INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - TOTTENHAM 4-3 (4-4 LA GENERAL)

MANCHESTER CITY - TOTTENHAM 4-2 // Pep Guardiola, în corzi după eliminarea din Ligă! Fanii îi cer demisia: „Ce a reușit aici?” » Suma uriașă cheltuită la City

Pep Guardiola // FOTO: Reuters
Pep Guardiola // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2019 11:00

Manchester City a câștigat meciul cu Tottenham 4-3, în returul sferturilor Champions League, dar a ratat calificarea după ce în tur a pierdut cu 0-1 în deplasare. Pep Guardiola a fost iar eliminat în sferturi, maximum atins de el în Champions League cu Manchester City. „Ce a reușit el în trei ani aici?”, întreabă un suporter.

Chiar înainte de returul cu Tottenham, la ultima conferință, Pep Guardiola le spunea ziariștilor: „Trebuie să înving. Președintele m-a sunat și mi-a cerut să câștig Champions League de trei ori la rând”. Catalanul, 48 de ani, la al treilea mare club ca antrenor, era ironic-amar. Se gândea la performanța lui Zinedine Zidane la Real și știa că e ceva aproape imposibil de repetat. Pentru Manchester City, chiar pare imposibil. 

Trei ani la rând fără semifinale

Cu Pep, fiecare sezon începe amețitor, cu cel mai frumos și spectaculos fotbal, dar de fiecare dată echipa se epuizează pe drum. Prea concentrată la multe ținte paralele, o ratează pe cea mai importantă: Liga! 

A treia oară consecutiv, City nu depășește sferturile CL. Iar Guardiola, care a cucerit două trofee cu urechi mari la Barcelona (2009, 2011), nu a mai atins ultimul act al competiției de opt ani.

A încheiat în genunchi

Numai la Manchester, a cheltuit 600 de milioane de euro pentru transferuri, jumătate din suma totală a investițiilor făcute de cluburile sale în mercato. Și la City are cele mai puține trofee din carieră.

Miercuri seară, a încheiat meciul în genunchi, doborât, copleșit de decizia VAR, care a anulat golul lui Sterling din prelungiri. Acum, mulți fani ai „cetățenilor” îi cer demisia. Unul dintre ei a sunat la postul de radio britanic talkSPORT: „Sunt devastat. Dacă ar fi după mine, l-aș demite pe Guardiola. Ce a reușit el aici în trei ani?”. E o idee tot mai răspândită în tribunele arenei Etihad, susține presa insulară. 

„Cel mai bun fotbal din lume”

Totuși, editorialistul Oliver Holt (The Mail on Sunday), născut chiar la Manchester și ales de mai multe jurnalistul sportiv al anului în Anglia, îi sfătuiește pe suporteri să se liniștească. „Nu îndreptați criticile numai spre Guardiola”, a scris el. „Sigur, ratările din Ligă sunt un avertisment, dar încă aș paria că el va pune lucrurile la punct în Champions. Până atunci, fanii lui City văd cel mai bun fotbal dintr-un campionat intern. Peste tot în lume”.

TRANSFERURILE LUI PEP

Barcelona (2008-2012): 15 jucători, 342 de milioane de euro
Bayern (2013-2016): 13 jucători, 204 de milioane de euro
Manchester City (din 2016): 22 jucători, 599,7 de milioane de euro

1.150.000.000 € a fost suma totală investită de Barcelona, Bayern și Man. City cu Guardiola pe bancă

50de jucători a achiziționat Pep Guardiola în cei zece ani de carieră

25de trofee a cucerit Guardiola (14 Barcelona, 7 Bayern, 4 City)
618 meciuri a adunat catalanul ca antrenor (449 de victorii și 68 de înfrângeri)

72%este procentul de victorii al lui Pep la Man. City, cel mai mic din carieră (72,5% Barcelona, 75,2% Bayern)

GUARDIOLA ÎN LIGĂ CU CITY

2018-2019: „Sferturi” (0-1 și 4-3 cu Tottenham)
2017-2018: „Sferturi” (0-3 și 1-2 cu Liverpool)
2016-2017: „Optimi” (5-3 și 1-3 cu Monaco)

„Este dur, crud chiar, dar trebuie să acceptăm înfrângerea. Și să o felicităm pe Tottenham, s-a calificat echipa mai bună”
„Am ratat un penalty în tur, iar aici am irosit o mulțime de ocazii și am făcut greșeli la primele două goluri”
„Nu e timp să ne plângem. Ne-am bătut nouă sau zece luni pentru Premier League și încă putem câștiga” Pep Guardiola, manager Manchester City

„Llorente a înscris cu mâna”

Guardiola era nemulțumit de decizia Video Assistant Referee. Pentru el, Llorente a marcat cu cotul al treilea gol al lui Tottenham. VAR și Cüneyt Çakır au considerat că mingea l-a atins pe șold, nu pe cot. „Susțin VAR. Sunt pentru un fotbal corect, cu decizii corecte. Dacă Agüero era în ofsaid la golul anulat lui Sterling în prelungiri, atunci era în ofsaid... Dar, pentru mine, Llorente a înscris cu mâna”.

VEZI ȘI:

S-au stabilit semifinalele Champions League! Când au loc cele 4 meciuri

Toate detaliile de la Manchester City - Tottenham AICI!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (34)
petre47
petre47  •  19 Aprilie 2019, 07:37

Uite asa operatorii d eteleviziune au devenit arbitrii! Degeaba VAR daca li se ofera, pentru analiza, numai anumite filmari ale fazei. Si, cine stabileste ce anume trebuie sa vada arbitrii VAR?

zinzir
zinzir  •  19 Aprilie 2019, 05:13

Nu este normal sa-l critici pe Guardiola dupa aceasta infrangere. A fost meciul secolului, ambele echipe au meritat victoria.

1616362188580443
Dan Dumitrescu  •  18 Aprilie 2019, 19:55

Banii nemunciti sunt fara noroc. Guardiola nu are nici o vina, de vina sunt dolarii imbibati cu petrol. Prevad o finala Barca vs. Tottenham in care o surpriza ar fi de domeniul fantasticului. Sfertul cu cetatenii va ramane in istorie ca fiind cel mai bun meci vazut vreodata i aceasta competitie.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează