INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - REAL MADRID

Talismanul blanco! Real are victorii pe linie cu Turpin la centru » Cum stă Liverpool

Clement Turpin, Madrid-Chelsea în 2022 , Foto: Getty Images
Clement Turpin, Madrid-Chelsea în 2022 , Foto: Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 28 mai 2022 13:15 / Actualizat sambata, 28 mai 2022 17:11

Clement Turpin, arbitrul francez de 40 de ani, i-a purtat noroc lui Real Madrid, care a câștigat patru meciuri din patru în Liga Campionilor cu el la centru, ultimul la 3-1 cu Chelsea, la Londra. Și Liverpool e neînvinsă cu el.

  • Finala Liverpool - Real Madrid se joacă astăzi, de la ora 22:00, liveTEXT AICI și televizată pe Orange Sport 1, Prima Sport 1 și Digi Sport 1. 

Finala Champions League va fi condusă în această seară, la Paris, de o brigadă franceză, cu Clement Turpin la centru. Arbitrul care l-a înlocuit în 2018 pe Ovidiu Hațegan pe lista pentru Mondialul din Rusia și recenta cunoștință a lui Real în actuala ediție a competiției, la partida din turul "sferturilor" câștigată de trupa lui Ancellotti pe Stamford Bridge (3-1), cu hattrick reușit de Benzema.

Un personaj controversat, care a suferit o condamnare, dă bani la Dinamo: „Nu v-am spus până acum despre cine este vorba dintr-un singur motiv” + În trecut, el a vrut Rapidul!
Dinamo
Un personaj controversat, care a suferit o condamnare, dă bani la Dinamo: „Nu v-am spus până acum despre cine este vorba dintr-un singur motiv” + În trecut, el a vrut Rapidul!

Real are victorii pe linie cu Turpin la centru: 3-2 cu Inter în 2020. 3-1 cu Chelsea în 2022

De altfel, Turpin este un veritabil talisman pentru Madrid în Ligă: n-a pierdut niciodată un meci, ba mai mult are patru succese din tot atâtea întâlniri oficiate. În afara celei din aprilie trecut de la Londra, los blancos mai au un 4-0 acasă cu Lodogoreț, în 2014, un 2-0 cu Roma în deplasare, în 2018, și un 3-2 cu Inter în 2020, pe teren propriu. 

Nici Liverpool nu stă rău în ocaziile în care a fost fluierată de francezul de 40 de ani în Champions: a învins-o pe RB Lepizig în 2021 (2-0) și a remizat cu Spartak Moscova (1-1) în Rusia, în 2017.

Primul francez după Vautrot la finală de Ligă!

Este o premieră în această seară ca un arbitru francez să fluiere o finală a Ligii chiar în țara lui. Acum 31 de ani, italianul Tulio Lanese era delegat să conducă la Bari meciul pentru trofeul cu urechi mari dintre Steaua Roșie Belgrad și Marseille.

Turpin e al șaselea arbitru francez din istorie ales de UEFA să oficieze în ultimul act al celei mai importante competiții continentale intercluburi, după Helies (1972), Kitabdjian (1975), Wurtz (1977), Konrath (1982) și Vautrot (1986), arbitrul finalei Barcelona - Steaua 0-2 la loviturile de departajare.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ronaldinho are un fotbalist favorit în finala Liverpool - Real Madrid: „Îl iubesc!”

Cea mai scumpă tranzacție din istoria fotbalului, confirmată oficial de club: „Avem un acord final!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează