INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER UNITED - PSG 0-2

MANCHESTER UNITED - PSG 0-2 // VIDEO Mbappe este de neoprit: la doar 20 de ani l-a egalat pe Zidane!

Kylian Mbappe // FOTO: Reuters
Kylian Mbappe // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 13 februarie 2019 09:01

PSG s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Manchester United, în turul optimilor UEFA Champions League. Atacantul Kylian Mbappe, 20 de ani, a marcat golul doi, și a ajuns deja la 14 goluri în Champions, egalându-l pe Zidane. 71% dintre reușitele sale au fost în deplasare.

Fără Neymar și Cavani, antrenorul Thomas Tuchel a schimbat strategia pentru acest meci. Mai mulți mijlocași și doar Kylian Mbappé în față, arma mortală a lui PSG.

Și, după ce Kimpembe a deschis scorul cu primul său gol la profesioniști, după ce Di María și-a luat revanșa pentru perioada Manchester, pasând decisiv de două ori și simulând că bea o gură de bere din sticla arucată spre el pe teren de fanii "diavolilor", Mbappé a luminat jocul. A țâșnit dintre Bailly și Lindelöf, plasând mingea inteligent, pe lângă De Gea. Era 0-2, parizienii fiind atât de aproape de "sferturi".

Vezi AICI VIDEO cu rezumatul meciului

"Fotbalul francez va ajunge departe"

Acesta a fost cel de-al 14-lea gol al lui Mbappe în Ligă. L-a egalat pe Zinedine Zidane, dar ZZ a avut 80 de meciuri, KM7 numai 24. 71 la sută (zece) marcate în deplasare. Și are doar 20 de ani.

"Era un sistem nou, cu mulți jucători în linia mediană, era nevoie de un pic de timp pentru adaptare. Totuși, știam că vom marca și am făcut-o", a declarat Kylian, cerându-le francezilor: "Să încetăm să ne fie frică! Fotbalul se joacă pe teren. Neymar și Cavani sunt extrem de importanți, însă oamenii trebuie să ne susțină. Fotbalul francez va ajunge departe și în Ligă". 

72 de goluri a influențat decisiv Kylian Mbappé (44 de goluri și 28 de assisturi) în 72 de meciuri jucate la PSG în toate competițiile

"Tuchel m-a avertizat că va fi altfel și că voi juca mult mai puține mingi. A fost dificil pentru mine, dar nu sunt frustrat. M-am enervat doar pentru că nu am dat și golul de 3-0" Kylian Mbappé, atacant PSG

MANCHESTER UNITED - PSG 0-2

Au marcat: Kimpembe 53, Mbappé 60

Manchester United: De Gea - Young, Bailly, Lindelöf, Shaw - Herrera, Matici, Pogba - Lingard (45+4 Alexis), Rashford (84 Lukaku), Martial (46 Mata)
Antrenor: O. G. Solskjær

PSG: Buffon - Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe - Dani Alves, Marquinhos, Verratti (75 Paredes), Bernat - Draxler, Di María (81 Dagba) - Mbappé. Antrenor: T. Tuchel
A arbitrat: Domenico Orsato (Italia)
Eliminare: Pogba (89)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează