INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - REAL MADRID

Finală extra-long? Liverpool este abonată la penaltyuri, Real are nevoie de prelungiri

Karim Benzema vs Mane , Foto: Imago Images
Karim Benzema vs Mane , Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 28 mai 2022 13:30 / Actualizat sambata, 28 mai 2022 17:11

De la finala Ligii Campionilor cu Tottenham, Liverpool a ajuns de cinci ori din șase meciuri pentru trofeu la loviturile de departajare. Real Madrid s-a calificat în 120 de minute cu Chelsea și Manchester City.

  • Finala Liverpool - Real Madrid se joacă astăzi, de la ora 22:00, liveTEXT AICI și televizată pe Orange Sport 1, Prima Sport 1 și Digi Sport 1. 

Pe Stade de France, Liverpool caută diseară al șaptelea triumf în Ligă, în timp ce Real visează la a 14-a cupă cu urechi mari. Trupa lui Klopp are două trofee în acest sezon, Cupa Angliei și Cupa Ligii, la fel ca adversarii spanioli, Supercupa Spaniei și titlul în Primera. 

„Cormoranii” le-au câștigat însă foarte greu, fără să înscrie în 120 de minute, având nevoie de loviturile de departajare, de fiecare dată victimă fiind Chelsea. Nu e deloc întâmplător, ci mai degrabă e o tendință în partidele vicecampioanei Angliei, să sufere pe termen lung.

Mutare-șoc pe axa CS Universitatea Craiova - CSA Steaua! Atanas Trică, împrumutat în Liga 2: „E cel mai bine organizat club”
CSA Steaua
Mutare-șoc pe axa CS Universitatea Craiova - CSA Steaua! Atanas Trică, împrumutat în Liga 2: „E cel mai bine organizat club”

Liverpool, doar la CM al Cluburilor fără 11 metri

Statistica ultimilor trei ani vorbește despre șase finale din șase în care Liverpool a ajuns în prelungiri, dintre care cinci s-au decis în urma penalty-urilor. 

Singura excepție a fost la CM al Cluburilor, unde a trecut de Flamengo după 120 de minute. Seria a fost deschisă de Supercupa Angliei (Community Shield) din 2019, în care Manchester City s-a impus la loteria de la 11 metri. 

Zece zile mai târziu, în Supercupa Europei cu Chelsea, s-a ajuns iarăși la egalitate după două reprize de extra-time, iar la departajarea de la punctul cu var câștigători au fost The Reds. 

A urmat apoi Supercupa Angliei, cu Arsenal, la fel cu același verdict dramatic, dar fericit pentru „cormorani”. Și în acest sezon, dubla finală cu Chelsea lui Tuchel, în care elevii lui Klopp au fost infailibili la penaltyuri.

120 de minute de suferință blanco

Nici Real nu tranșează meciurile decisive prea ușor în 2022. În Supercupa Spaniei, în semifinale, a eliminat Barcelona în 120 de minute (3-2), doar finala fiind adjudecată în timpul normal (2-0 cu Athletic Bilbao). 

Iar în Ligă, în „sferturi” și semifinale a tremurat pentru calificare: cu Chelsea, o înfrângere cu happy-end, 2-3 după prelungiri, iar cu Manchester City, 3-1 la fel în jumătatea de oră de timp suplimentar. 

Așadar, există premise pentru un meci foarte echilibrat și la Paris, unde n-ar fi exclus să fie egalitate după 90 de minute regulamentare

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Talismanul blanco! Real are victorii pe linie cu Turpin la centru » Cum stă Liverpool

Campion și la distracție! După titlul cucerit cu City, Grealish s-a distrat la Ibiza alături de o vedetă TV, în timp ce iubita lui era plecată în altă parte

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  28 Mai 2022, 16:32

Bate Real in 90 minute, nu va faceti griji.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează