nu mai puțin de 16 goluri (2,6 medie), opt doar în cele două întâlniri cu Porto. Record negativ pentru o formație franceză. z

"Când trecem la o viteză superioară, e foarte dificil pentru adversari. Miercuri, nici n-a mai fost nevoie să ne apărăm"
Jürgen Klopp, manager Liverpool

Anglia are 5 echipe în "optimi"

După calificarea lui Liverpool, Albionul a reușit o performanță unică. Are toate cele cinci reprezentante în optimile de finală ale competiției (Manchester United, în calitate de câștigătoare Europa League). Iar patru dintre ele au încheiat grupele pe primul loc: Liverpool, Man. City, Man. United și Tottenham, o premieră din sezonul 2006-2007. z

Poate fi Real - PSG în "optimi"

Luni, la ora 13:00, UEFA va organiza la Nyon tragerea la sorți a "optimilor" CL. Cum nu se pot înfrunta echipe din aceeași țară sau care au fost în aceeași grupă, iar câștigătoarele seriilor vor avea adversare de pe pozițiile secunde, Realul (locul 2) ar putea juca în faza următoare inclusiv cu PSG ori Man. City, turul fiind pe "Bernabeu". "Parisul are niște trucuri halucinante în atac", se teme Zidane.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  07 Decembrie 2017, 17:09

la ce batai incaseaza unele echipe cu bugete de 70 milioane de dolari , cred ca e mai bine pt FCSB ca nu s-a calificat in liga ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează