INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FRANȚA

VIDEO + FOTO Fanii lui Marseille au sărbătorit 30 de ani de la cucerirea Ligii Campionilor într-un mod impresionant » Spectacol de torțe și artificii

Fanii lui Olympique Marseille au sărbătorit 30 de ani de la câștigarea Ligii Campionilor. 
Foto: Twitter @Ville de Marseille +9   FOTO
Fanii lui Olympique Marseille au sărbătorit 30 de ani de la câștigarea Ligii Campionilor. Foto: Twitter @Ville de Marseille

Articol de - Publicat sambata, 27 mai 2023 13:36 / Actualizat sambata, 27 mai 2023 13:36

Fanii grupării franceze Olympique Marseille au sărbătorit cu fast, vineri, 24 mai, 30 de ani de la câștigarea trofeului UEFA Champions League, în fața italienilor de la AC Milan. 

Rapid îl aduce pe Oaidă + Negocieri avansate și cu un alt ex-jucător de la FCSB
RAPID
Rapid îl aduce pe Oaidă + Negocieri avansate și cu un alt ex-jucător de la FCSB

Fanii lui Olympique Marseille au sărbătorit 30 de ani de la cucerirea trofeului Ligii Campionilor 

Tot orașul de pe coasta de sud a Franței a fost „umplut” de focuri de artificii. Metropola franceză a fost luminată de artificiile date de fanii lui Olympique Marseille. 

Fanii lui Marseille au sărbătorit performanța și în centrul orașului. Au ieșit cu o mulțime de torțe, au cântat la unison și au afișat mai multe bannere prin care celebrau cea mai mare performanță la nivel de club din istoria fotbalului din Hexagon. Nicio altă echipă franceză nu a cucerit trofeul suprem în fotbalul european. 

Articiile date de fanii celor de la Olympique Marseille au putut fi văzute și din avion, după cum se arată într-o filmare postată de un internaut, pe Twitter. 

Olympique Marseille a cucerit Liga Campionilor în 1993, în fața lui AC Milan

Olympique Marseille și-a început drumul spre trofeul Ligii Campionilor, prima ediție de la redenumirea Cupei Campionilor Europeni în UEFA Champions League, împotriva nord-irlandezilor de Glentoran, de care au trecut în turul 3 preliminar cu 8-0. 

În play-off-ul Ligii Campionilor, Olympique Marseille a trecut de Dinamo București, cu scorul general de 2-0 (0-0 la București și 2-0 în Franța). 

În grupe, Olympique Marseille le-a înfruntat pe Glasgow Rangers, Club Brugge și ȚSKA Moscova. Francezii au câștigat 9 puncte (3 victorii, 3 remize) din 12 posibile (atunci se acordau două puncte la victorie). 

De partea cealaltă, AC Milan a câștigat toate meciurile, dintr-o grupă din care mai făceau parte Goteborg, FC Porto și PSV Eindhoven. 

În finala de pe Stadionul Olimpic din Munchen, Olympique Marseille s-a impus în fața lui AC Milan, scor 1-0, grație golului marcat de Basile Boli, în minutul 44. Mai jos, echipele de start din finala de la Munchen. 

Olympique Marseille: Barthez - Eydelie, Angloma, B. Boli, Desailly, Di Meco - F. Sauzee, Deschamps - A. Pele, Boksic, R. Voller
Antrenor: Raymond Goethals 

Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
+5 FOTO

AC Milan: S. Rossi - Tassotti, Costacurta, Baresi, Maldini - Donadoni, Albertini, Rijkaard, Lentini - Van Basten, D. Massaro
Antrenor: Fabio Capello 

Citește și: 

Boloni, aproape de promovare: „Mi-e puțin frică, mai rămâne o etapă de disputat. Păcat că nu se termină astăzi”

Echipa de care fug toți! Tottenham părea că l-a convins pe antrenorul lui Feyenoord, dar a urmat ceva incredibil

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează