INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SCANDAL ÎN UCL

Protest furios împotriva restructurării Ligii Campionilor » Noël Le Graët: ”Când aduni numai oameni bogați, prostia e tot mai mare” 

UEFA Champions League
UEFA Champions League

Articol de - Publicat duminica, 09 iunie 2019 11:07

Noël Le Graët, președintele federației franceze, a respins propunerea ca principalele cinci campionate europene să treacă la 16 echipe: ”Nicio idee idioată nu poate fi acceptată”. 

Continuă scandalul reformei Champions League. Francezii sunt cei mai vehemenți, mai ales după ce au auzit propunerea halucinantă a lui Andrea Agnelli.

Președintele lui Juventus și al Asociației Europene a Cluburilor (ECA), care nu renunță la planul său de a restructura Liga, transformând-o într-o întrecere a cluburilor mari, puternice și bogate (32 de echipe împărțite în patru grupe de câte opt, 24 având asigurat locul pentru ediția următoare), a comunicat la reuniunea din capitala malteză La Valletta: "Pot rămâne doar 20 sau chiar 16 formații care să aibă garantată trecerea de la o ediție la alta în Champions League. În schimb, principalele cinci campionate continentale ar trebui să aibă numai 16 echipe". Top 5 Europa, de la 20 la 16 participante (doar Germania are 18).

"Domnilor de la PSG, vă mai trebuie bani să-i plătiți pe Neymar și Mbappé?"

În fața unei asemenea cereri, liderul federației franceze a replicat furibund. "Nicio idee idioată nu poate fi acceptată. O primă divizie în 16 în majoritatea țărilor europene doar pentru ca trei giganți să câștige și mai mulți bani...", a declarat Noël Le Graët la adunarea federală, ironizând PSG, aflat în grupul restrâns al cluburilor care vor această schimbare: "Domnilor de la PSG, vă mai trebuie bani să-i plătiți pe Neymar și Mbappé? Nu mai aveți? Și noi să nu mai dăm nimic pentru formarea tinerilor, nu? Domnilor, fotbalul nu este peste tot la fel de bogat! Mai mulți bani pentru mai mulți bani, prostia e tot mai mare"

Le Graët (foto sus) a încheiat tăios: "Când aduni într-un loc numai oameni bogați, ei sunt de multe ori stupizi. O confirm".

„Unii cred că de-abia așteptăm să vedem în fiecare seară Madrid - Liverpool. Pe mine, nu mă interesează. Nu-mi pasă decât să văd campionatul Franței dezvoltându-se cu 20 de echipe„
Noël Le Graët, președintele federației franceze

„I-am spus lui Agnelli că vom trece la 16 echipe doar dacă îl vom vedea pe el jucând finala de la Roland Garros"
Bernard Caïazzo, președintele lui Saint-Étienne

"Apoi, s-ar repeta în Rusia, România, Polonia..."

Le Graët nu a apreciat nici atacul președintelui francez Emmanuel Macron la adresa lui Aleksander Čeferin (care susține planul ECA), liderul UEFA sugerându-i că ceea ce face el e ingerință politică în sport. "Îmi doresc să-i văd împăcați cât mai repede. Avem nevoie de toată lumea. A fost un mic incident. Politicienii nu trebuie să se implice. Cred că nu a fost nici dorința președintelui nostru", a declarat șeful federației. "Imaginați-vă că, într-o zi, Germania ar spune: «Situația trebuie să fie așa». Apoi, s-ar repeta în Rusia, România, Polonia... În regulamentul nostru, ingerința politică e interzisă. Să fim prudenți".

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  10 Iunie 2019, 09:57

Pana una alta sa trecem noi la modelul 16 cu 4 la retrogradare direct si sa fim modelul optim si premergator pentru toate campionatele din Europa si sa profitam din plin de aceasta prioritate cat va mai fi o prioritate.

arsenal_1886
arsenal_1886  •  10 Iunie 2019, 03:48

Sa fim seriosi D-lor ! Cum EPL sa aibă numai 16 echipe ? La Liga cu 16 ? LOL ! UEFA are neapărată nevoie de 4-5 săptămîni libere pe an pentru a înființa o alta tinichea ca aceasta Cupa a Națiunilor .Cred ca își dau pumni in cap ca au desființat Cupa Cupelor .In schimb se felicită ca au facut din Cupa Campionilor ceea ce este astăzi .Si vor sa o facă si mai bogata ! Unde sint timpurile cind Cruyff si Maradona cistigau $1000 pe meci ,iar Steaua si Steaua Roșie cistigau CCE,Dinamo Kiev ,Slovan Bratislava,Magdeburg cistigau CCC ??? Foarte curind meciurile vor fi digitalizate si se vor vedea numai cu plata ,iar pentru site-urile "pirat" (care îndrăznesc sa dea meciuri gratuite) se vor da pedepse de 20 ani plus . Aberatie ? Nu cred ,asta este trendul .

dragos_chiva
dragos_chiva  •  09 Iunie 2019, 15:49

După cum vedeți oficialii UEFA nu știu ce competiții să mai inventeze ca să ocupe toate datele libere din calendar (vă rog vedeți Liga Națiunilor) și să înmulțească numărul transmisiunilor directe și pe cel al contractelor de sponsorizare din care -ați ghicit- primesc niște procente. În ziua de azi a fi fotbalist selecționat la o națională participantă la un turneu final și jucător în același timp la un club care câștigă Cupa Campionilor dintr-o țară mediteraneeană (unde campionatul nu se întrerupe datorită iernii) înseamnă a nu avea decât o vacanță de maxim două săptămâni pe an în condițiile în care te așteaptă un an cu multe săptămâni având câte două meciuri pe săptămână.Un calvar, pe bani mulți este adevărat dar tot calvar este.Acum că au reușit în sfârșit să ocupe toate datele din calendar ar avea nevoie de niște ...date libere și s-au gândit ei ce-ar fi dacă ar stabili ei câte echipe trebuie să aibă campionatul din fiecare țară? Lăcomia actualilor responsabili ai forului european de fotbal nu se poate opri decât dacă oameni importanți din fotbalul țărilor dezvoltate iau atitudine public așa cum face acum domnul Le Graet.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează